Meisje (12) bevalt onverwacht tijdens schoolexcursie

Meisje (12) bevalt onverwacht tijdens schoolexcursie
Uitgegeven: 29 maart 2011 12:36
Laatst gewijzigd: 29 maart 2011 17:18
GRONINGEN - Een 12-jarig meisje uit Groningen is vorige week tijdens een schoolexcursie bevallen van een gezonde dochter. Het kind wist niet dat ze zwanger was, meldde een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Groningen dinsdag.

© Thinkstock
De scholiere was met haar klasgenoten van de basisschool een dagje op excursie, toen ze last kreeg van hevige kramp in haar buik.
Medewerkers van de gealarmeerde ambulance hebben de baby ter wereld geholpen.

Het is niet bekend hoe lang het meisje al zwanger was. Het was voor het kind, haar ouders en de omgeving van het meisje een grote verrassing dat ze zwanger bleek te zijn, aldus de zegsman.
Hulpinstanties
Moeder en dochter liggen nog in het ziekenhuis en maken het goed. Er zijn inmiddels meerdere hulpinstanties, waaronder Jeugdzorg, ingeschakeld om de tienermoeder bij te staan. Ook is er een voogd aangesteld die primair verantwoordelijk is voor de zorg voor de baby.
De ouders van klasgenootjes van het meisje zijn per brief geïnformeerd. Docenten en begeleiders hebben ondersteuning aangeboden gekregen. Waar de schoolexcursie plaatsvond, wil de woordvoerder niet kwijt.
Volgens de Stichting Ambulante Fiom, die tienermoeders begeleidt, blijkt uit recente cijfers dat in 2009 in ons land veertig meisjes van 15 jaar en jonger van een kind bevielen.

is al een topic over

http://forum.girlscene.nl…kamp/list_messages/188016

:astonished:.

:astonished:.

oh, heeft ze wel het verkeerde topic.

Topic bestaat al.