mijn ouders stalken mij

hoi,

ik vertrouw mijn ouders dus nu echt voor geen meter meer. Jullie moeten weten dat ze fel tegen internet zijn, je naam of foto’s op internet zetten en al helemaal tegen hyves zijn. Heel mijn gezin heeft trouwens ook geen hyves. Mijn vader heeft ook heel vaak van die verhalen van mensen op zijn werk, bijv laatst: Mijn vader tikte de naam van iemand op zijn werk in, en hij zag allemaal sex filmpjes. Wat bleek, hij had dat gefilmd en op zijn laptop gezet. En toen had iemand die op youtube gezet. En nu krijgt hij ze er niet meer af.

Ik weet al heel lang dat mijn vader op zijn mail kan zien welke sites ik allemaal bezoek en mijn gespreksgeschiedenis op msn kon lezen. Daarom stuur ik altijd persoonlijke berichtjes op hyves als ik iets in het privé wil zeggen, in de hoop dat mijn vader ze niet kan zien. Waarschijnlijk weet mijn vader allang dat ik op girlsscene zit en misschien weet hij mijn acount ook wel.

Mijn vader overtuigt mijn moeder dat internet slecht is enzo. En nu komt ze vaak binnen en zegt dat ik er niet meer op mag zitten enzo. Ze vertrouwen me gewoon niet meer!

Maar laatst was het ergste. Mijn moeder neemt me apart en komt bij me zitten en zegt: ‘Ik ben heel erg geschrokken. Je hoeft voor mij echt niet te verbergen dat je lesbisch bent, want dat vind ik helemaal niet erg!’ Ik schrok me natuurlijk kapot, want dat ben ik helemaal niet. Ik: ‘Waar heb je het over!’. Mama: ‘Ik heb je hyves pagina gezien en al die tekstjes en foto’s vind ik dus echt niet kunnen. Het is zo uitdagend…’

Bedoelde ze dus mijn profiel. mijn vriendin had er een gedichtje op gezet en 2 foto’s, die er eigelijk helemaal niet lesbisch uit zagen ofzo. Ik heb mijn foto’s op alleen vrienden staan, dus die kon ze gelukkig niet zien. Ze zag alleen mijn profiel foto, waar ik en een andere vriendin in een pashokje staan.

ik heb nu maar mijn profiel op alleen vrienden gezet,

Ik wil ff aan jullie vragen, of het kan dat mijn vader mijn gespreksgeschiedenis op msn kan zien en wat ik nou tegen mijn moeder moet zeggen om haar te overtuigen dat ik niet lesbisch ben.

ik ga nu trouwens slapen, daarom antwoord ik niet meer

UPDATE

die hele ruzie begint weer met mijn vader. Ik weet dus echt NIET wat ik moet doen.

Hij kwam net mijn kamer binnen en ik zat achter de computer (had limewire open staan). Zegt hij, o dus jij zit ook al van alles te downloaden op limewire? Begon hij helemaal te scrollen en liedjes op te noemen die ik op limewire had.
Ik zet mijn beeldscherm uit en zeg dat hij dat niet moet doen.
Begint hij zo’n heel zeikverhaal dat ik zo stiekem en al doe.
Daarna geeft hij een heel zeikverhaal over een moeder in amerika die 6 miljoen euro had moeten betalen doordat haar kind downloade op internet.
Ik zeg dat hij ook stiekem doet en dat hij altijd alles moet weten en dat ik ook nog een prive leven heb.
Begint hij weer zo’n heel zeikverhaal dat er allemaal onbekende systemen en blablabla op mijn computer binnenkomen door limewire. Tja dat weet ik natuurlijk ook wel, maar die virusscanner geeft dat altijd aan en dan verwijder ik hem.
Ik zeg dat hij mij gewoon is moet vertrouwen. Hij zegt dat hij het recht om te weten heeft wat ik aan het doen ben. En daarna weer helemaal over hyves.
*en toen keek hij mij heel lang aan in de hoop dat ik iets zou zeggen*
Ik zeg, dat het geen zin heeft dat hij mij de hele tijd zit aan te kijken. Hij: ja het heeft ook nooit zin met jou.
En daarna wat het een beetje bekvechten en een beetje herhaling wat we al hadden gezegt.

En hij checkt al alles sinds ik een computer heb en volgens mij gaat hij daar nog heel lang mee door ook. Ik heb daar echt geen zin meer in. Hij denkt volgens mij echt dat ik op allemaal pornosites zit ofzo, want hij zei ook dat hij de sites enzo checkt waar ik op kom. En volgens mij doordat we net ook ruzie hebben gehad en mijn beeldscherm uitzette, denkt hij nu helemáál dat ik foute dingen doe. Ik hoop serieus echt niet dat hij mijn msngesprekken doorleest, want dat vind ik dus écht prive. En op de een of andere manier lukt het me niet om de gespreksgeschiedenis uit te zetten? :S Ik ga dan gewoon naar -berichten- en dan zet ik -gesprekken automatisch in een bestand opslaan- uit. Maar dan blijft ie ze opslaan?? :S

Hoe moet ik zorgen dat hij hiermee kapt. Ik heb nu al gezegd tegen hem wat ik ervan vond dat hij alles checkte enzo, maar dan op een boze manier en volgens mij verandert hij toch niet van gedachte (ook al doe ik dat op een rustige manier). Want ik ben een ‘niets wetend van internet’ persoontje en hij weet alles. Dus hij moet ervoor zorgen dat ik geen virussen erop zet en hij moet ervoor zorgen dat hij geen 6 miljoen hoeft te betalen doordat ik download -.-"
Help? :anguished:?

O en ik ga trouwens morgen op vakantie dus daarom kan ik niet meer antwoorden morgen. Dus dan weten jullie dat ff.

xx

o trouwens. Het is dus zegmaar dat hij alles checkt via een andere computer. Niet via de mijne. Maar hij kan dus toch binnendringen op mijn computer via het netwerk ofzo? Ik snap het niet helemaal…

… en terecht! Ik vind dat hij gelijk heeft. Jongeren weten niet hoe gevaarlijk internet kan zijn. Dit betekent niet dat ze fel zijn tegen internet, dit betekent dat ze weten wat de gevaren zijn van Internet!

ik zou een wachtwoord zetten op je gespreksgeschiedenis. en je ouders zijn freaky. :x

volgens mij gaan de meeste mensen deze fase door met hun ouders
heb er gewoon een normaal gesprek over en je moeder denkt echt niet meteen dat je lesbisch bent hoor…

Iedereen weet de gevaren van Internet, maar Internet HOORT bij een leven in 2009. Ik ken niemand, op oudere mensen na, die geen Internet heeft. Iedereen leeft tegenwoordig via internet.

Waarom mag haar vader wel op Youtube filmpjes zetten en kijken maar mag zij niet op Hyves, iets wat onschuldig is als je er geen té persoonlijke dingen op zet.

Als je MSN + hebt kun je een wachtwoord op je gespreksgeschiedenis zetten en kan je vader deze dus ook niet lezen. En verder zou ik een goed gesprek met je ouders hebben, vraag vooral wáárom ze zo wantrouwig zijn.

Had ik ook last van , mijn hele internet geschidenis werd gelezen al mijn msn gesprekken zelfs mijn smsjes snuffelde ze door.

Ik wis nu al mijn geschidenissen en berichtjes en dat ze me msn gesprekken kunne lezen heb ik er ook van afgedondert :confused:

Kan mij niet schelen dat ze zeiken over dat ik wel iets te verbergen moet hebben als ik alles wis , ik heb recht op mijn privacy en jij ook!

gespreksgeschiedenis uitzetten

Niet dat ze geen internet mag ? Dat staat nergens. En youtube (alles behalve pr0n en soorten datingsites) vind ik kunnen, maar in dit geval hyves niet. Hyves is ‘eigenlijk’ ook een soort datingsite. Ik zou ook niet willen dat mn dochter op Hyves surft. Sommige mensen zijn daar eenmaal strenger over :slightly_smiling_face:

Dat deden mijn ouders bij mij toen ik 13/14 was ofzo. Hadden ze ingebroken op m’n e-mail, alles gelezen enzo, liepen heel de internetgeschiedenis na. Ik mocht geen msn, ik mocht me nergens voor aanmelden op internet, geen foto’s, niet m’n naam enzovoort enzovoort. Ik had echt zoiets van ‘‘ja hallo! denken jullie soms dat ik achterlijk ben ofzo?! Ik snap dat jullie me willen beschermen, maar ik ben niet op m’n achterhoofd gevallen, ik weet echt wel dat ik niemand m’n gegevens moet geven en geen domme dingen op internet moet zetten’’.
Als ik jou was zou ik voor een beetje privacy in ieder geval m’n gesprekgeschiedenis uitzetten en m’n internetgeschiedenis wissen. En je altijd afmelden op sites, niet je profiel aan laten.
En praat er anders eens over met je ouders. Dat internet tegenwoordig gewoon echt niet meer weg te denken is en dat je echt niet zo dom bent om stomme dingen te doen.

woow dat van dat lesbi gaat echt te ver.
dat andere ook
ik zou misschien minder op internet gaan, of zo veel mogelijk bij anderen thuis
of je moet je ouders er gewoon van overtuigen dat het veilig is en dat je zo’n problemen toch niet gaat opzoeken?
en desnoods verwijder je je hyves om te bewijzen dat je het meent, maar zo kan het niet langer doorgaan +|

sry maar ik vind dat echt gewoon zo overdreven …

optie-berchten - berichtgeschiedenis automatisch opslaan uitvinken

of anders idd gewoon een wachtwoord zetten …

en voor dingen van het internet zou ik het programma
CCleaner installeren en er voor zorgen dat je geen pictogram op het bureaublad of bij alle programmas hebt staan
dus gewoon alles bij de windows map verbergen ofzo waar alleen jij het weet te vinden
telkens als je van de pc gaat even daarvoor het tooltje laten draaien

en ja ouders zullen achter niets meer achterkomen waar je op zat of iets

Laat ze dit lezen.

Je kan ook je berichtgeschiedenis na het msnen in een andere map zetten.
Beveilig je msn en site extra goed met wachtwoorden.

Jongeren van tegenwoordig kunnen haast niet meer zonder hyves, msn etc. Ik vind het handig voor adverteren, sociale contacten en het is goedkoper dan telefoneren! Als je kind fout wil dan zal het fout doen, en juist door toenadering te zoeken is de verleiding kleiner om fout te doen. Alles wat verboden is is interessant.

Ennnee… laat ze idd dit lezen

het wachtwoord op je gesprekgeschiedenis werkt niet.
je kan op iets van 3 manieren die gesprekgeschiedenis vinden en openen en ze vragen maar bij 1 om je wachtwoord.
(ik had het erop staan, just in case, en toen kwam ik daarachter)
gewoon ff dat berichten opslaan uitvinken

je kan ook gewoon instellen dat je geen gespreks geschiedenis hebt? anders verwijder je het.
en verwijder de sites waar je op bent geweest,
ik zou er met hun over praten. want ik vind dit wel iets te overdreven.
oke als je vader nou vind dat je geen uitdagende foto’s enzo erop mag zetten en niet veel info overjezelf mag vertellen oke, maar dit gaat best ver lijkt me.

praat er goed over, misschien met een goede vriendin van je er bij ofzo? misschien kan ze helpen overtuigen dat internet niet altijd zo slecht is.

 • maak nieuw msn adres + zet er moeilijk ww op, en sla je email/ww niet
  automatisch op, dus dat je het elke keer opnieuw moet invullen als msn
  op start. en sla je gespreksgeschiedenis niet meer op!
 • verander de gebruikersnaam van je hyvesacount, dan hebben ze de link
  niet & kunnen ze je niet meer op je hyves komen. moet je wel elke keer
  als je op hyves hebt gezeten je uitloggen. en elke keer als je internet
  afsluit je browser geschiedenis verwijderen. en ik zou voor de zekerheid
  je profiel op prive instellen & als profielfoto gewoon een foto van jouw
  alleen doen, die netjes is en zonder uitdagende teksten.

En probeer ook niet te veel op Internet te zitten werk je ouders ook een beetje mee, dan gaan ze je misschieno ok minder controleren. ;] Gewoon lekker met vrienden afspreken, bellen/smsen en zoek een hobby of een sporto ofzo. :]

Hij heeft niet helemaal gelijk, hij is gewoon overbezorgd.
Mijn vader wijst mij ook vaak ‘op de gevaren’, maar dat hoeft ie niet te doen, dat weet ik zelf ook wel.
Je moet gewoon niet te naief zijn. :relieved:’.
Ik heb trouwens een eigen laptop :slightly_smiling_face:. Ze hebben mij nog nooit gecontroleerd oid. Ja, mn vader vraagt soms wel eens van ‘Met wie msn je?’, maar meer niet.

Volgens mij is dit echt een beetje overdreven hoor! Je kan toch gewoon tegen je ouders zeggen dat jij helemaal geen rare dingen uitspookt op internet? Ik denk niet dat je dat doet, dus misschien kan je dan gewoon met ze gaan praten.

Nou ik weet niet wat jij met Hyves doet hoor, maar ik heb nog nooit een date gevonden via Hyves. :’)