MBO Verpleegkunde

hee meiden,
ik zit in examenjaar vmbo kader,
ik wil graag mbo verpleegkunde doen en doe mijn best om naar niveau 4 te kunnen,
maar kan ik deze opleiding aan denken jullie?
ik sta tot nu toe voor al mn vakken een 8
zijn hier meiden die deze opleiding doen en hier iets meer over kunnen vertellen en welke specialisatie jullie willen doen?

ik heb de zoekfunctie gebruikt maar dan waren er oude topic’s

xxx

niemand?

Als je goed bent in wiskunde zou het wel moeten kunnen. Ik wilde ook Verpleegkunde doen en kwam van kader, maar omdat ik veel moeite heb met rekenen, raadden ze het mij niet aan tijdens het intakegesprek. Ik ben toen Verzorgende IG gaan doen, 1 niveau lager, ookal moet je daar ook wel een beetje kunnen rekenen maarja ;p Maar ik denk dat het in jouw geval gewoon zou kunnen hoor, zeker met zulke hoge cijfers :slightly_smiling_face:

Je moet niveau 4 dus vmbo tl hebben voor verpleegkunde, en tussen kader en tl zit wel een flink verschil.

Ik vind ook dat tussen kader en theoretisch aardig verschil zit, maar je kan het proberen. Ik denk dat je het best je mentor even kunt vragen.

Ik doe de opleiding tot verzorgende IG, en mijn hoogste vmbo diploma was leerweg gemengd. Ik kon havo aan maar nooit gedaan. Ben ook niet gewend echt heel erg te moeten leren en dat moet ik bij deze opleiding nu wel.

Vooral biologie en rekenen moet je wel kunnen.
Voor medisch rekenen moet ik verplicht ook een 10 halen anders haal ik me diploma gewoon niet.
Ik doe momenteel een verkorte opleiding

Ik doe zelf hbo-v. Bij mijn opleiding is het wel belangrijk dat je goed Nederlands kan spreken en schrijven en ook kan rekenen.