Media, informatie, communicatie. HVA

Iemand hier op het forum die MIC doet op het HVA, of zich heeft ingeschreven voor volgend jaar? (:
Ik heb me ingeschreven en krijg binnenkort te horen hoe en wat.
Maar ben ontzettend benieuwd hoe die opleiding nou is, ken wel een jongen die er zit en die zit vooral vol met positieve verhalen.

Ik doe MIC! Mocht je vragen hebben, stel ze gerust :slightly_smiling_face:

Nou ja mijn grootste vraag is dan natuurlijk… Is het het waard?
Ik ben zo bang dat het niet is wat ik er van verwacht.

En dan natuurlijk een hele belangrijke vraag voor een meisje.
Wat voor tas heb jij in godsnaam?
Want no way in hell dat ik en een laptop tas mee neem en een tas voor boeken.
Zat zelf te denken een zara city bag te halen…

Ikzelf had er persoonlijk niet echt verwachtingen van, ik had mezelf namelijk vrij laat ingeschreven en me niet héél erg in de opleiding verdiept. Ik ging er dus zonder verwachtingen in. Ik hoor wel van heel veel mensen dat ze het veel creatiever verwachten. Het is niet zo dat wij echt leren vormgeven, er komt daarvan bijvoorbeeld maar een klein deel aan bod. Dus ik weet niet, wat zijn precies jouw verwachtingen?

Wat betreft de tas, ik heb zelf een soort knock off cowboybag. Maar eigenlijk is in principe elke tas waarin je laptop past wel goed. Zara city bag zal prima zijn :slightly_smiling_face:

Ik wilde een paar jaar terug inderdaad echt het vormgeven doen.
Maar dat is er wel een beetje uit.
Ik kwam bij deze opleiding uit omdat ik eigenlijk een beetje ging zoeken op welke opleiding je nodig had om later bij een uitgeverij te werken. Want mij lijkt het schrijven enzo juist geweldig. En onderzoeken doen enzo. En de communicatie toch iets minder.

Die vriend van me zei dat je ook heel erg leert om mensen ‘‘iets aan te praten’’ dus hoe jij mooi kan vertelen waarom mensen iets dan wel niet zouden moeten kopen, en dat lijkt me stiekem wel heel erg leuk ja.

Ik sta ook ingeschreven :slightly_smiling_face:

Ik denk wel dat je dan goed zit met je verwachtingen! :slightly_smiling_face: Onderzoeken doen we eigenlijk vrij veel en van daaruit ga je een product ontwikkelen en daarvoor moet je ook veel stukken schrijven!

Het “aanpraten” klopt ook wel een beetje. Je moet je zelfbedachte mediaproduct (ik heb het nu over de projecten) zo goed mogelijk op de markt brengen. Dus stel dat je een jongere doelgroep hebt, moet je het zo omschrijven/schrijven dat het juist hen aanspreekt.

Ik heb me ook daarvoor ingeschreven! :grinning:

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar dan terug : D
Zou toch leuk zijn (:

Aah mooi dat ik toch het goede verwacht.
Want ik vond de opendag eerlijk gezegd een beetje rommelig.
Maar ik heb er wel echt ontzettend zin in.

En voor de rest die zich heeft ingeschreven ik weet niet 100% zeker of het waar is. Maar die vriend van me zei dat de loting meer voor de sier is en dat iedereen er eigenlijk wel in komt. Dus laten we dat hopen.

Kan me herinneren dat er vorig jaar wel een aantal meiden niet waren ingeloot (had ik op girlscene forum gelezen dacht ik). Maar volgens mij zit je wel goed als je je gewoon voor 15 mei inschrijft!

Ik heb me echt al 2 maanden geleden ingeschreven.
Maar die vriend zei dat het zo was dat als je de eerste loting nie door kwam de kans groot was dat je wel door de tweede heen kwam. Nu alleen nog even hard leren voor de examens en m’n diploma halen.

Ja denk dat dat wel goed moet komen, zou me daar idd niet teveel zorgen over maken! Succes met je examens!

Dankje! Sta nu overal net voldoende voor. Heb er wel vertrouwen in dat het niet zo drastisch slecht gaat dat ik overal opeens een punt voor omlaag ga.

Kan iemand mij vertellen of je met de MIC ook de kant van evenementen/concerten op kunt? Is me niet helemaal duidelijk. bedankt!

Ik sta ook ingeschreven!
Alleen heb me ook voor communicatie ingeschreven, omdat ik niet kan kiezen… :cold_sweat:

Klopt het dat MIC (voor zover het creatief is) creatiever is dan communicatie?
Verder kan ik niet hele grote verschillen ontdekken…

Hoe heb jij je in godsnaam voor beiden ingeschreven aangezien het allebei een lotings studie is en je je maar voor één lotingsstudie in mag schrijven?

Voor zove ik begreep was communicatie toch iets meer de economische kant op.

De loting van communicatie (op de hva) is er pas geleden af gehaald! Je kan je nu dus gewoon voor beiden inschrijven.
En ik had ook begrepen inderdaad dat het iets meer economisch is, meer richting het profiel Reclame, Marketing en Communicatie van MIC.

Toen ik naar de open dag ging op het hva vertelde ze me dat COM ook gewoon loting was. Wat is deze :'D Maar ik ga me denk niet voor com inschrijven. Want ik wil de media kant op.

Ik doe deze opleiding ook en zit momenteel in mijn derde jaar. Dus heb je vragen, stel ze gerust.

Oh en voor alle twijfelaars: Je kan trouwens ook makkelijk met een student een dagje meelopen ;-). Heb ik ook gedaan voordat ik aan deze opleiding begon.

Dit stond trouwens bij ons op intranet:

[size=11px]Op de open dag van 16 maart horen aankomende studenten dat zij straks niet meer kunnen kiezen voor een van de vijf profielen. Hiervoor in de plaats komen meerdere specialisaties. Een student kiest er twee van. De algemene onderbouwfase loopt door tot en met de eerst helft van het tweede jaar. Tevens vormt het afstudeerprofiel RMC met de opleiding Communicatiemanagement, die onlangs bij het domein is gekomen, een eigen opleiding. In september starten twee nieuwe propedeuses.