moeite met praten?

Ik ben blijve zitten en dit jaar kom ik een een klas met geen een vriendin terwijl er ook een paar zijn blijven zitten die ik ken. Alleen is het zo dat ik best nieuwe mensen wil leren kennen maarnik heb gewoon moeite.met contact leggen. Ik praat gewoon te snel denk ik, en hussel dan soms woorden door.elkaar gewoonweg omdat ik verlegen ben. Gewoon omdat ik denk dat ik minder ben dan anderen, nu is het mindee erg dan vroeger. Maar hebben jullie misschien tips om minder snel te praten en me niet zo zenuwachtig te voelen bij nieuwe personen. Gewoon spontaner en socialer zijn weetjewel :confused:

Ik type dit trouwens op mijn telefoon dus misschien zitten er spelfouten in enzo qua mistypen xd

Hmm, lastig! Ik denk dat je klasgenoten ‘‘banger’’ voor jou zijn dan jij voor hun, omdat jij toch al ouder bent enzo. Dus gewoon rustig vragen hoe hun vakantie was, in welk dorp(?) ze wonen, ze complimenteren over bijv. hun schoenen en misschien zelfs vragen waar ze ze gekocht hebben, en wat hun hobby’s zijn enzo, een simpel gesprek starten en praten over wat in je opkomt. En als het awkard wordt kan je gewoon zeggen dat je naar je kluisje/toilet moet.
Rustig blijven, en niet overkomen alsof je vriendloos bent en hééél graag contact wil krijgen met mensen (ze zullen vanzelf ook wel vriendelijk zijn tegen jou, al denken ze snel ‘oh haar ken ik niet, en ze is niet iemand in mijn vriendengroep dus ik ga niet uitgebreid tegen haar praten’’, dus aan het begin zal jij ervoor moeten zorgen dat ze zich ook comfortabel bij jou voelen. Als jij vriendelijk bent, zijn ze dat vast ook tegen jou.

Ik zou het enorm schattig vinden :flushed: . Gewoon omdat je zo verlegen bent en je dan die woordjes door elkaar haalt. Ik vind dat altijd wel leuk. Ik heb ook zo’n vriendin gehad en meestal kunnen we er altijd wel om lachen. Maar mijn tip is : Kalm aan, wees niet verlegen. En praat gewoon hoe je wilt praten. En als zij het raar vinden ! Pech voor hun, jij bent jij, jij praat op jou manier. En dat moeten ze accepteren & respecteren

Dankjewel voor jullie tipss :slightly_smiling_face:))

Graaggedaan joh! :slightly_smiling_face: