moeilijk vrienden maken

hee

ik ben danielle en kan niet echt goed vrienden maken ben eigenlijk van kleuter tot nu alleen. ik heb 2 vriendinnen maar als wij met zijn drietjes is doen ben ik zowat lucht. we moeten ook 2x in de week 3 les uur naar een andere school en daar zijn ze wat harder enzo. zo ben ik niet ik ben erg stil en probeer er echt wat aan te doen maar zal altijd wel blijven. ik stap ook niet zo makelijk naar andere toe.

heef iemand wat tips om me zelf wat vaker te laten horen en dat wat meer kinderen met me willen optrekken.

  • Praten
  • Lachen
  • Voel je zelfzeker in je vel
  • Misschien in een hobbyclub stappen, dan vind je vast vrienden want jullie hebben dezelfde hobby/sport. Zo hebben jullie dezelfde interesses.

En meid, dat zijn geen échte vrienden hoor… Als je lucht voor hen bent.

Succes.

Precies, dat zijn geen vriendinnen.

dat zijn geen vriendinnen, zoals de anderen al zeiden ;p.
& voor de rest zou ik gewoon als je in de klas alleen zit, & een ander meisje ook, daar naast gaan zitten. En dan met haar gaan praten of iets. Misschien klikt het wel erg goed. Zo niet, jammer, volgende keer naast iemand anders gaan zitten. Je kan ook op iemand afstappen die met hetzelfde als jou zit, die dus erg verlegen is. Meestal zijn zij ook blij als jij met ze gaat praten en dan kan het heel erg goed klikken :slightly_smiling_face: succes.

Ik heb een beetje hetzelfde probleem, maar dat komt omdat ik stil ben

ik ook. en ik voel me ook niet bij iedereen op mijn gemak.

Ik weet nooit wat ik moet zeggen :stuck_out_tongue:
Heb jij dat ook?

Ja ik ook, bijvoorbeeld met mijn beste vriendin kan ik echt lol hebben gewoon maar dat komt gewoon door haar omdat zij een hele grote mond heeft dus het is 'n wonder dat ze het met mij al 4 jaar uithoud…
En met een andere vriendin ben ik ook al 4 jaar maar met haar ben ik gewoon 50% minder zeg mar.

Vrienden zijn mensen bij wie je kunt lachen en uithuilen en die altijd voor je klaarstaan. Als jij lucht voor ze bent, dumpen die handel! Vrienden maak je niet door stil in een hoek te zitten. Als je leuke, gezellige mensen ziet moet je er gewoon naar toe en vraag ze wat en dan komt er wel een gesprek. Wie weet worden jullie vrienden! Zo niet, wat heb je verloren??

trouwens ik denk dat het niet makkelijk lukt omdat je vanaf het begin af aan al niet goed gesocialiseerd hebt bij kinderen van jouw leeftijd en je dus niet helemaal weet hoe je vrienden kunt maken. Helemaal niet erg, kan iedereen gebeuren, het beste is om naar een vertrouwingspersoon of je ouders te gaan en vragen of je op zo’n cursus mag, ik weet niet meer hoe dat heet maargoed.

ik heb al eens een cursus van 2 dagen gedaan het holp een beetje niet zo veel.
en zonder die twee heb ik helemaal niemand meer

hee!
ik heb ook een cursus gedaan, een assertiviteits cursus. Daar ben ik aan begonnen om opener te worden tegenover andere. Dat heeft wel geholpen, ik heb goed advies gekregen en werd ook iets opener, nu ben ik nog steeds wel stil bij mensen waar ik me niet bij op gemak voel maar dat is gewoon mijn persoonlijkheid, later zal dit wel minder zijn, maar dat heeft de tijd nodig! misschien dat je nog eens zo’n cursus kunt doen, maar dan langer erbij blijven zeg maar. Ik zat samen met andere kinderen en daar heb ik ook nieuwe vrienden leren kennen. Misschien kun je eens met die twee vriendinnen praten, vertel rustig wat je dwars zit en vraag hoe jullie het kunnen oplossen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en heeeeeeeeeeeeel veel succes :slightly_smiling_face: !

Wow, precies hetzelfde wat ik 3, 2 1/2 jaar geleden ook had. Had 2 ‘vriendinnen’ maar ik liep altijd maar achter hun aan. En het voelde alsof ik stof was of lucht ja.
Toen 1 1/2 jaar geleden 1 van die 2 weg ging ben ik een half jaar alleen op school gaan zitten. En afgelopen schooljaar was mijn laatste en leukste jaar. Ik had eindelijk een echte goede vriendin :stuck_out_tongue:
Oke. Niet dat je hier wat aan hebt. Maar ik denk dat je dan beter niet bij die kunt gaan zitten. Ik weet het, ik bleef het ook doen, maar als je gewoon aan iemand vraagt van is het goed als ik in de pauze bij jullie/jou kom zitten? En dan zeggen ze eigenlijk altijd ja. En dan ga je daar gewoon even mee om. Als ik het had gedaan waren 2 schooljaren veel veel fijner voor mij geweest! :slightly_smiling_face:

Ik denk soms ook dat ik achter mijn vriendinnen aanloop. Maar als je je ‘lucht’ voelt, moet je gewoon mee gaan praten, een gesprek beginnen, en niet alleen maar dom gaan meelachen om wat zij zeggen, gewoon zelf ook dingen zeggen en vertellen. Of nieuwe vriendinnen zoeken. Naast iemand gaan zitten waarvan je weet dat diegene niet echt zon ‘populair’ iemand is, tenminste, niet zo een die al 1000 vrienden heeft denk ik. Gewoon iemand die je aardig lijkt.

Ja dat is wat ik ook heb!

Gewoon iets algemeens…
*GAAP* oooh ik ben zoo moe, hebben jullie dat ook?
Of iets wat je gaat doen dit weekend, gewoon opeens gesprek beginnen:)

ik vond het eerst ook moeilijk maar iedereen hoort wel is iets van anderen en dan een keer meot over zoiets praten bijv o ken jij die of die , awh wat leuk ga je daar of daar heen enz ik ga altijd meer af op muziek iets waar ik veel over kan praten
luister jij daar ook naar dat is zooo leuk. of iets van je dat heb ik ook meegemaakt! etc suc6 wel grappig want spontaan vandaag zei iemand wow jij ken veel mensen , maar ik ben nu veel openener iemand die kon ik nauwelijk die liep met iemand anders die ik een knuffel gaf vroeg ik hem awh wil je ook een knuffel hij jahoor en daar nog iemand jahoor echt grappig ^^

meestal ga ik gewoon ergens bij staan
of zeggen dat je de les saai vind als dat ook gewoon zo is(:
heb je weer wat om over te zeuren met een ander
haha, maar het werkt wel… heb je wel contact en dat contact wordt meer contact weetjwel: D
succeees

same here.