Moeilijk vrienden/ vrienden kwijt

Hallo allemaal,

Ik zit in de 3e en voor de zomervakantie was alles nog leuk. Maar net voor het einde van de zomervakantie was een vriendin van mij jarig. Een week voor haar feestje mailde ze mij dat ik maar niet moest komen omdat zij het idee had dat ik dat toch niet leuk vond (terwijl er echt niets aan de hand was! Ik had echt wel zin in haar feestje!). Verder mocht iedereen uit mijn vrienden groep wel komen, ik voelde me echt super *** en buitengesloten toen. Ze zij dat alles mijn schuld was, alsof zij perfect was! Ook zij ze dat nog 2 andere meiden uit ons groepje mij niet aardig vonden. Toen ik na de vakantie op school kwam negeerde die 3 mij. Toen heb ik met het eerste meisje uit mijn verhaal afgesproken dat we gewoon weer vanaf het begin zouden beginnen zegmaar. Dus gewoon alles ‘vrienden’ (terwijl we eerste ‘goede’ vrienden waren). Tussen haar en mij gaat het nu wel goed. Maar die andere twee meiden negeren mij nog steeds. Je zou denken, laat ze links liggen, maar ik wordt nu een beetje buitengesloten in mijn vriendengroep omdat zij mij negeren (één van die twee meiden is namelijk een soort van de 'leider’van mijn groepje). Ik heb echt alles al geprobeert om weer een beetje vrienden te worden (complimenten geven enz.). Nu is er zaterdag een feestje van een vriend van mij, maar daar mag ik ook niet op komen. Ik weet echt niet waarom, want we zijn gewoon vrienden! Ik voel me echt heel erg buitengesloten nu… Kan iemand mij helpen? Want ik voel me echt rot door dit hele gedoe. Ik wordt namelijk al sinds het begin van dit schooljaar buitengesloten! Please help me!!! Kan geen dag doorbrengen zonder hieraan te denken…

welkom op de middelbare school…

Echt rot voor je, maar ik zou geen tijd verspillen aan vrienden te blijven met mensen die dat zelf niet meer willen. Je verspilt waarschijnlijk alleen maar je tijd. Ik zou nieuwe vrienden proberen te zoeken, die jou ook graag als vriendin willen en je niet zonder reden buitensluiten.

Eigenlijk is de middelbare schooltijd best kut :’)

Het is moeilijk… kan je niet proberen het met die meiden uit te praten?

Net geprobeert, ze zeggen dat ze geen vrienden willen zijn maar ‘gewoon klasgenoten’.

Meer dan proberen kun je niet. Je hebt het helaas maar te accepteren. Ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan maar meer kun je niet doen. Overigens vind ik het best een rotstreek van die meisjes.

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt in 4 HAVO, toen had ik steeds ruzie met een bepaalde vriendin. Toen ik bij andere mensen ben gaan zitten met pauze kreeg ik vanzelf nieuwe mensen om mee op te trekken.

Je kan iniedergeval heel duidelijk vragen wat er allemaal aan de hand is (nouja dat zou ik doen)

Hoe moeilijk het ook is, vraag aan die twee vriendinnen wat er aan de hand is, waarom ze je negeren. En ga sowieso naar die vriend van je toe. Ik heb ook zoiets meegemaakt met een vriend die door 2 meiden ineens raar deed, zij hadden dingen over mij gezegt maar daarna was alles weer goed. Ik zal als ik jou was dat ook doen , maar ik geef toe: het is moeilijk en eng , maar je krijgt er zeker geen spijt van!

Vraag aan die vriend waarom je niet mag gaan

Confronteer je ‘uitsluiters’ eens met waarom ze je dit in godsnaam aandoen. Maar eerlijk gezegd vind ik dat je je tijd niet eens zou moeten verspillen aan zulke kinderachtige mensen.

ze zit al in de 3e hoor