Mogelijk ontdekking van de eeuw

Omdat ik wel veel interesse heb in oude geschiedenis kwam ik dit interessant artikel tegen.

Zeker de moeite waard om te volgen.

[i] Mogelijk ontdekking van de eeuw.

CAÏRO - Uit radarbeelden blijkt dat in het graf van de Egyptische farao Toetanchamon inderdaad nog onontdekte ruimtes zijn. ,We hebben twee extra ruimtes achter de grafkamer’’, kondigde de Egyptische minister van Antiquiteiten Mamdouh el-Damaty donderdag in Caïro aan.

http://images0.tcdn.nl/buitenland/article25414078.ece/BINARY/original/AFP_8U1NJ.JPG

Achter een van de wanden zouden zich metalen of organische materialen bevinden. De opnames van een Japanse expert zijn echter niet volledig eenduidig. Nieuwe metingen in het Dal der Koningen, waar de graftombe zich bevindt, moeten later deze maand opheldering brengen.

De Britse archeoloog Nicholas Reeves kwam vorig jaar met de theorie over onontdekte ruimtes in het graf. Hij speculeerde dat daar koningin Nefertiti zou kunnen liggen, een van de stiefmoeders van Toetanchamon van wie een wereldberoemde buste in Berlijn staat. Nefertiti gold destijds als ’de mooiste vrouw ter wereld’. Mochten de kamers de tombe van Nefertiti bevatten, dan is er sprake van de ontdekking van de eeuw.

De Ehyptische minister el-Damaty denkt dat een echtgenote van farao Echnaton, de vader van Toetanchamon, of een van diens dochters er begraven ligt.[/i]

http://www.telegraaf.nl/buitenland/25414082/Extra_kamers_Toetanchamon.html

Heel interessant hoor, maar wat wil je verder met dit topic?

Oh dit blijf ik altijd heel interessant vinden! Leuk artikel.

Ik vind dit soort dingen leuk! Misschien dit topic gebruiken om interessante dingen te delen over de geschiedenis die in de krant stonden of op internet staan. etc? :flushed:

Lijkt mij een zeker leuk/goed idee! :upside_down_face:

Back to topic: Geweldig om dit te lezen! Ik weet niet waar je dit vandaan hebt maar hopelijk krijgen we snel meer nieuws hierover! :bowing_man:

Ik vindt iets een ontdekking van de eeuw als we kanker kunnen genezen ofz, die rijke mummieboi kan aan m’n reet roesten.

Super interessant! Bedankt voor het delen :slightly_smiling_face:

Om dit (wanneer het echt haar tombe is) de ontdekking van de eeuw te noemen vindt ik dan weer wat pessimistisch inderdaad haha. Zeker omdat er nog heel wat jaren te gaan zijn.

Dit zou ik inderdaad ook niet snel ontdekking van de eeuw noemen haha, maar interessant is het wel!

Finally ook iemand die van geschiedenis houd!:sob::heart:

Ieder zo zijn/haar interesses :slightly_smiling_face:

maar misschien had de titel beter kunnen zijn: Ontdekking van de eeuw qua geschiedenis. :upside_down_face: