Meisje blijft vragen of ze met me kan afspreken

Hallo iedereen!
Ik heb een soort probleempje, waar ik best wel mee zit.
In mijn klas zit namelijk een soort groepje van drie meiden, die altijd met z’n drieën bij elkaar zitten. Ik heb in de klas ook zo mijn vriendengroepje waar ik zo mee optrek. Nou ben ik niet iemand die elke les al met iemand heeft afgesproken naast wie je gaat zitten, ik ga gewoon zitten en wacht wel gewoon af wie er naast me komt zitten, en aan het begin van het jaar kwam er een meisje van dat groepje naast me zitten. Oké, prima.
Dat meisje is best stil en praat sowieso heel zacht, en zegt eigenlijk op alles ja en amen. Niet echt mijn type vriendin, eigenlijk. Maar ik deed gewoon aardig, maar het was voornamelijk stil tussen ons. Aan het einde van die les vroeg ze mijn nummer en of ik een keer wilde afspreken. Ik vond dit eerst best vreemd, ik bedoel: Ik voelde totaal geen klik met haar, en heb ook niet echt de behoefte om dikke vriendinnen met haar te worden. Ik zei iets van: Hm… Ik heb het heel druk, dus we kijken wel. Ze zei oké. De weken daarna zaten we niet meer naast elkaar, of zo.
Maar na een paar weken kreeg ik weer een sms’je, of ik af wilde spreken. Ik sprak eerst een datum af, om vervolgens een smoesje te bedenken (de zus van een vriendin had een balletvoorstelling, en ze was erg aan me gehecht, dus daar moest ik bij zijn. Ja, sure) Daarna vroeg ze of het een week later kon, maar ik had toen met iemand anders afgesproken. Ik zei iets als; Nu kan het gewoon even niet. Maar een maand later, kreeg ik weer een sms’je. Of ik, jawel, kon afspreken. In de tussentijd heb ik niet echt contact met haar gehad, of zo. Ik had het er toen al met een vriendin over gehad, en die zei dat ik gewoon hard moest zijn en nee moest zeggen. Ik sms’te terug: Nee, sorry, ligt niet aan jou maar ik wil het gewoon niet.
Toen bleef het gelukkig even stil. Ze is wel aardig hoor, maar we hebben elkaar gewoon niks te melden en ik heb liever een vriendin die wel gewoon kan zeggen wat ze vindt, dat vind ik veel fijner.
Maar afgelopen week trilde mijn telefoon weer. Een sms’je van haar, of ik een keer wilde afspreken. Ik was het een beetje zat, en dacht; Ik doe het gewoon een keer, en daarna niet meer. Dus ik zei ‘ja’ en morgen ga ik dus afspreken. Ik heb al een andere vriendin meegevraagd, en dus blijft even. Niet dat ik niet ‘durf’ maar het leek me gewoon gezellig. Morgen ga ik dus met haar afspreken, maar tegen mijn wil in. Eerder omdat ik een schuldgevoel krijg als ik weer ‘nee’ zeg.
Een gisteren vroeg een ander meisje van dat groepje van drie, die ik persoonlijk erg irritant vindt en ze slijmt heel erg, of ik een keer wilde afspreken. Ik zei: Sorry, maar de komende tijd kan het echt niet, heb veel aan mijn hoofd. Hopelijk blijft het hierbij.
Waar het dus, na dit hele verhaal, op neerkomt, is dat ik constant wordt gevraagd af te spreken door mensen van wie ik dat helemaal niet wil. En ik weet bijna zeker dat er nu reacties komen als: Ja, maar je kent ze nog niet eens, dus je kunt nog geen mening hebben. Maar ik spreek echt liever met iemand af waarbij ik een lekker gevoel heb en bij wie ik een klik heb en echt van plan ben vriendinnen te worden. Die twee meiden praten over dingen die ik niet interessant vind en in de pauze zijn ze aan het pingpongen met lege bekertjes.
Ik weet echt niet hoe ik moet laten weten dat ik er klaar mee ben. Als ik op een stoel neerplof in de les, komen ze gelijk naar me toe gesjeesd. Of de plek al bezet is. Ik snap niet dat, na vier keer afwijzen, de boodschap niet duidelijk is. Ik zou persoonlijk echt niet meer met mezelf af willen spreken als ik hun was, haha. Vriendinnen zeggen dat ik te lief tegen ze doe, maar hoe moet ik dan doen? Ik vind het een beetje vervelend worden, want ik wil best nieuwe vriendinnen maken, maar ik wil er niet bijna toe gedwongen worden omdat het anders lullig is.

Sorry voor het lange verhaal, het zou erg lief zijn als je een reactie achterlaat, want ik zit er best wel mee. En ik had toch het gevoel dat ik alles moest vertellen, omdat het anders overkwam alsof ik een tut ben die maar in één bepaald kliekje wilt horen.
Liefs en dus alvast bedankt!

Zeggen dat je niet wilt afspreken

Lastig! Ik zou het gewoon een keer proberen als ik jou was, misschien zijn ze buiten school wat losser? Als het echt niet leuk kun je er altijd alsnog mee stoppen.

wow dat lijkt me ontzettend irritant. Morgen ga je dus afspreken met die ene, ik hoop voor jou dat het daarbij blijft, nooit leuk om tegen je wil af te spreken. Ik weet niet wat je zou moeten doen, ik denk gewoon doorgaan met tekens geven dat je helemaal niet wil afspreken. Ooit moeten ze het toch begrijpen?

mmm. lastig. wat gebeurt er als je gewoon niet antwoordt?

Ja maar als ze niks zegt dan blijven ze ook door vragen daarom kan je denk je gelijk de boot afhouden

Geef het gewoon een kans, als je morgen met ze gaat afspreken ga je gewoon na halfuurtje/uurtje al weg als 't echt niet leuk/gezellig of wat dan ook is. Daarna kun je nog altijd zeggen dat je t geprobeerd hebt en als ze daarna weer vragen of je wilt afspreken hoef je je ook niet schuldig te voelen als je nee zegt. Je hebt het geprobeerd!

wow lastig!
ik zou ook echt niet weten wat ik in jou situatie zou doen. Want de ene kant hebben ze niks verkeerds gedaan waarom je niet zou afspreken, maar de andere kant… Waarom zou je met ze afspreken?
Als je nee zegt vatten ze het natuurlijk heel persoonlijk op, maar om nou te gaan terwijl je geen zin hebt…
En met smoesjes komen kan natuurlijk ook niet altijd doorgaan, plus dat ze daarbij denken dat je wel wilt afspreken, maar alleen niet kan.

Sorry, ik heb echt geen idee. Natuurlijk, als je zegt ‘nee, ik wil niet.’ ben je er gewoon gelijk vanaf.
Maar ik vind het ook wel raar, de meeste meiden voelen altijd wel een klik met iemand of niet. En begrijpen hints ook gewoon. Maar dat meisje blijkbaar niet, echt heel irritant lijkt me dat…

Dankjewel! Ja, ik vind het ook moeilijk om te reageren, want ik kan moeilijk echt hard en duidelijk zijn. Ben vast niet de enige. En daarbij vind ik het ook zonde voor haar, want een echt leuke vriendin zal ik niet voor haar zijn omdat ik dat niet wil, terwijl er vast wel meiden zijn die wel een vriendschap willen opbouwen.
Ze stuurde precies zo’nzelfde sms’je naar een vriendin van me, maar dat was haar eerste berichtje die ze van haar kreeg en op haar heeft ze niet geantwoord. Had ik achteraf ook moeten doen, maar ja.
Ik heb met mijn beste vriendin al allemaal scenario’s bedacht over hoe ik dat morgen ga doen. Ik kan mijn moeder en broer overhalen om zich te gedragen als malloten, waardoor zij denkt: o God, hier wil ik niet in terechtkomen, en ze vanzelf afhaakt. Maar dat overhalen verloopt best stroef, dus ik denk dat ik het gewoon normaal ga doen :wink:

Misschien kan je haar vragen waarom ze zo graag wil afspreken? Ik denk dat er wel een reden moet zijn, want anders zou ze niet zo doordrammen nadat je in mijn ogen haar best wel duidelijk hebt gemaakt dat 't hem niet gaat worden.

Wow echt vervelend! Ik vind dat je het tot nu toe wel goed hebt aangepakt hoor.
Persoonlijk zou ik gewoon zeggen waar het op staat, maar ik ben nogal direct met dat soort dingen.
Anders probeer je duidelijk te maken dat je haar eerst eens wat beter wilt leren kennen op school, of met een vriendengroep, voordat je zomaar iets afspreekt.

Wow, dat klinkt best moeilijk. Idd maar gewoon kijken hoe het morgen loopt, en als 't niks is zoals je al verwacht gewoon zeggen dat je liever niet met haar wilt afspreken omdat je 't gevoel hebt dat jullie toch geen goede vrienden zullen worden, en afspreken daarom ook 'n beetje zinloos is…

Moeilijk… Kun je haar niet uitleggen dat je het vervelend vind dat ze steeds vraagt om af te spreken omdat je geen klik met haar hebt?

misschien heeft ze… soort van stille ruzie met dat groepje van drie?
of je koppelt ze… (noem maar even wat in me op komt… klinkt beetje vreemd :p) Dan kunnen ze samen wat gaan doen.

Ik kan ook geen nee zeggen als iemand wilt afspreken. En dan heb je helemaal geen zin om te gaan bah :pensive:

@HartYou, nee, was inderdaad niet slim. Had het achteraf niet moeten doen.

Ik zal het aan haar vragen als ze, na morgen, nog door blijft vragen. Echt, ik weet niet wat er zo bijzonder aan me is :wink: En echt aardig deed ik ook niet.