Marshmellow fondant maken

Hallo allemaal,
voor de meiden hier die weleens taarten of cakejes bakken en deze bekleden met fondant heb ik een vraagje: hebben jullie weleens zelf marshmellowfondant geprobeerd te maken, of gemaakt? Ik ben zojuist begonnen aan mijn zoveelste poging, waarvan het maar 1 keer is gelukt, en ik vraag me af wat ik fout doe.
1cup marshmellows
1 1/4 cup poedersuiker (of meer wanneer nodig)
1ts water
en dan het water bij de marshmellows, in de magnetron tot ze zacht zijn en daarna de poedersuiker, beetje bij beetje, erdoorheen roeren en later kneden.
Het zou dan een stevig fondant moeten worden maar bij mij wordt het heel erg elastisch, net elastiek. Wat doe ik fout?
Ik gebruik gekleurde mm omdat ik nergens witte kan krijgen, kan dat het probleem zijn?
Lang verhaal maar bedankt als je het gelezen hebt!

Ik maak dat nooit zelf, dus up voor jou.

ik heb het laatst gedaan (voor de 1e keer)
en de truc is alles op je gevoel doen.
ik had ook poedersuiker afgewogen maar het werd veel meer.
je moet ook doorgaan totdat het echt makkelijk op te tillen is zonder aan je vingers te plakken.
ik had zelf het geduld niet om het beetje bij beetje te doen dus ik gooide er een hele hoop op en toen moest ik het met de hand erdoor kneden, maar dat hielp wel.
gewoon alles op je gevoel doen.

Smeer jij dan ook je hele aanrecht in met Crisco zoals half Amerika dat doet in de youtube video’s? Ik heb ernaar gezocht maar het schijnt alleen te koop te zijn in sexshops hier in nederland omdat het wordt gebruikt als glijmiddel ofzoiets.
Of doe je het in een kom? En inderdaad poedersuiker word 30x zoveel, welke mm heb je gebruikt?

nee,
ik had het gewoon met boter/margarine gedaan,
is hetzelfde.
ze hadden bij de supermarkt geen echte marshmallow’s dus toen had ik maar spekjes gepakt.
het werkte niet echt goed want het schuimde op in de magnetron dus die zat helemaal onder,
je kunt beter gewone marshmallows kopen.

Ik heb het nu zo gedaan, namelijk het aanrecht met croma ingesmeerd, werkt beter bij mij dan boter/margarine, heb de marshmellows vaker verwarmd tot het helemaal dun werd en nu heb ik een aardige bol. Hopelijk is hij goed uit te rollen als ik hem nodig heb vandaag of morgen.

ik heb er laatst een hele beschrijving over getypt in een ander topic!
ga m even zoeken en kopieren voor je :grinning:

found!
[i]je hebt nodig:
marshmallows (geen spekjes, echt marshmallows)
poedersuiker/bakkerssuiker
1 eetlepel water
een kom
een blok vast frietvet

je doet in een kom marsmallows en 1 eetlepel water
deze zet je voor 30 seconden in de magnetron
eruit halen, even doorroeren
nog even 30 seconden in de magnetron
weer even doorroeren

nu ga je poedersuiker toevoegen, in de volgende verhouding:
100 gram marshmallows = 150 tot 175 gram poedersuiker
marshmallows 1 = 1,5/1,75 poedersuiker

je voegt de poedersuiker toe,
en roert dit een beetje om,
beetje bij beetje erbij doen

je smeert je werkoppervlak (tafel met tafelkleed) in met frietvet
je kiept hier de plakkerige massa uit de kom op
smeer je handen goed in met frietvet,
beter te veel dan te weinig

nu ga je het kneden, net zoals deeg zoals bij pizza/brood.
na een tijdje word het een soort klei,
wanneer het plakt aan je handen moet je meer frietvet op je handen doen.

uiteindelijk heb je een ronde bol,
die je met een deegroller kan uitrollen tot plak,
die je over je taarten heen kan leggen.

je eindproduct is net zolang houdbaar als de marshmallows,
je kan het beste in kleine porties in zakjes verpakken en invriezen,
iedere keer als je want nodig heb haal je een zakje uit de vriezer,
even 10 seconden in de magnetron,
oppervlak weer invetten,
handen invetten,
en je kan beginnen![/i]

up
heb je mijn beschrijving al gelezen/willen proberen?

Vlak voor jou beschrijving had ik het zelf nog een poging gegeven met de manier die ik overal vond, deze komt eigenlijk overeen met jou beschrijving. Ik ben benieuwd of het zodra ik het ga gebruiken nogsteeds goed voelt en er mee te werken is. En anders probeer ik het met de jouwe nog een keer. Heel erg bedankt in iedergeval!

[i]geen dank!
wat vooral belangrijk is om constant te smeren met frietvet!
de eerste keer ging het bij mij ook mis,
maar je moet gewoon flink vetten, en blijven kneden!
vooral je oppervlak ook vet houden.
kneden kun je in het begin het beste zoals deeg,
dus een stuk naar je toe trekken,
dubbelvouwen,
uitduwen.
snap je?

haha toen het bij mij eenmaal lukte,
heb ik meteen 5 kilo voorraad gemaakt!
succes![/i]

Haha ik blijf proberen, mijn bol van gisteren is weer eens mislukt, hij leek perfect maar nu ik m’n taart wil bekleden, is hij wéér te stevig en elastisch. Zegmaar te hard om goed te kunnen kneden of uitrollen, en als het dan lukt “veert” het na een tijdje terug. Kortom wéér waardeloos.
Waar haal jij je marshmellows? En neem je gekleurde of witte?

Zo dun als hier, dat krijg ik nooit, en al helemaal niet na 1 minuut.hier

binnenkort een poging met witte marshmellows én een poging met witte-mini-marshmellows

Als het te elastisch is moet je dus meer poedersuiker toevoegen.
Want het elastische komt door de marshmellows.

Maargoed, ook de marshmellow fondant vind ik héél vies.
Veel te zoet, zeker niet lekker als je een zoete vullin ghebt.
Marsepein is veel lekkerder, en dat koop ik gewoon kant en klaar,
dan is hij minder zoet dan wanneer je hem zelf maakt.
Kleurtje erdoorheen en taarten maar :slightly_smiling_face:

als je marshmallowfondant te hard is,
gewoon even in de magnetron doen!
kun je hem daarna perfect uitrollen en bewerken!
heb gisteren weer een taart gemaakt,
de witte bekleding is fondant,
en ook alle figuurtjes erop :grinning:

http://1.bp.blogspot.com/_IiWoANgPyh4/TFaUidpHBxI/AAAAAAAAAaw/fGg3lK_9CUo/s320/P8020168.JPG