Moodswings

Hi girls

Ik moet even iets kwijt, aangezien ik er een beetje gek van word. Ik heb sinds ik het me kan herinneren ontzettend last van humeurwisselingen.
Nu besef ik wel dat het typisch is aan “puberen”, maar ondertussen ben ik 18 en heb er nog steeds problemen mee.
Ik kan van het ene op het andere moment ineens boos, verdrietig of chagerijnig zijn. En dan niet op een normale manier. Ik kan nooit uiten waarom ik me zo voel, dus huilen doe ik wel, maar ik kan de mensen die dichtbij me staan niet uitleggen waarom.
M’n vriendje probeert er zo goed mogelijk mee om te gaan, maar in mijn boze buien moet ik mijn irritaties kwijt en reageer ik me meestal af op hem waardoor ik hem kwets. Hierdoor is het al een keer helemaal fout gelopen omdat ik echt abnormaal gemeen deed tegen hem. Het is alsof ik dan niet meer redelijk kan nadenken. Dit wordt allemaal nog verergerd omdat we 150km van elkaar af wonen en het goedmaken dus bijna nooit in real life gebeurt.
Wanneer ik zo’n bui heb, is alles slecht. Ik ben ontzettend pessimistisch op dat moment. Dit terwijl ik een heel lief vriendje, lieve ouders, een leuke job en goede vriendinnen heb.
Nu heb ik wel een idee waardoor het kan komen (problemen gehad in m’n jeugd met scheidingen etc.), maar zijn er meer meiden die hier last van hebben? En wat doen jullie wanneer het weer zover is?

Liefs,

Heb ik ook extreem vaak.

hi! wat je al zegt; het kan indd heel erg door de pubertijd komen. bij de een is het erger dan bij de ander. maar op de manier hoe je het verteld, lijkt me dat het bij jou wat erger is. als je het wilt, kan je hulp zoeken bij een psycholoog. ik denk dat die je heel goed kan helpen, en dan vooral bij het deel van het uiten. ik hoop dat je hier wat aan hebt!

xx

Ja, ik heb aan een psycholoog gedacht… Maar dan zullen m’n ouders het idee hebben dat ik me aanstel, heb ik het idee. Ik wil niet bestempeld worden als een depressief persoon, want op andere momenten ben ik ontzettend gelukkig.
M’n vriend fungeert een beetje als psycholoog. Sinds we samen zijn, is het beter geworden en kan ik me opzich beter uiten. Maar ik heb op dit moment zo’n bui en vandaar moest ik het even kwijt. Ik was benieuwd of anderen er ook zozeer last van hadden…

Heb ik ook vaak, maar ik ben pas 14…

Ik heb er heel erg last van, maar ik heb ADHD en meestal krijg ik het als m’n medicijnen uit beginnen te werken xD

Ik herken het… Gelukkig heb ik het niet zo vaak. Ik heb het vooral in “de periode van de maand”.

Ik ben nu 19 en het begint eindelijk minder bij mij te worden. Ik was een enorm moeilijke puber met erge stemmingswisselingen. Gelukkig gaat het nu beter. Ik hoop dat dat bij jou ook binnenkort gaat!