Morgen (gewelddadige) demonstraties in Amsterdam!

Zie ook de video voor tekst op beeld: http://www.youtube.com/watch?v=fy-E8CLm-g0

Waarschuwing Gewelddadige Demonstratie in Amsterdam

Zaterdag 30 Oktober 2010 zal er een geweldadige demonstratie plaats vinden van de Britse Anti-Islam beweging EDL (English Defence League).

Deze organisatie heeft al vele geweldadige demonstraties gevoerd in Engeland waarbij winkels, huizen en auto’s van Moslims zijn vernield en verbrandt. Mensen die voor Moslim gezien worden, zijn slachtoffers geworden van aanvallen waarbij kledingstukken van vrouwen van hun lichaam zijn afgescheurd en mensen zijn dusdanig mishandeld dat ze in ziekenhuizen zijn beland. Knuppels, messen en allerlei andere voorwerpen worden gebruikt om mensen aan te vallen. Ook gebruiken de leden van EDL bevroren varkensvlees als stenen om op mensen mee te gaan gooien.

Helaas worden zulke demonstraties door de veiligheidsorganen van de overheid niet tegen gehouden. Ook is het onmogelijk om zulke demonstraties te verbieden. De reden hiervoor is dat demonstreren onder vrijheid van meningsuiting valt. En daar tegen zal de regering nooit ingrijpen. Dus de Moslims in Nederland dienen zich te beschermen door juiste maatregelen te nemen.

Advies: Probeer andere Moslims, vrienden en kennissen op de hoogte te brengen van wat er gaat gebeuren. En raad iedereen aan om zoveel mogelijk fysieke confrontatie te vermijden met de demonstranten. Tevens dienen vrouwen niet naar buiten te gaan. Omdat vrouwen met een duidelijk Islamitisch uiterlijk (hijab) worden vaak aangevallen.

Helaas worden de vernielingen en aanvallen van EDL niet in beeld gebracht door de media. Hierdoor zijn mensen vaak geneigd de ernst van deze zaak te onderschatten.


AMSTERDAM - Ongeveer vijfhonderd personen zullen volgende week zaterdag een demonstratie van het Platform tegen Vreemdelingenhaat in Amsterdam bijwonen. Dat is althans de verwachting, zo zei een woordvoerster vrijdag.

© NU.nl/Bob van KeulenHet protest is een demonstratie tegen een bijeenkomst van de English Defence League (EDL). Die rechtse, Engelse organisatie is dezelfde dag in Amsterdam om steun te betuigen aan Geert Wilders.

Het Platform tegen Vreemdelingenhaat is niet uit op een confrontatie met de EDL. De tegendemonstratie vindt dan ook plaats op het Jonas Daniel Meijerplein, ver van het Museumplein, waar de EDL bijeen wil komen.
Bij het platform is een groot aantal organisaties aangesloten, waaronder het Landelijk Beraad Marokkanen en Nederland bekent kleur.

Dutch Defence League

Hoeveel personen er naar de demonstratie van de EDL komen, is onduidelijk. Op de Facebook-pagina van de organisatie hebben ruim tweehonderd personen aangegeven aanwezig te zijn. Ongeveer evenveel mensen zeggen misschien te komen. De Dutch Defence League, de Nederlandse zusterorganisatie van de EDL, kon hier vrijdag niets over zeggen.

De Engelse beweging wil met de demonstratie haar steun betuigen aan Geert Wilders. De PVV-leider stond de afgelopen weken terecht op verdenking van onder meer aanzetten tot discriminatie. Naar eigen zeggen is de EDL tegen de radicale islam. Volgens tegenstanders is het een racistische organisatie die onder meer uit voetbalhooligans bestaat.

AntifascistischeActie

Enkele linkse organisaties als de AntifascistischeActie (AFA) hebben opgeroepen om volgende week zaterdag naar het Museumplein te komen om de demonstratie van de EDL te verstoren. Deze oproep staat los van de demonstratie van het Platform tegen Vreemdelingenhaat.

Gemeente, politie en justitie in Amsterdam nemen volgende week een besluit over de eventuele veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de demonstraties niet uit de hand lopen. Geert Wilders zelf gaf eerder aan helemaal niets met de EDL te maken te hebben. Hij zei ook dat hij liever ziet dat de demonstratie van de organisatie er niet komt als er ook maar enige kans op geweld is.

*****************************************************************
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ministerie van Justitie.
*****************************************************************

Ik ga waarschijnlijk ook demonstreren !
Maar dan als tegen-demonstratie dus tegen Wilders etc

Oke, ik ben hier best benieuwd naar. Klinkt raar misschien, maar het lijkt me toch echt heel vreemd als anno 2010 een groep mensen zomaar andere mensen neer raggen.

woow :open_mouth:
gelukkig woon ik niet in amsterdam…

SHOCK

Wow Kristalnacht all over again?

wow , shocking

Woooh je zou het niet weten, en daar toevallig langsfietsen :open_mouth:
Ik vind dit trouwens echt shockend, echt ik heb er geen andere woorden voor,
dat mensen tot zoiets in staat zijn, demonstreren tegen andere bevolkingsgroepen.
En sommige dingen deden me een beetje denken aan WO||

Oke dat EDL is echt een beetje eng. Echt hooligans. Kijk en demonstreren vind ik tot daar aan toe, dat is je goed recht en daar kan ik het nog wel mee eens zijn. Maar mensen in elkaar slaan, word er misselijk van…

http://www.youtube.com/watch?v=4bxzH9fxIko&NR=1

Valt me wel op dat er weer weinig vrouwen zijn…

my god alsof we nog in de middeleeuwen leven?
laat iedereen gewoon in zijn waarde,
en gelukkig woon ik ook niet in Amsterdam

Ajax supporters zullen er ook zijn om te demonstreren omdat ze geen discriminatie tolereren in hun stad hoorde ik net op het nieuws…

Nabij het veld zat een autodealer, die aangaf dat hij de rolluiken dicht houdt, de auto’s binnen zet en de hekken met schrikdraad dicht doet om te voorkomen dat er dingen worden vernield.

Kan me er niks bij voorstellen. Zou het echt zo erg zijn?!

wtf dat daar niks tegen gedaan word :astonished:

OMG shocking!

ME is vast al ingelicht…

wow…

Gaan ze dat gewoon in de stad doen ?

ze zullen vast wel ergens door tegen gehouden.

loopt vast af met een sisser