Moeite met vrienden maken/leven opbouwen

Hey meiden!

Ik heb iets waar ik toch best al een tijdje tegen aan loop. Na een lange tijd in het buitenland geweest te zijn probeer ik mijn leven weer op te bouwen. Sinds een jaartje ben ik terug, heb ik een leuke baan en ga ik een paar dagen in de week naar school. Maar ik merk dat dit echt alles is wat ik heb. Naast mijn werk heb ik niet echt vrienden of familie. De enige mensen met wie ik omga en praat zijn mijn collega’s, met wie ik op en af en toe na werk veel tijd mee doorbreng. Maar inmiddels gaat iedereen verder met de volgende baan/fase in zijn leven en merk ik dat we allemaal te verschillende levens/interesses hebben en dat we na dit werk niet echt meer met elkaar om zullen gaan. Ik wil ondertussen ook stoppen met deze baan, maar dan heb ik waarschijnlijk helemaal geen sociale contacten meer en dat is wel iets wat mij erg tegen houd.
Ik zou graag een paar echt goede vrienden hebben en dingen opbouwen die niet afhankelijk zijn van een baan of een situatie, maar ik vind het lastig om vrienden te maken en mensen te ontmoeten. Ik ben van mijzelf redelijk introvert en op mezelf dus dat maakt het ook al niet makkelijker. Ik heb het idee dat het na een bepaalde leeftijd gewoon echt lastig is om vrienden te maken omdat iedereen gewoon zo erg bezig is met zn eigen leven. Hoe doen jullie dit? Any tips?

(ik ben 21 trouwens)

Ik zit nu in mezelf te denken hoe ik al mijn vriendinnen heb ontmoet. Mijn basisschool en middelbare school vriendinnen heb ik nauwelijks nog contact mee, allemaal uit elkaar gegroeid.

Ik heb een van mijn beste vriendinnen in de sportschool ontmoet bij een van de groepslessen, we hadden beide niemand dus trokken wij met elkaar op om niet ‘alleen’ te zijn. Verder heb ik veel van mijn vriendinnen tijdens het uitgaan ontmoet. Kwamen allemaal vaak in dezelfde kroeg.

Je kan kijken om op een sport te gaan zoals hardlopen, sportschool, tennis etc.
Je hebt toch wel een paar vrienden/ kennissen? Kan je niet proberen om met hun een keer te lunchen, stappen/ festivalletje pakken? (ik weet natuurlijk niet waar jouw interesses liggen)
Het lijkt me lastig als je van je zelf redelijk introvert bent, kan je niet een keer proberen om uit je comfortzone te stappen ookal is het heel moeilijk. Mijn mama zei altijd ‘brutale mensen hebben de hele wereld’ en ‘nee heb je, ja kun je krijgen’

Heey,

Ik heb hier zelf eigenlijk ook altijd wel moeite mee gehad, ik heb wel een paar vriendinnen maar die hebben het eigenlijk altijd druk.

Ik las laatst een berichtje op Facebook in een buurt deel markt van een meisje. Ze zocht een meisje om mee naar de sportschool te gaan.
Misschien kun je zoiets doen?

En anders misschien ergens vrijwilliger worden of op een hobby of sport gaan. Veel mensen doen dat alleen en dan maak je daar misschien wel nieuwe vrienden uit!

Succes!

Hiervoor moet je veel mensen ontmoet hebben dus zorg ervoor dat je in allerlei nieuwe groepen terechtkomt zoals de sportschool bijvoorbeeld,volg een cursus etc. Je zult dan vast wel iemand vinden die je aanspreekt en als dat dan zo is en je een vriendin hebt gemaakt kun je je vriendenkring via deze vriendin uitbreiden door haar vrienden weer te ontmoeten enz. Zorg er wel voor dat je dingen doet die je leuk vindt terwijl je je onder veel mensen bevindt. De basis van een vriendschap zijn de gemeenschappelijke interesses,dit komt voort uit de dingen die je doet. Zo vind je bijvoorbeeld iemand die dezelfde hobby heeft als jij. Maar probeer dus echt zovéél mogelijk mensen te ontmoeten en te praten.

Ik kan be voorstellen dat het lastig kan zijn om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Ik heb hier een artikel over psychologisch bewezen manieren hoe je sneller vrienden maakt. Misschien dat je wat aan dit artikel hebt. Ik had er in ieder geval wel erg veel aan.
jongerenhulpgids.nl/9-psychologisch-bewezen-manieren-om-sneller-vrienden-te-maken/