Morgen belangrijke toest nederlandse toets, maar dyslextie

Heey meiden,

Ik heb morgen een hele belangrijke toets. En ik moet persee een voldoende halen. Zo niet dan moet ik van mijn opleiding af :frowning_face: Het punt is, wij moeten een arrest lezen met bijbehorende vragen. Een soort van begrijpend lezen zeg maar. Maar door mijn dyslextie heb ik vaak bij zulke toetsen tijd tekort. Ik zit nu juist daarom al helemaal in de stress. Ik heb de toest al 1 keertje gemaakt, en kreeg toen echt een black out om het zo maar te zeggen. Ik kon het idee niet uit mijn hoofd krijgen dat ik optijd klaar moest zijn en de rest om mij heen veel sneller ging dan mij. Doordat ik daardoor me totaal niet kon concentreren kon ik de hele tekst gewoon niet in mij opnemen. Ik heb het 6 keer gelezen en nog wist ik niet wat er stond. Het klinkt misschien heel dom. Me gedachten kan ik op dat moment gewoon niet bij de tekst houden, en dus komt het ook niet binnen. Nu heb ik thuis heel wat teksten geoefend en ben een jaar verder met mijn opleiding, dus heb veel meer ervaring met arresten lezen. Maar nu ben ik nog steeds bang dat ik morgen weer afgeleid wordt door gedachtes, of dat ik weer in paniek raak dat ik te weinig tijd heb. Misschien hebben jullie tips om rustig en geconcenteerd te blijven?

Niemand tips??

Mediteer voor de toets even en zorg ervoor dat je genoeg gegeten en gedronken hebt (dan word je daar in ieder geval niet door afgeleid).

Als het goed is krijg je als je dyslectie hebt meer tijd, of een minimaal cijfer, of je mag bepaalde opdrachten overslaan, toch?

Verder, niet net van te voren nog even het boek inkijken, goed slapen en eten, probeer ook van te voren rustig te zijn.

Klopt we krijgen ietsje meer tijd, maar 10 minuten. Echter heb je daar maar weinig aan als iedereen steeds in en uitloopt. Hoop zo dat ik een plekje hebt ergens aan de zijkant en niet naast de deur. Verder houden ze er geen rk mee dat je dyslexie hebt. Zit helaas niet meer op het middelbaar;)

Ga vanavond idd vroeg op bed zodat ik niet moe ben, stressen probeer ik ook niet. Maargoed ben toch bang dat hetzelfde gebeurt als vorig jaar, en dat ik hem dan net weer niet haal met een 5 en dan moet ik van school af, andere opleiding doen en zit ik met een studieschuld. Oehh moet er niet aan denken…