Moedervlekken weg laten halen

Heb de zoekfunctie gebruikt, maar een een topic omhoog halen wat al maanden oud is leek me niet zo nuttig.

Mijn vraag is wat jullie zouden doen eigenlijk. In mijn zij heb ik aan beide kanten redelijk grote moedervlekken. Een hele grote en de andere twee zijn wat kleiner maar liggen wel een beetje op mijn huid. Ik vind het echt lelijk en loop op het strand ook altijd mijn armen tegen mijn zij aan zodat niemand het ziet. Een moedervlek zou ik neit heel erg vinden, maar het zijn er drie. Ben zelf heel bleek dus ze vallen best op.

Zouden die littekens lelijker zijn dan de moedervlekken? Iemand ervaring ermee. Het is natuurlijk alleen in de zomer te zien verder het zit niet in het beeld verder…

mijn moeder heeft een moedervlek weg laten halen op haar wang, daarna moet je het een half jaar ofzo met zonnebrand insmeren (dat zal bij jou op je zij niet hoeven denk ik). nu zie je er bijna niks meer van, je ziet het alleen als je weet dat het er zit

Grootste een centimeter breed en lang zeg maar. Geen idee hoe ik het anders moet zeggen, haha! Die andere halve centimeter maar die liggen echt op de huid dus zie je ook wel een beetje als ik een strak shirtje draag.

Mijn moeder blijft maar zeggen dat ik het niet moet doen omdat ik er littekens door krijg, maar als die in sommige gevallen niet eens te zien zijn…

Ik denk niet dat de littekens heel erg zullen zijn, een vriend van mij heeft er eentje op z’n gezicht laten weghalen een jaar geleden ofzo, en daar zag je al heel snel niks meer van. Die lag ook echt op de huid trouwens.
Maar ik vind moedervlekken persoonlijk altijd wel mooi, het geeft iets extra’s ofzo.
Maar als jij er onzeker van wordt; lekker weghalen!

Ik wil dit ook gaan doen omdat ik een grote op mijn rug heb. Maar een vriendin van me heeft een paar dagen geleden ook een moedervlek weg laten halen en het deed héél erg pijn maar dat vroeg je natuurlijk niet, maar ik dacht ik zeg het maar even haha!

Ik heb ook zo’n moedervlek die ik op mijn rug heb. Ik wil deze ook laten weghalen. Ik twijfel er nog wel over, dus ik lees even mee.

@HeyNiall Dat heb ik er wel voor over, haha!

@LaLaLa een ‘vriendin’ van me maakte er ook een keer een opmerking over… Kan me niet voorstellen dat mensen dit als mooi zien… In sommige gevallen wel, maar het zijn er een paar bij elkaar. Als het er eentje was zou ik het lekker laten…

Ben wel benieuwd wat zoiets kost… Even kijken of mijn verzekering het ook dekt.

ik heb zelf een moedervlek in mijn wenkbrauw en 1 redelijk grote op mijn been. van mijn moeder mag ik ze nu nog niet weg laten halen ik ben 13… maar als ik ouder ben wil ik ze weg laten halen, omdat iedereen altijd naar mijn wenkbrauw staart, en in de zomer draag ik nooit shorts omdat ik me schaam voor die moedervlek. ik heb een “onderzoekje” gedaan, en meestal zijn de littekens kleiner en onopvallender dan de moedervlek zelf.
dus mijn mening is : lekker weghalen als je er onzeker over bent!
xx

Ik denk alleen dat je verzekering het dekt als het ten koste zou gaan van je gezondheid. En dat is niet het geval, toch?

Ik heb gedwongen een moedervlek laten weghalen en heb er na 7 jaar nog een vreselijk litteken van. Ik raad het je niet aan.

Zelf heb ik vorige zomer in mijn gezicht 2 moedervlekjes weg laten halen, en binnenkort ook één op mijn knie (gezondheidsredenen) . Als je er zelf mee zit en je niet prettig voelt kun je altijd langs de dokter gaan. Deze zal je doorsturen naar het ziekenhuis of het zelf weg snijden. Ik raad iedereen aan om het bij het ziekenhuis te doen, veel prettiger en meestal meer ervaring. Behalve als je dokter natuurlijk gespecialiseerd is in zulke dingen.

Moedervlekken maken je wie je bent, het heeft iets moois dus niet mee zitten

Denk ik inderdaad ook en het heeft niks met mijn gezondheid te maken. Puur onzekerheid inderdaad… Heb geen idee wat voor soort prijzen ik hierbij moet verwachten. Het is me geen honderden euro’s waard…

Bij mij betaald de verzekering wel de kosten. Dit komt omdat sommige ziekenhuizen de weggesneden stukjes huid opsturen voor onderzoek, voor de zekerheid. Dit is bij mij het geval.

Bij jou ging het om gezondheidsredenen lees ik! Bij mij niet… Het kan zijn dat als ik bij de dokter kom hij sowieso aan raad het weg te laten halen, maar anders denk ik dat mijn verzekering niks zal dekken!

Bij jou ging het om gezondheidsredenen lees ik! Bij mij niet.. Het kan zijn dat als ik bij de dokter kom hij sowieso aan raad het weg te laten halen, maar anders denk ik dat mijn verzekering niks zal dekken!

Nee, de twee moedervlekjes op mijn gezicht waren omdat ik er onzeker over was, ook heb ik toen een ontstoken talgklier laten wegsnijden, dit werd ook gewoon betaald door de verzekering. Als je het zeker wilt weten kun je dit even na vragen aan de verzekering? Volgensmij kost het rond de 500 euro als je het zelf moet betalen, ik zou het even voor je opzoeken

Het is wel prijzig, maar je kunt altijd kijken hoe het met de verzekering zit? En is het zeker dat de moedervlekken niet schadelijk kunnen zijn?

Ben nooit naar de huisarts geweest om er naar te laten kijken. Heb niet het idee dat ze er raar uit zien voor moedervlekken of iets. Normaal en gewoon lelijk eigenlijk. Ga inderdaad even kijken hoe het zit en misschien ook even langs de huisarts voor meer informatie. Misschien raadt hij sowieso aan het weg te laten halen. Verschilt per plek ook nogal hoe het zal genezen denk ik?

ik had eentje op mijn rug, die er ook best bovenop lag … ik zie nu wel een litteken, maar, net als bij jou denk ik, zie je hem amper door de plaats. de mijne is ongeveer een streepje van een halve centimeter, dus valt best heel erg mee! (:

bij mij is het idd ook opgestuurd, en dus vergoed door de verzekering.

Ik heb een paar jaar geleden ook een moedervlek laten weghalen net onder mijn linker borst… het zat echt precies onder die BH rand zegmaar… Hij was niet groot, maar wel wat ‘dikker’/ ‘bobbelig’. De huisarts heeft deze weggehaald en ook opgestuurd (wat gewoon goed bleek te zijn), maar puur vanuit de standaard… Het is gewoon vergoed door de verzekering en mijn litteken is bijna niet meer te zien.

Als ik jou was zou ik altijd even langs de dokter gaan, als er ook maar iets een klein beetje verdacht lijkt wordt hij al opgestuurd. Ook kun je dan meer informatie vragen! Ik raad je wel aan als je het wilt het zo snel mogelijk proberen voor het zomer seizoen te doen, want je mag ongeveer 6 tot 8 weken niet in de zon met het litteken