Minder gevoelige clitoris?

Hey girls,

Zoals sommige van jullie misschien weten is de elektrische tandenborstel eigenlijk dé ideale vibrator. Don’t judge me: ik heb een elektrische tandenborstel speciaal daarvoor, uiteraard gebruik ik hem daarna niet om fijn mijn tanden te poetsen. Omdat ik het uiteindelijk toch steeds meer een raar idee begon te vinden heb ik een vibrator gekocht. Ik probeer de tandenborstel nu niet meer te gebruiken hiervoor.

Anyways: ik loop nu tegen het volgende aan. Als ik voorspel heb met iemand, heb ik soms het idee dat mijn clitoris niet echt gevoelig is? Uitgesloten van het ‘puntje’ als jullie snappen wat ik bedoel. Als een jongen mij hierop vingert is het niet een heel prettig gevoel, en ik heb ook niet echt het idee dat het de bedoeling is dat een jongen alleen en volledig dit punt benaderd?
Ik kom ook nooit klaar tijdens seks/voorspel. Al met al ben ik nog nooit klaargekomen tijdens iets van seks met een jongen. Ik begon ineens te denken: zou het misschien zo kunnen zijn dat mijn masturbatie met tandenborstel hierin mee heeft gewerkt? Dat mijn clitoris daarom minder gevoelig is geworden? Ik zat te denken dat dit misschien logisch kan zijn aangezien mijn clitoris aardig wat trilling gewend is.

Als ik het bij mezelf doe zonder vibrator of iets dan kan ik wel klaarkomen, maar vooral als ik mn spieren erg aanspan. Terwijl dit eigenlijk juist niet de bedoeling is. Anders lukt het ook wel maar duurt het naar mijn mening vrij lang.

Ervaringsdeskundige uiteraard het meest welkom in reacties :cold_sweat:. Thanksss!

hey!

in het weefsel van de erogene delen van en rond je clitoris zitten onwaarschijnlijk veel zenuweinden, deze kan je daadwerkelijk ‘overstimuleren’, zeker bij hevige trillingen van een vibrator maar evengoed ook bij overmatig handwerk…

probeer je even voor te stellen dat al deze zenuweinden één groot netwerk vormen van onderlinge communicatie, maw, de zenuwcellen praten tegen elkaar wanneer ze prikkels registreren. hoe meer prikkels ze ontvangen, hoe meer en vooral hoe luider ze gaan praten, dit brengt veranderingen aan in de structuur en de werking van het zenuw-netwerk, en bepalen dus hoe gevoelig iets voelt… hoe meer en hoe harder de prikkels, hoe meer reactie er komt in het netwerk en hoe meer het gaat veranderen. er zijn natuurlijk ook een hele boel factoren die zich in je hersenen, waar de zenuwuiteinden toekomen en verwerkt worden, afspelen maar het lijkt mij zinloos daarover in detail te treden.

kortom, als je elke dag gebruik maakt van je elektrische tandenborstel of een vibrator dan zijn deze veranderingen onvermijdelijk, misschien bij de ene wat meer of minder dan bij de andere, maar evengoed onvermijdelijk. wat kan je er aan doen? nou, proberen het eens rustig aan te doen met je vingers of het gewoon een paar dagen laten rusten… het kan ook zijn dat je tijdens het masturberen zelf merkt dat alles plots heel erg gevoelig is of net het tegenovergestelde, het is een soort reflex van de hersenen dat de zenuwen zichzelf een beetje proberen te beschermen als er teveel prikkels zijn, als je dan een minuutje iets anders doet gaat het vanzelf weer beter… hoe dan ook hoef je je geen zorgen te maken! ik zou er gewoon wel op letten en afwisselen… anders wordt je poes zo gevoelig als een dooie vis! :slight_smile:

veel succes ermee!

“Als ik het bij mezelf doe zonder vibrator of iets dan kan ik wel klaarkomen, maar vooral als ik mn spieren erg aanspan. Terwijl dit eigenlijk juist niet de bedoeling is. Anders lukt het ook wel maar duurt het naar mijn mening vrij lang.”

waarom denk je dat het fout is je spieren op te spannen? je clitoris is ook grotendeels een spier en je bekkenbodemspieren spelen een grote rol bij seksueel genot! als je je gaat ontspannen, ook in je hoofd(zonder porno rommel dus ofzo) dan kan je soms ook heel intense ervaringen hebben maar daarom is het nog niet fout spieren op te spannen…

hopelijk had je er wat aan!