Mbo opleiding(en)

Mijn vraag is heel kort.
Welke opleiding mbo moet je volgen om daarna naar hbo Fotografie opleiding te gaan???
Alvast bedankt voor je antwoord!

Er is een fotografie opleiding op verschillende roc scholen. Je zou ook een audiovisuele opleiding kunnen volgen maar die richt zich wel meer op het maken van video’s en het bewerken ervan

heb even snel gegoogled en kwam op deze opleiding:
http://www.fotovakschool.nl/opleidingen/mbo-4-fotografie
weet alleen niet precies waar die aangeboden word…

Oh ja, dankje!
Ik heb even gekeken
Altijd heb ik al gehoord dat de fotografie opleidingen duur zijn…
Kloppen deze prijzen, of moet ik ergens anders kijken?

dus 463

Ook heb ik snel een vraagje…
Kan je na een fotografie opleiding proberen te gaan voor journalistieke fotograaf?

Om een HBO opleiding te doen moet je toch gewoon een mbo niveau 4 diploma hebben, maakt niet uit welke?

^^Volgens mij moet je mbo-opleiding wel passen op je hbo-opleiding. Lijkt mij ook wel handig, ook een beetje apart als je ineens een andere opleiding op een hoger niveau gaat doen

Je kan ook kijken naar grafische opleidingen op een ROC dan vallen de prijzen wel mee.
De fotovakschool is een partikuliere school als ik me niet vergis en ik ken iemand die daar zat en die kan er nu niks van.
Ze had gewoon geen talent dus er zullen er vast met wel een goede kennis van die school komen. Maar als je toch door wil naar het HBO zal ik als ik jou was naar een ROC gaan met een soortgelijke opleiding

Dus ik kan van ROC mbo naar hbo Fotografie opleiding?
(kan je van een reguliere naar een particuliere school gaan?)

Ik weet niet waar je woont maar bij noorderpoort kunst en multimedia kan je de mbo4 opleiding fotografie doe.

Dit. Een opleiding op de fotovakschool is enorm duur, en er zijn genoeg mensen waarvan ik al heb gehoord die nog steeds niks kunnen terwijl ze deze opleiding dus wel hebben gedaan.
Ook zou ik me even goed afvragen als ik jou was hoeveel werk er te vinden is met een fotografie opleiding alleen. Ik ken niet veel mensen die hierna werk hebben gevonden, omdat er gewoon steeds minder vraag is naar een professionele fotograaf. Mensen vinden het te duur, en maken dan liever zelf foto’s. Ik weet dit omdat ik momenteel stage loop bij een fotograaf. Ik doe de opleiding MediaDesign, met een uitstroomrichting van een combinatie van grafisch en fotografie. Als ik jou was zou ik ook gaan kijken naar mediavormgeving/grafische kanten qua opleiding. Je krijgt nog steeds fotografie tijdens je opleiding en je stage mag je dus ook doen bij een fotograaf, maar als je straks afstudeerd kun je zo veel meer. Ik heb nu een jaar deze opleiding gedaan en ik wist net zo veel als een afgestudeerde van de fotovakschool (zo vertelde mijn stage-" baas" me).
Vooral als je dit op MBO én HBO wil doen, zou ik op MBO toch echt eerst een niveau 4 opleiding grafisch/mediadesign doen. Dan kun je je op het HBO nog altijd specialiseren in fotografie.

Ik heb een video&fotografie opleiding gedaan en er zijn best wel wat studenten die nu een fotografie studie op het hbo doen. Wat de opleiding zo duur maakt zijn vooral de programma’s die je nodig hebt. Ook is het natuurlijk van belang dat je een eigen camera hebt en tja, ook dat is een duur grapje.

Maar zoals hierboven al gezegd is: met een grafische opleiding kom je ook heel ver. Hier leer je ook veel over fotografie en op mijn school werd dit ook als vak gegeven. Misschien op andere scholen ook wel!

Als je op een HBO opleiding genoeg kennis hebt van een bepaalde richting kan je gewoon instromen hoor (ik doe mbo mediavormgeving niv 4 en er zijn er genoeg van mijn opleiding die doorstromen naar hbo fotografie)
Er stromen ook havo leerlingen in en die hebben meestal echt niet zoveel grafische kennis (of iig niet meer dan iemand die van een ROC mbo komt en al een studie met een grafische achtergrond heeft)

Bedankt voor jullie antwoorden en tips, ze hebben me echt geholpen! :flushed:
Over de grafische opleiding, daar had ik over na gedacht, maar ik ben gewoon bang dat ik het niet aankan. Ik heb niks met grote kunst. (in handvaardigheid was is ook altijd slecht)
Fotografie is echt mijn ding daarom wou ik het gaan studeren
Ik ga denk ik toch voor een opleiding die het meest met fotografie heeft te maken en uit te zoeken voor andere opleidingen

Houd wel rekening met je toekomst he. Je hebt niks aan je diploma fotografie als je er vervolgens geen werk in kan vinden.

Dat hoor ik dus ook vaak op de fora
Ik dacht dat zelf dus ook, maar mijn lerares ckv en tekenen zeiden dat het eigenlijk best mee valt en je werk wel kan vinden
Dan bedoel ik niet een zelfstandige fotograaf, maar bijvoorbeel in tijdschrijften ofzo

https://www.roc.nl/default.php?fr=details&id=4063

Misschien heb je hier wat aan?

Mijn broertje heeft dit jaar zijn opleiding Mediavormgeving afgerond en hij heeft daar ook een behoorlijk deel fotografie gehad. Misschien is het iets om dit te doen aangezien je zo een redelijk brede basisopleiding hebt waar je op terug kan vallen.

op mijn roc is een opleiding alleen voor fotografie, niveau 4. dus dan zou je meteen door kunnen stromen.

Grafisch heeft niets te maken met handvaardigheid! Ik was altijd enorm slecht in tekenen en handvaardigheid, ik had er verder ook bijna niks mee. Maar daartegenover vind ik grafisch vormgever een enorm geweldig vak en ik vind het enorm leuk wat ik doe. Je kunt altijd naar een meeloopdag gaan, hier krijg je meteen een goed beeld van wat een opleiding nou eigenlijk echt inhoud!

dit helemaal haha

Dankje allemaal, ik ben er denk ik uit
Jullie hebben me enorm geholpen, dankje! :flushed:

Wat heb je besloten om te gaan doen?