Mode opleiding MBO, ??'

-

Ik zit op deltion college, modelyceum in zwolle.
Ik doe richting Fashion design en styling (:
Maar je had ook nog mode maatkleding en mode management daar.

-

Zoomvliet in Roosendaal of Bergen op Zoom?

Oké jammer! ik heb het super naar mijn zin daar namelijk, de lessen zijn daar ook echt leuk. Ik heb zelfs iemand uit mijn klas die 3 uur moet reizen en eentje uit Duitsland.

-

-

een vriendin van me doet mode design in Breda op het vitallis collge, misschien dat dat iets voor jou is? Leer je ontwerpen etc.

Misschien is het handig om in je beginpost te melden dat het om een mbo opleiding van niveau 4 gaat. Je kan alleen met een niveau 4 diploma worden toegelaten voor HBO Journalistiek. Secretariële opleidingen sluiten volgens de meeste mensen het meest aan op HBO Journalistiek. In Nederland zal je geen opleiding tot mode journalist vinden… Je hebt alleen ‘normale’ journalistieke opleidingen waarbij je je niet in een onderwerp gaat specialiseren. Ik weet niet of je dit allemaal al weet, maar ik meld het maar gewoon eventjes! Liever te veel informatie dan te weinig informatie, nietwaar? :slightly_smiling_face:

-

-

mode en styling is toch een mbo mode opleiding??
maargoed mode journalist specifiek wordt hem niet, het schrijven voor een tijdschrift kan wel, die kant kun je wel op.
ga ik ook doen.

-

Grafisch lyceum.
Na het basisjaar kun je kiezen voor de specialisatie Mode en Trends.
Als je dan goede cijfers haalt kun je in het 3e jaar stage gaan lopen bij bijvoorbeeld Elle, zelfs soms bij Elle in parijs.

-

Ik doe in breda Mode-medewerker design opleiding op het vitalis college.
misschien dat dat iets voor je is?

http://www.alfa-college.n…edewerker-modedesign.aspx dit is misschien iets voor je? ja je moet stage lopen maar je bedrijf kun je zelf kiezen en als je bij een winkel doet die jij leuk vind. bij V&D bijv kun je helemaal verantwoordelijk worden voor de poppen op een afdeling of een etalage enzo maar je kan ook bij een fotograaf stage lopen, en misschien ook wel bij een modeblad + ik dacht dat je 2x in het jaar een modeshow moet lopen met je eigen gemaakte kleding van het semester ervoor… *3 vriendinnen van mij doen het dus vandaar dat ik dat vaag weet*

-

-

In ROC Tilburg zit er een