Mijn moeder heeft mijn dagboek gelezen.

j

Hoe weet je zo zeker dat ze het heeft gelezen?

Ze ruimt nooit mijn kamer op. Dit was een hele onverwachtelijke actie, ze is ook bijna nooit in mijn kamer.

Het ligt op mijn tafeltje… Het was open onder mijn matras…

Het kan toch ook zijn dat ze hem niet heeft gelezen en gewoon ergens anders heeft neergelegd? Of zeg ik iets doms nu.

Ik weet niet wat ik moet doen, of ik nou wel de confrontatie aan moet gaan over dat dagboek, of gewoon totaal negeren en doen of er niks in stond…

Dat is echt vervelend! Ik zou echt boos zijn op mijn moeder!

Hoe weet je trouwens zeker dat je moeder je dagboek heeft gelezen?
Vraag gewoon aan haar of ze je dagboek heeft gezien of waar ze het heeft opgeruimd.
Je kan ook proberen te vragen of ze het gelezen heeft en wat ze gelezen heeft.Misschien heeft ze het wel helemaal niet gelezen.

Wat zal jij doen? Als je een dagboek die open aantrefd? toch wel even porngelijk die bladzijde lezen? en misschien uit nieuwschierigheid verder door lezen?

het is vrij logisch als je een dagboek open aantrefd om dan porngelijk je ogen over die bladzijde heen te laten geleiden en uit nieuwsgierigheid de volgende bladzijde te openen…

Sinds dat je typefouten kan maken? Als je me wil afkraken doe het dan niet hier?

Nee eigenlijk niet, ik zelf zou het niet doen. Het zijn mijn zaken niet en ik zou het ook niet prettig vinden als iemand dat bij mij zou doen.

nee maar ze wist niet eens dat het een dagboek was, denk ik…

Ik denk dat jij maar eerst uit moet gaan zoeken of ze het wel écht heeft gelezen.

Bepaalde mensen hun inlevingsvermogen heeft ook weer een nieuw dieptepunt weten te bereiken, ben altijd weer onder de indruk.

OT: je weet nog steeds niets zeker. Wat het ook mag zijn, je kan maar één ding doen en dat is er op een volwassen manier met haar proberen over te praten. Het zal toch ooit moeten gebeuren, ook als ze het niet gelezen heeft.

-

Les voor de volgende keer: ruim je kamer zelf op zodat je moeder het niet wilt gaan doen.

Oke, daar heb je niks aan, maar als ze je dagboek heeft gelezen na het vinden weet je moeder wel hoe jij je voelt. Dat maakt de communicatie misschien makkelijker. Als zij weet hoe jij je voelt kan ze je misschien wel helpen :slightly_smiling_face: .

Ik heb een slechte band met mijn moeder, we praten bijna nooit alleen ruzzie. Zij weet totaal niet hoe ik me voel en wie ik ben… Perfecte kans, om toch uit nieuwschierigheid verder te lezen.
Ze heeft het trouwens open moeten vinden, want hij kan zegmaar niet dicht anders is die te dik om te verstoppen. Je ogen rollen ervanzelf prongelijk overheen… Dat is meestal zo…

hahaha ogod jullie snappen het toch niet