Moeite met lopen.

Hoi dames!

Ik zat te twijfelen waar mijn topic het beste zou passen, omdat het namelijk niet over hardlopen/sporten gaat, maar wel over lichamelijke klachten/blessures(?).

Ik heb de laatste maanden, misschien al wel een jaar, moeite met gewoon lopen. Door mijn manier van lopen (ik kom eerst met mijn hak/hiel op de grond, vervolgens met de rest van mijn voetzool), krijg ik last van mijn achillespees, mijn knieën en mijn rug. Ook heb ik een staand beroep wat er niet goed aan doet natuurlijk. De gevolgen zijn enorm, het begint al bij het opstaan. Als ik uit bed stap, voelt het alsof mijn pees te kort is. Ik loop werkelijkwaar als een kreupel vrouwtje rond. (Echter trekt dit weg wanneer ik schoenen aan heb). Ik heb een tijdje ook aan hardlopen gedaan, maar ik ben er mee gestopt omdat het voor mijn knieën een zware belasting werd. Nu loop ik constant met pijn. Ik heb hardloopschoenen laten aanmeten bij een sporttherapeut, dit gaf geen verlichting. Ik heb bij een cesartherapeut gelopen, dit werkte ook gewoon niet. Schoenen kopen van Ecco, Gabor e.d. (Met een goed voetbed en steun) ook niet. Echter als ik laarsjes aan heb met een hak van 3 centimeter (een brede hak) heb ik nergens last van, mijn hielen rusten op de hak.

Ik baal er van. Ik hoor als 21 jarige gewoon normaal te kunnen lopen zonder pijn en ook te kunnen sporten zonder dat ik er last van heb.

Mijn vraag; zijn er nog meer mensen die toevallig hier last van hebben? Voor degene met een steunzool, heeft dit je klachten verminderd?

Bedankt alvast.

ben je al bij de huisarts/ fysio geweest? ik denk namelijk dat je dat het beste kunt doen.

Huisarts heeft mij toen doorgestuurd naar de cesartherapeut omdat hij dat voldoende vond en fysio geen nut zou hebben.

Heb je misschien platvoeten of een verkeerde houding van de voet? Het kan ook zijn dat er teveel druk op bepaalde delen van je voet komt als je loopt. Wat dan overbelasting en daarmee dus pijn veroorzaakt die doorschiet naar de rest van je lichaam (knie en rug etc.)

Ik raad je aan naar de huisarts te gaan en je dan eventueel door te laten verwijzen naar een podoloog of nog beter (nog meer gespecialiseerd in combinatie van houding voeten etc.) de podotherapeut.
[font=Verdana]

Ik heb zelf ook veel last van mijn voeten ivm teveel bot in mijn voet waardoor mijn pezen enz. harder moeten werken en gauw overbelast raken. Ik heb er ook steunzolen voor. Sowieso is het beter voor je voet om schoenen met een kleine brede hak te dragen.

En wat de podoloog en podotherapeut betreft: al jaren liep ik bij de podoloog voor mijn steunzolen, maar desondanks was ik nooit in staat enkele dagen achter elkaar te werken (ook staand beroep), na een dagje werken moest ik vaak 1 of 2 dagen totale rust hebben voor de pijn in mijn voeten. Nu ben ik naar een podotherapeut geweest, en die let ook op andere dingen dan de standaard dingen waar de podoloog naar kijkt (kleine details waren dus door de podoloog niet waargenomen bij mij). Door die man zijn mijn zooltjes aangepast en daarmee ben ik in staat langer op mijn voeten te kunnen staan.

Als je vragen hebt kun je me noten :wink:

Brrrr dat linkje is eng, haha. Mijn collega heeft last van hielspoor en die is er ook aan geopereerd (alleen die droeg iedere keer primark schoentjes)…

Ik dacht eerst dat mijn achillespees ontstoken zou zijn. Dat gedeelte doet is continu pijnlijk…

Heb je heel lang op hakken gelopen of loop je veel op je tenen?
Ik ben aan het denken aan een verkorte achillespees.

Of een ontsteking omdat je aangeeft dat je doet aan hardlopen
Je moet je de achillespees voorstellen als een pees, die door een kokertje loopt. Bij elke beweging van de kuitspieren, glijdt die pees door dat kokertje heen en weer. Er zit vocht in dat kokertje, dat als een soort glijmiddel dient. Als nu, wat bij hardlopen heel vaak voorkomt, de voetstand bij de landing van de voet op de grond niet optimaal is -als de achillespeeshoek niet ongeveer 180 graden is dan schuurt die pees a.h.w. tegen de zijkant van dat kokertje aan. Er kan ook van boven aan de achillespees worden getrokken. Dat gebeurt als de kuitspieren te stijf zijn en / of verkort. Kuitspieren kunnen een grote kracht ontwikkelen. Als de kuitspieren niet lang genoeg en soepel zijn, wordt er onevenredig hard aan de achillespees getrokken. Ook kan een hardloper last krijgen, als hij zijn achillespees overbelast, doordat hij plotsklaps de training verhoogt of als hij van zachte ondergrond, het bos, ineens overstapt naar harde ondergrond, de straat. Al deze drie omstandigheden: verkeerde voetstand, stijve, verkorte spieren en overbelasting brengen met zich mee, dat het lichaam ter plaatse extra vocht produceert om de geïrriteerde plek weer te herstellen. De koker wordt nu te nauw. En het bewegen van de achillespees gaat pijn doen. Dit kan leiden tot een ontsteking.

En de indicatie van een blessure die is ontstaan door wat hierboven werd beschreven.
Een eerste indicatie is de pijn die je voelt, als je 's ochtends opstaat. Als je achillespees bij de eerste passen, die je met je blote voeten op de grond zet, pijn doet, dan is dat een signaal. Die pijn gaat dan heel snel weg, vooral als je schoenen aandoet. Maar de volgende dag duurt het dan weer iets langer, voordat die pijn weg is, enz. Vervolgens voel je pijn bij het begin van een training, ook die verdwijnt weer als je ‘warm’ gedraaid bent. De volgende keer duurt dat weer langer en uiteindelijk gaat die pijn helemaal niet meer weg. En is de hele zaak daar ontstoken.

Misschien heb je hier iets aan
http://www.blessure-aanwijzer.nl/achillespeesblessure.htm

Ik heb vroeger nog nooit op hoge hakken gelopen, omdat ik het daarvan in mijn rug krijg. Ik gebruik hakken als zitschoenen. Ik loop wel zeg maar op mijn hak/hiel. En gezien ik. Iet een van de magerste ben, komt er een volle 72 kilo aan gewicht op heel mijn benen/knieën noem maar op…

Ik heb je genote! Snap verwijzing naar cesartherapeut sowieso niet

Ik ook niet. Ben toch wel van plan om donderdag even langs de huisarts te gaan om deze klacht weer voor te leggen.

Mijn Berichtje wel gelezen? Stuur maar aan op podotherapie en zelf je achillespezen oprekken.

Ik heb m gelezen, bedankt voor je tips!

Kun je ook zonder verwijzing naar een podotherapeut?

Misschien toch steunzolen?

Jaa dat kan! Zelfde als met fysiotherapie

Naar de orthopeut (podotherapeut heeft het bij mij alleen maar verergerd) en steunzolen laten aanmeten! Verder zijn schoenen met een kleine hak juist goed voor je (en dat heb je dus ook gemerkt) dus dat vooral blijven dragen.

Als ik jou was zou ik naar een podoloog gaan.
Ik heb dit zelf heel erg gehad, als ik dan aan het lopen was kreeg ik een soort van verkramping in mijn hiel en achillespees. Toen heeft me moeder me doorgestuurd naar de huisarts, en die vond dat ik vrij scheef liep, dus die heeft me toen weer doorgestuurd naar de podoloog.
Daar hebben ze een afdruk gemaakt van mijn voeten en kwamen ze tot de conclusie dat ik een banaanvoet (? oke) heb en ik daardoor naar binnen loop.
Ik heb eerst kunststof zolen gekregen en die heb ik vorig jaar laten vervangen door halve leren zooltjes, omdat mijn voeten waren veranderd van stand om zo maar te zeggen.

Ik doe ze zelf niet iedere dag in, maar wel zo vaak mogelijk, en met schoenen kopen heb ik er vrij weinig last van.
Ik heb sinds ik de zooltjes heb bijna geen kramp meer in mijn voeten (want ik had op gegeven moment ook dat mijn spieren in mijn voet zich aanspande, mijn voet zich ‘omkrulde’ en ik met mijn handen mijn voet recht moest trekken).

Dus steunzolen verkleinen je schoenmaat niet? Daar zou ik wel erg blij mee zijn :slightly_smiling_face:

Ik heb zelf best veel sneakers, daar kunnen meest de zolen uit dus dat is al een voordeel, in de meeste hakken passen ze niet.
Meest van laarsjes ofzo neem ik wel een maat groter (heb zelf 38/39 en als ik me zooltjes er dan in wil leggen neem ik altijd 39).

Maar het ligt er ook aan wat voor zooltjes je krijgt. Die leren halve vind ik persoonlijk het handigste, die gaan er niet vies uit zien en zijn het dunste.
Die van kunststof die waren na een jaar al helemaal vies, en die waren ook een stuk dikker.
En dan heb je nog heel veel soorten, net als hele steunzolen, die maken je schoenmaat wel veel kleiner dan bij bijvoorbeeld de halve.

Ik ben iemand die graag lage laarsjes (met een hele kleine hak) draagt en Nikes, moet goedkomen lijkt me :slight_smile:

Moet goedkomen idd! In mijn nike air max passen ze er ook op, je moet er alleen rekening mee houden dat ze in de breedte iets strakker gaan zitten.

Ah, oke. Dat gaat dan wel een probleem worden ben ik bang voor, want ik heb al mega brede voeten door het vocht dat ik vasthoud. Wanneer ik dus ipv maat 38/39 een 40 pak, krijg ik overal blaren omdat ze te groot zijn…