Master Psychologie, HBO verpleegkunde of geneeskunde?

Hoi allemaal,

Ik zit op het moment in het derde jaar van mijn bachelor psychologie, en twijfel heel erg over mijn vervolgstudie. Ik twijfel tussen het volgen van een psychologiemaster, HBO verpleegkunde en geneeskunde.

Een paar jaar geleden ben ik gestart met psychologie omdat ik was uitgeloot voor geneeskunde. Het jaar daarna werd ik weer uitgeloot en daarom besloot ik om mijn bachelor psychologie af te maken. Ik twijfel nu alleen heel erg of ik wel echt psycholoog wil worden. Ik vind het allemaal heel interessant, maar ik zie mezelf gewoon niet echt de hele dag met mensen zitten praten enz., ik hou er meer van om echt praktisch bezig te zijn. Ook zou ik heel graag in een ziekenhuis willen werken en echt met het medische gedeelte bezig zijn, en bij psychologie ben je toch vooral met het psychische gedeelte bezig & niet zo heel erg met het medische.

Nu zit ik er dus over te denken om HBO verpleegkunde te doen of geneeskunde. HBO verpleegkunde lijkt me heel leuk omdat ik het leuk vind om praktisch bezig te zijn & ik graag in de zorg zou willen werken. Ik zou me dan graag verder willen specialiseren tot bijv. IC-verpleegkundige, of ik wil bij de ambulance. Geneeskunde heb ik altijd al interessant en leuk gevonden (vandaar dat ik al 2 keer heb meegeloot), alleen weet ik niet of ik tegen al dat snijden kan & ik moet dan wel nog hééél lang studeren… als ik geneeskunde zou willen doen, zou ik overigens pas volgend studiejaar (voorjaar 2016) kunnen meedoen aan de decentrale selectie, aangezien ik komend voorjaar in canada zit.

Ik zou ook nog eerst een master psychologie kunnen doen, en daarna 1 van de twee andere studies. Dat raden mn ouders aan omdat ik dan in iedergeval een ‘hele’ studie heb afgerond (hoewel ik sowieso al een bachelor heb afgerond maar ja).

Dus mijn vraag is: wat zouden jullie doen na mn bachelor?

  • master psychologie
  • verpleegkunde
  • eerst een master psychologie en daarna verpleegkunde of geneeskunde

In ieder geval heel erg bedankt voor het lezen van dit hele verhaal en ik hoop dat jullie tips hebben :slightly_smiling_face: . Want ik weet het even echt niet meer haha.

Al eens gekeken naar een zij-instroom geneeskunde? Ik geloof dat de ZIG bijvoorbeeld geen eisen stelt voor een biomedische bachelor, maar alleen op VWO niveau scheikunde en natuurkunde.

Ah ja daar heb ik idd ook al wel eens naar gekeken, alleen ik hoorde dat de selectie zo streng is dat de kans heel klein is om aangenomen te worden… maar het is idd het proberen waard :slightly_smiling_face:

Anders moet je eens kijken in het verpleegkunde topic als je er meer over te weten wilt worden? :slight_smile:

Thanks, ga ik doen!

de master neuropsychologie misschien? Word je igg geen psycholoog

Is er geen master waarmee je terecht komt in het ziekenhuis?
Ik zou denk ik in ieder geval wel een master doen, straks valt verpleegkunde/geneeskunde ontzettend tegen en dan heb je eigenlijk niets.

Bedankt voor jullie reacties :slightly_smiling_face: ! Als ik een master ga doen wordt het inderdaad neuropsychologie omdat ik daarmee in het ziekenhuis zou kunnen werken. Dus misschien is het inderdaad slim om eerst die master te doen.