Mijn stiefvader maakt mij mentaal moe

Hallo ik ben rosanne en mijn ouders zijn al zo’n 7 jaar gescheiden. In het begin heb ik er niet zo’n last van gehad maar nu pfff. Laten we beginnen bij het begin. Mijn ouders gingen scheiden in die tijd had mijn vader schulden en als je samenwoont gaan die schulden automatisch naar je partner dus daardoor is mijn moeder bij een bewinvoerder gekomen en hadden we dus niet veel geld. Doordat we niet zoveel geld hadden hebben we het heel erg moeilijk gehad we moesten het doen van 50 euro per week en mijn moeder moest daarvan 3 kinderen voeden. We hebben lang met deze situatie gezeten todat mijn moeder een nieuwe vriend kreeg. Deze man mijn stiefvader is een hele aardige man die alles voor je doet maar er is een nadeel aan hem hij is een maatschapelijk werker en heeft phygologie( schrijf het niet goed iknow) gestudeerdt niet dat ik iets heb tegen maatschapelijkwerkers want ik heb echt respect voor die mensen. Mijn stiefvader heeft door zijn studie en met zijn werk veel trucjes geleerd hoe je iemand mentaal helemaal kan breken. Dat doet hij dus ook bij mij,bijvoorbeeld als het om geld gaat mijn vader zit nu in de zelfde situatie waar mijn moeder inzat mijn moeder is nu gellukig klaar met schulden en heeft best veel te besteden mijn vader daarintegen niet. Er is natuurlijk geen smoes om niet finacieel voor je kinderen te zorgen mijn moeder heeft jaren zich financieel ingezet voor ons en mijn vader niet. Heel slecht van mijn vader natuurlijk maar omdat ik de situatie met mijn moeder meegemaakt heb vind ik het moelijk om dingen die met geld te maken hebben aan mijn vader te vragen. Hierdoor onstaan er spanningen bij mij inhuis en dus een reden van mijn stiefvader om mij mentaal moe te maken omdat ik volgens hem niet helemaal eerlijk ben omdat ik als het om geld vraag het alleen maar aan hun vraag. Hij zegt dat ik clownsgedrag vertoon bij mijn vader en hij zegt constant dat ik de waarheid niet aankan ook zegt hij steeds kan wel zien waar je vandaan komt daar bedoeld hij mee dat als ik bijvoorbeeld bij mijn vader ben geweest en als ik dan chagerijnig ben om wat voor reden dan ook dat het komt omdat ik bij mijn vader ben geweest. Nu ga ik deze week voor 4 maanden op stage in het buitenland en ik ben blij dat ik dan even van het gezeik af ben. Maar als ik terug ben begint alles weer en ik zie er echt tegen op . Ik heb gemeld aan mijn stiefvader dat ik blij ben van het gezeik af te zijn en hij zegt op zijn beurt blij te zijn dat ik weg ben…

Ik hoop dat een van jullie mij een steuntje in de rug kan geven en advies kan geven.

Gr rosanne

Het enige wat ik hier op weet te zeggen is: wauw, wat een respectloze man is je stiefvader. En dat is maatschappelijk werker?

Ik vind het netjes van je dat je je vader niet om geld vraagt, omdat hij het zelf harder nodig heeft.

Kan je niet eens met je moeder praten over de manier waarop je stiefvader je behandelt? Zeg dat je het vervelend vindt en je wil dat hij stopt.

Ik zou inderdaad eens met je moeder praten. En verder vind ik het heel vreemd dat hij zich met jouw vader bemoeit, dat gaat tussen jou en je vader en misschien ook je moeder. Hij heeft daar echt niets mee te maken.

Ik zal er zeker eens proberen om met mijn moeder erover te praten,maar ik zie dat nu al somber in mijn moeder kan geen kant op dus zal ze mijn stiefvader altijd gelijk geven. Maar ik weet natuurlijk niks van tevoren dus ga gewoon even een moment uitzoeken waarop ik het met haar kan bespreken

Ik zou hem de volgende keer dat hij opmerkingen over jouw vader maakt duidelijk maken dat de relatie tussen jou en jouw vader hem niets aangaat en dat je niet gediend bent van commentaar en kritiek op hem. Het lijkt me niet meer dan normaal om jouw grenzen te stellen, het blijft per slot van rekening jouw vader.

Daarnaast zou ik het inderdaad ook met jouw moeder bespreken. Vertel haar wat je dwars zit en dat je hierdoor in de put raakt. In ieder geval is het wel heel fijn dat je een aantal maanden verlost ben van eender welk gezeur.