Marsepein

hee,
ik moet voor zaterdag een taart afhebben, maar ik heb dus marsepein nodig.
Weten jullie waar je marsepein kan kopen? Want het is volgens mij wel lastig deze tijd van het jaar.
xx

Taart/banket winkels.

Dat koop ik altijd in Frankrijk, gewoon in de supermarkt… maar daar heb je nu natuurlijk niets aan x]

upje.

ja banketbakkers :slightly_smiling_face:

[i]een tip,
maak fondant!
marshmallowfondant is heel makkelijk te maken,
en is stukken goedkoper!
zoek op youtube maar op MMF.
toen ik een kilo marsepein wilde, koste dat 21 euro…

met MMF kun je ook mooie taarten maken,
deze heb ik vorige week voor mijn zusje haar sweet 16 gemaakt:

http://1.bp.blogspot.com/_IiWoANgPyh4/TDYAmGk4YZI/AAAAAAAAARY/Q7hM9oqOu3M/s1600/P7070023.JPG

dat roze en witte en de bloemen is allemaal MMF.

succes![/i]

Aah, mooie taart hierboven!

dankjewel!

DENISEE!! maak die taart ook f voor mij!
ik ben namelijk over precies 2 weken jarig (aa)
dan word ik ook 16
hahaha!

haha, nadie ik had daar like 2 dagen werk aan,
met vriendje lief he,
dus alleen zou ik er 4 dagen over doen!
haha

wow, mooi gemaakt. :open_mouth:

thaaanks

wauw, echt super mooi! ik denk dat ik dat ook ga doen, bedankt voor de tip!xx

[i]geen dank!
zal ik even een korte beschrijving geven van hoe wij mmf maken,
want al die amerikaanse filmpje hebben andere uitleg/ingredienten.

wil je het horen ofniet, anders bespaar ik mezelf de moeite![/i]

ja, ik wil het wel weten!
alleen waar haal je glycerine en glucosestroop?
alvast bedankt

die hoef je dus niet te halen!
omdat ik mmf maak,
marshmallow fondant!

Upp voor jou !
Hoi Denise ! :slightly_smiling_face:

[i]je hebt nodig:
marshmallows (geen spekjes, echt marshmallows)
poedersuiker/bakkerssuiker
1 eetlepel water
een kom
een blok vast frietvet

je doet in een kom marsmallows en 1 eetlepel water
deze zet je voor 30 seconden in de magnetron
eruit halen, even doorroeren
nog even 30 seconden in de magnetron
weer even doorroeren

nu ga je poedersuiker toevoegen, in de volgende verhouding:
100 gram marshmallows = 150 tot 175 gram poedersuiker
marshmallows 1 = 1,5/1,75 poedersuiker

je voegt de poedersuiker toe,
en roert dit een beetje om,
beetje bij beetje erbij doen

je smeert je werkoppervlak (tafel met tafelkleed) in met frietvet
je kiept hier de plakkerige massa uit de kom op
smeer je handen goed in met frietvet,
beter te veel dan te weinig

nu ga je het kneden, net zoals deeg zoals bij pizza/brood.
na een tijdje word het een soort klei,
wanneer het plakt aan je handen moet je meer frietvet op je handen doen.

uiteindelijk heb je een ronde bol,
die je met een deegroller kan uitrollen tot plak,
die je over je taarten heen kan leggen.

je eindproduct is net zolang houdbaar als de marshmallows,
je kan het beste in kleine porties in zakjes verpakken en invriezen,
iedere keer als je want nodig heb haal je een zakje uit de vriezer,
even 10 seconden in de magnetron,
oppervlak weer invetten,
handen invetten,
en je kan beginnen!

succes,
en vragen mogen in mijn gastenboek of hier op het topic!
[/i]

Leuke taart!

bij de maison-kelder kan je dat kopen

dankje monofoob!