Misselijk wanneer ik aan mijn crush denk?

Oke, dit klinkt heel raar. Het begon toen ik een oude vriend, we noemen hem even Max, van lang geleden tegen kwam op een feest. We hadden gezoend, daarna volgden een paar dates. Maar ineens besloot hij dat hij het niet zo zag zitten, hij gaf niet echt een reden, dus verloren we een paar weken contact. Ik voelde me rot en zelfs een beetje boos omdat ik hem echt leuk vond. Ik wilde hem graag voorlopig niet meer zien of spreken zodat ik hem kon vergeten.

Een paar weken geleden was er een feest waar mijn vriendinnen heengingen. Ik wist niet of ik zin had, en er gingen ook mensen heen die met Max bevriend waren, dus de kans was groot dat hij er ook zou zijn. Een vriendin smste mij vanuit het feest “Kom nou! Ik heb Max niet gezien dus hij is er waarschijnlijk niet.” Ik bracht mezelf naar het feest. Bij aankomst rende mijn vriendin naar me toe en zei “Oke, niet in paniek raken maar ik heb Max zojuist gezien. Je moet hem gewoon negeren, dat is er niets aan de hand.” Meteen kreeg ik een soort stress aanval. Ik probeerde niet aan hem te denken maar ik voelde me steeds misselijker worden. Ik rende in mn eentje naar buiten, ver van iedereen, en moest overgeven. Ik had nooit verwacht dat ik zo heftig zou reageren.

Toen ik thuis kwam had ik een berichtje van hem. Er stond “Zag ik je nou op t feest?” En we kregen een gesprek. Een paar dagen later spraken we af. Het was laat en na een feest, dus ik was aangeschoten en voelde helemaal geen zenuwen. Kort daarna ging ik een week op vakantie. We appten een beetje, en net voordat ik in de auto stapte om terug naar huis te rijden stuurde hij “Ik ben verliefd op je.” Meteen kreeg ik hetzelfde gevoel als bij dat feest. Ik was blij, maar ook in de war en geshockt. Ik word vaak een beetje wagenziek, maar nooit zo erg dat ik moet overgeven. Ik had in totaal 3 x overgegeven die dag.

Het is zo een rot gevoel. Elke keer als ik denk aan dat ik hem weer ga zien, ben ik bang dat mijn zenuwen me misselijk gaan maken of dat ik zelfs moet overgeven. Ik had hier helemaal geen last van in het begin. Ik weet niet wat ik moet doen en ik durf hierdoor ook bijna niet meer met hem af te spreken. Iemand die het zelfde ooit heeft meegemaakt? Misschien langs gaan bij de dokter?

Misschien word je iets te zenuwachtig waardoor je te snel gaat ademhalen. Probeer als je misselijk word of iets 7 seconden uit te ademen en 5 seconden in. Hou dit even vol. Hartslag zal waarschijnlijk normaal worden en niet teveel zuurstof naar de hersenen.

Is het niet gewoon van de zenuwen? Ik heb het ook soms, als ik helemaal stress.

Het is ook van de zenuwen, maar ik heb het ook echt alleen bij hem. Ik heb dat nog nooit bij andere jongens gehad.

Misschien omdat je hem echt leuk vind en die andere jongens niet.

Waarschijnlijk. Enig idee hoe ik mijn zenuwen onder controle kan houden zodat ik hem niet onderkots als hij aan mn deur staat? :confused:

Ik heb het wel niet met jongens, maar als ik heel fel stress en dan probeer ik mij gewoon op iets anders te concentreren en rustig te ademen. Voor de rest kan ik je niet echt helpen sorry.

Ik heb precies hetzelfde! Nouja ik heb nu geen crush maar wanneer is verliefd ben wordt ik ook altijd misselijk en duizelig wanneer ik aan hem denk.
Bij mij komt het denk ik doordat ik allemaal dingen tegelijkertijd voel, en mijn lichaam daardoor door de war raakt ofzo?

Ja, ik denk dat het ook komt door de combinatie van dat ik eerst zo teleurgesteld was en dat ik nu zo “blij” ben ineens. Misschien denkt mn brein: wtf? Maar ik weet het niet. Ik wil gewoon helemaal niet zo nerveus zijn!

Een soort bindingsangst? Het is natuurlijk niet leuk verlopen in het begin en dat hou je in je achterhoofd

Ja zou kunnen, en als je al die dingen tegelijkertijd voelt, vlinders in je buik, je krijgt het warm, je wordt teleurgesteld, je bent nerveus, al die stemmingen hebben weer invloed op je lichaam, ik weet hoe het voelt…

Het zou best van de zenuwen kunnen zijn. :slightly_smiling_face:

Probeer op je ademhaling te letten inderdaad en wat bij mij goed hielp is er gewoon niet te veel mee bezig zijn. Hoe meer ik zat van ‘oh nee ik ben zo misselijk’ hoe erger het eigenlijk werd. :9

Wat vervelend zeg. Probeer je niet te focussen op je zenuwen, maar gewoon normaal doen.
Misschien als je je wat meer op je gemak voelt bij hem?

Ja… maar heeft iemand misschien tips om niet te focussen op je zenuwen? Ik ga overmorgen met hem afspreken en ik voel de zenuwen nu al als ik eraan denk… niet zo zeer op de date zelf maar ervoor.

Dat heb ik ook áltijd als ik iemand leuk vind… waarschijnlijk zijn het zenuwen denk ik

Toen mijn scharrel me vertelde dat we beter vrienden konden zijn, via whatsapp, heb ik ook gekotst… Weet verder niet hoe dat kan en heb t daarna nooit weer gehad bij zulke situaties, maar ik word sowieso snel misselijk, als ik met een jongen afspreek ben ik ook echt misselijk van de zenuwen. Je bent zeker niet de enige!

dubbel .

Sorry, volledig off topic:
Maar ik vind je manier van schrijven geniaal. Oke hier heb je niks aan, maar ik wilde het je toch even vertellen.
Maar dat je echt misselijk wordt is wel echt naar. Hopelijk wordt het na verloop van tijd minder! Dus dat je steeds minder zenuwachtig bent nadat je vaker met hem hebt afgesproken.
Sterkte in elk geval en beschouw dit maar als een up, want het is weer zo onsamenhangend als maar kan.

die spanning had ik altijd ook als ik ging afspreken met mijn crush die nu mijn vriend is maar de enorme spanning verdwijn echt naarmate je meer afpreekt

Ik snap wat je bedoelt, ik word ook soms misselijk of ik moet heel nodig naar de WC :cold_sweat: Echt super irritant, maar meestal gaat het dan na 5 minuten over en ben ik alles vergeten en is het heel leuk :grinning: