Media en Cultuur aan de UvA

Hoi! Ik ben vanaf september (over een paar weken ooooh) eerstejaars Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, wie nog meer? :slightly_smiling_face:

hey, ik niet, maar het lijkt me wel wat. Maar wat houdt de opleiding nou eigenlijk precies in? (ik heb wel al op internet gekeken enzo, maar ik vond het niet zo duidelijk uitgelegd) En waarom heb jij voor deze opleiding gekozen?

Nouuu ik studeer het natuurlijk nóg niet dus wat het exact inhoudt weet ik niet.
Maar je richt je op film, televisie en internet (in je tweede jaar kies je één van deze specialisaties) en dan kijk je naar waarom die dingen op een bepaalde manier zijn opgebouwd en wat voor impact ze hebben op mensen. Geloof ik, ik weet het op dit moment niet allemaal meer precies en vertel mensen vooral dat ik films ga kijken haha.
Ik koos het omdat ik sowieso iets met media wil doen, heb heel lang getwijfeld tussen communicatiewetenschap en media en cultuur, en heb uiteindelijk zelfs een ‘definitieve’ keuze voor communicatiewetenschap gemaakt. Toen ging ik toch nog even naar een MC voorlichting om zeker te weten dat ik CW wilde en wist ik zeker dat ik MC wilde haha. Dat is vooral omdat CW heel statistisch is en erg theoretisch, plus je houdt je met allerlei soorten communicatiemiddelen bezig. Daarvan vind ik uiteindelijk toch film en tv het boeiendst (en goed, hoe Facebook en Twitter enzo sociologisch werken ook, wat bij CW veel terugkomt maar bij MC vast ook wel) en ga ik liever de iets creatievere kant op dus werd het MC. Bovendien is het een goede stap richting de filmacademie die ik wil gaan doen hierna :slightly_smiling_face:

hey ben jij toevallig dat meisje die me tweette?

*bloep*
weg

haha als jij amani bent op twitter wel ja!

en ik ga sowieso naar de intreeweek, al heel lang geleden ingeschreven. idd het sociale gedeelte maar de hele week lijkt me geweldig haha. ik was vorig jaar op het eindfeest van de maastrichtse introductieweek en dat was heel leuk, het is zonde om het over te slaan omdat je het misschien niet leuk vindt denk ik!