Mijn rijinstructeur maakt me onzeker

Hallo allemaal

Ik ben nu al tijdje bezig om mijn rijbewijs te halen. Ik heb last van paniekaanvallen voor dat ik ga rijden en tijdens het rijden. Ik heb helaas niet zo’n fijne rijinstructeur word snel boos, zucht veel als ik iets fout doet en lacht me uit. Ik word daardoor nog meer onzeker.
Heel stom, maar had eerder moeten stoppen bij hun…, ik betaal alleen zelf me rijlessen niet dat doet mijn vader, maar helaas is me vader niet de meest sympathieke persoon en ben bang dat als ik hem uitleg dat ik andere rijinstructeur wil hij dit niet zou begrijpen.

Me theorie loopt eind april af en ben bang dat ik me rijexamen daarvoor echt niet haal. Ik heb alleen maar stress terwijl het leuk hoort te zijn. En dan nog niet te beginnen hoe duur alles is, ook al betaal ik het niet zelf dan voel je je toch beetje schuldig.

Ik ben ook bekend met depressie en angststoornis, en ben nu opzoek naar rijinstructeur die gespecialiseerd is in faalangst. Weten jullie toevallig iemand?
En ik vraag me ook af of er meerdere zijn die last hebben of hebben gehad van botte rijinstructeur.

Hoi nuggetie,

Allereerst heel vervelend dat je dit moet meemaken. Ik heb ook zoiets soortgelijks meegemaakt en mijn ouders betaalden ook toen mijn rijlessen. Ik heb toen eerlijk tegen mijn ouders aangegeven dat het niet ging en dat ik niet plezier had om te leren rijden. Zij merkten ook dat het niet ging. Zij hebben samen toen met mij stappen ondernomen en wij zijn op zoek gegaan naar een andere rijschool/rijinstructeur. Bij de rijschool hebben wij een plan gemaakt, want mijn theorie verliep ook over 2 maanden. Ik raad je echt aan om eerlijk te zijn tegen je vader. Uiteindelijk wil hij ook dat jij je rijbewijs haalt, dat is het doel die jullie allebei voor ogen hebben. Door heel Nederland zijn er rijinstructeurs die gespecialiseerd zijn in faalangst. Je kunt het beste googelen en reviews lezen. Ook op kennismaking gaan, helpt om te kijken of het klinkt. Volgens mij staat op CBR zelf ook hoe goed de rijschool is en/of wat het slagingspercentage is. Geen idee of dit nog steeds zo is.

^^Slagingspercentage zegt ook niet alles. De rijschool waar ik had gelest, had een heel hoog slagingspercentage, volgens mij 98% of zo. Maar hij liet je ook doorrijden, totdat hij zeker wist dat je ging slagen. Ik heb dan ook 60 lessen gehad daar

Dat kan goed! Ik weet wel dat er een tijd was dat als je niet slaagde dat je verplicht x aantal weken moest wachten, misschien had het daarmee te maken? Hij wilde zeker weten dat je slaagde? Of het was voor de centjes, idk haha. At least, heb je wel een fijne ervaring achter de rug en dat is echt belangrijk.:smiley: Zeker als je daarna zelfstandig je eerste kilometers gaat maken. Het blijft ook lastig om te peilen of je wel of niet klaar genoeg ervoor bent.

Nou, een echt heel fijne instructeur was het niet. Hij zei niet echt waar ik op kon verbeteren. Maar gelukkig geen ervaring zoasl @nuggetie mee heeft gemaakt. Haar zou ik ook adviseren om het er toch met haar vader over te hebben

Ik zou je vader toch proberen te overtuigen. Je kan het ook zo brengen, als jij op deze manier niet goed leert auto rijden moet je alleen maar meer lessen volgen, dus je kunt beter lessen bij iemand die geschikter is voor jou.