Mijn thuissituatie

Lieve meiden, ik post niet al te graag persoonlijke dingen en ik weet dat ik er niet ver mee kom maar deze keer wil ik echt even mijn hart luchten.
Thuis hebben we het sowieso al niet te breed, maar we komen er net wel. Wij zijn een gezin met 2 peuters, jonger zusje van de middelbaar en ik als twintiger.
Mijn moeder is naar Nederland toe gekomen om te trouwen met mijn vader, waarbij haar leven compleet veranderd in een nachtmerrie.

Het is inmiddels wel overduidelijk dat mijn vader kampt aan een depressie wat te merken door: heftige stemmingswisselingen, het liefst alleen maar slapen, onverzorgdheid, geeft niets meer om zijn omgeving, en nog veel meer om op te noemen…
Ook zijn asociaal gedrag begint steeds toe te nemen: Hij kijkt porno waar iedereen bij staat, negeert ons als het hem even niet uitkomt, loopt rond in zijn vieze boxer, boert en scheld enorm veel.
Daarnaast vermoed ik dat hij ook psychische klachten heeft waardoor wij ons als gezin thuis niet veilig voelen. Als het aan mij lag pakte ik nu nog mijn spullen in en vertrok, maar mijn gevoel zegt dat ik de rest niet zo kan achterlaten, vooral de kleintjes niet. Mijn moeder staat hier letterlijk alleen voor aangezien ook
haar familie buiten Europa woont en ze zelf de taal niet goed kan beheersen.

Vooral de laatste tijd merken we heel erg van zijn psychische kant, zo wilde hij gister mijn moeder het huis uit slepen en dreigde hij haar te vermoorden, hij liep op haar af en draaide bijna haar arm om, waar iedereen bij stond. Ik heb zo een enorme spijt dat ik het niet heb opgenomen aangezien ik zo erg bezig was om de kleintjes weg te halen. Ook roept hij erg vernederende dingen tegen mijn moeder en soms tegen ons en als wij er iets van zeggen beweert hij dat hij ons hart gaat breken.
Ooit dreigde hij dat hij ergens vuurwapens heeft liggen etc. of dit gezegd word om ons af te schrikken betwijfel ik aangezien mijn neef ooit beweerde ze gezien te hebben.

Ik merk dat ik er best wel trauma’s aan heb en het ook zo zal blijven, ik schrik vrij snel voor harde geluiden of als ik vanuit thuis gebeld word, mijn hart gaat dan sneller kloppen. Het lijkt of alles op ons af komt en wij er totaal alleen voor staan. Het liefst zie ik hem nu nog verdwijnen zodat wij ons eindelijk veilig zullen voelen. :frowning_face:

Zoek zo snel mogelijk professionele hulp. Dit is namelijk een situatie die goed moet worden aangepakt en mensen op een forum niet met een paar adviezen kunnen oplossen.

http://www.vooreenveiligthuis.nl/ kijk op deze site wat je kunt doen.

Heel veel sterkte en zoek alsjeblieft hulp.

Wat rot voor je! Heel veel sterkte!
Zoals Margot al zegt: Ga hulp zoeken. Ga naar iemand van school, bel de kindertelefoon of google even. Je kan desnoods naar de politie. Je mag me altijd noten als je even je hart wilt luchten. Heel veel sterkte !

Thanks meiden! Daar zat ik al een hele tijdje aan te denken maar ik ben bang dat het de situatie nog erger zal maken. Ik weet niet hoe ze het allemaal aan zullen pakken. Ik moet eerst zeker weten of hij uit ons buurt zal blijven. Maar hiervoor heb ik helaas niet voldoende bewijs :frowning_face: Hierdoor baal ik echt enorm dat ik niets heb opgenomen.

Als hij weer dreigt zou ik gewoon meteen de politie bellen, hoeft niet perse 112, het normale nummer kan ook. Leg het verhaal uit, misschien kunnen ze thuis even polshoogte nemen.

en heel veel sterkte natuurlijk :sob::muscle:

Wat ontzettend naar voor je… Is het geen mogelijkheid dat jullie tijdelijk naar familie/vrienden kunnen totdat het weer veilig is? In de tussentijd kun je dan de politie of maatschappelijk werk of iets dergelijks op de hoogte stellen van je situatie en kijken hoe zij jullie kunnen helpen. Maar dan zit je in ieder geval wel op een veilige plek.
Heeel veel sterkte :sob::muscle:

@nikey: ben ik sowieso wel vnan plan, hopelijk kan ik dan genoeg moed inzamelen… Ik vrees wel elke keer dat het dan te fataal word en het dan te laat voor is.

@purplesky: Helaas hebben wij die dus niet. Mijn moeder is hier helemaal alleen. Morgen ga ik even contact opnemen met een hulpverlener. Kijken wat er tegen gedaan kan worden.

-

Ik weet niet hoe de relatie met jullie buren is, maar ik had ook een soortgelijke situatie met mijn vader alleen kwam het bij hem door de alcohol. En wij hebben toen de buren de politie laten bellen, zodat hij ons niet kon stoppen en niet boos op ons kon worden en wij onze aandacht op hem konden richten.
Als je bang bent dat hij je stopt met filmen kan je eventueel een kleine spionage camera kopen hoe raar het ook klinkt, volgens mij kan je die tegenwoordig namelijk voor heel weinig krijgen. Of je zorgt ervoor dat de webcam van jullie computer of camera altijd aanstaat. Ik denk namelijk niet dat hij het leuk zal vinden als jij opeens een camera erbij pakt :confused:
Ik raad je alsnog aan om steun ergens te zoeken, en professionele hulp in te schakelen. Is het niet het beste als hij ergens wordt opgenomen?
Verder vind ik het echt vreselijk voor je en wens ik je echt heel veel sterkte.

Ik snap dat het eng is en dat je het moeilijk vind, maar zoals ik zeg zoek hulp deze mensen hebben ervaring met deze situaties en weten wat ze moeten doen.

Het is sowieso beter voor ons allemaal als hij zal worden opgenomen en ik hoop het! Tijdens zo’n woede aanval ziet hij zwart voor zijn ogen dus denk dat hij het niet door zal hebben als ik zou filmen. Alleen raak ik dan erg in de knoop want kan geen kant op en bang dat het enorm uit de hand zal lopen.
Wat deed de politie als ik vragen mag?

Ik kan het me niet heel goed meer herinneren want het was al 6/7 jaar geleden, maar ik weet dat mijn vader direct een stuk minder deed toen ze er waren en weer kalm werd, dus hebben ze gewoon met ons gepraat. Waardoor mijn vader weer normaler werd en ze weer zijn gegaan. Ik denk dat het bij jullie wel anders zal zijn, maar ik denk niet dat je bang hoeft te worden dat ze agressief gaan zijn dat doen ze volgens mij alleen als hij ze gaat bedreigen etcetera.