Make-up 13 jaar

Heei,
Ik ben ongeveer (ik schat) 4/5 maanden geleden begonnen met make - up ik gebruik, (hele subtiele nude kleuren) oogschaduw, heel soms eyeliner, bb cream, concealer, blush, highlighter, op lange dagen een anti red base primer, en onder mijn ogen en de brug van mijn neus (zodat de bril niet glijd) afpoedering, ik heb geen heftige looks en soms doe ik een wat fellere lipkleur dan de andere keer. Ik draag bijna nooit rood op mijn lippen en bijna altijd zulk soort kleuren als de hema lipbalms in de matte kleur 01. Vinden jullie dat te veel voor mijn leeftijd? Ik ben 1 van de eerste met nog een stuk of 4 meisjes in de klas die al make-up dragen. En eerlijk gezegd voor ik me er soms zelfverzekerd door en soms denk ik de hele dag ‘is die lippenstift niet te fel’ ‘heb ik mijn eyeliner te heftig gemaakt?’ ‘zie je dat ik concealer op heb?’ Ik wil graag weten wat jullie ervan vinden. Mijn moeder had er eerst geen vrede mee maar nu wel :sob::muscle: :sob::muscle: doeiixx

Ik denk dat het er een beetje aan ligt of je het goed doet of niet.
Als jij je make-up gewoon mooi op doet zoals het hoort dan vind ik het zeker niet te veel.

Alleen ik heb ook wel eens meisjes gezien van jouw leeftijd die hetzelfde droegen alleen er uit zagen als een clown. Dan is het wel te veel en heb ik iets van begin rustig aan en werk zo naar steeds meer toe

Haha! Oke, ja ik draag alleen nude kleuren en ook mijn blush is meestal lichtroze. Bedankt voor je reactiex

Mijn zusje is één jaar ouder en draagt altijd rode lippenstift en best veel foundation terwijl haar huid mooi egaal is. Het probleem bij haar is dat de kleur van haar foundation niet matcht met haar huidskleur. Haar gezicht is meestal veel te wit in tegenstelling tot haar nek. Zij vindt het er wel erg mooi uit zien dus blijft de verkeerde producten gebruiken. Ik vind persoonlijk dat je op jonge leeftijd geen make up moet gebruiken. Je kunt best een pukkel verbergen af en toe en mascara kan ook geen kwaad. Echter, opvallende lippen vind ik niets voor iemand van 13 jaar oud. Ik vind 16 jaar wel geschikt om te beginnen met eyeliner, oogschaduw en lippenstift.

Als jij er blij van wordt moet je het vooral doen! Persoonlijk vind ik 13 wel te jong, welke klas is dat? 2e? Ik droeg toen alleen mascara. Gewoon allemaal niet te heftig doen…

Ja moet je gewoon doen als je dat leuk vindt! Let er idd wel op dat je het goed aanbrengt, goede kleur foundation gebruikt enzo want de meesten van jouw leeftijd lopen er nogal oranje bij en met spinnenpoten

Ow haha, ik doe alleen bb cream en concealer op hoor! Geen foundation, dan zie je (naar mijn idee) dat je echt make-up op hebt.
En ik zit in de eerste, maar ik heb een jaartje over gedaan in groep twee (:stuck_out_tongue:) dus eigenlijk de 2de ja.

En ik probeer het ook allemaal niet te heftig te doen. Ik heb 1x gehad toen ging ik mijn gezicht (helemaal ) afpoederen en toen had ik echt pancake, doe ik NOOIT meer haha!

Ik vind het ook te veel voor je leeftijd, zoals vele zeggen is wat mascara en lipgloss inderdaad genoeg. Meestal wordt het naar mate je ouder wordt ook steeds meer, dus ik ben bang dat jij straks ook steeds meer gaat willen, wat niet meer heel erg mogelijk is met de hoeveelheden wat jij al gebruikt.
Maar als jij je zelfverzekerder voelt door het dragen van dit, moet je het zeker doen!

Ik vind het niet te veel. Iedereen is anders en als jij je er prettig bij voelt moet je het echt gewoon dragen. Zorg inderdaad wel dat je een klein beetje oppast met kleur op je wangen bv om niet te barbieig te worden.

Als jij je goed voelt bij make up dragen dan is het toch niet erg? Ik vind het persoonlijk niet te veel. Toen ik 13 was liep ik al rond met veel donkere oogschaduw, eyeliner, zwarte lippenstift etc. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt.

Ik vind 13 ook wat jong (ik sta voor de klas) en zeker als ik kijk naar mijn leerlingen van 13. Meestal zijn zij echt nog aan het experimenteren en smeren ze vanalles op hun gezicht zoals verkeerde kleur foundation, teveel eyeliner en zooi. Dan heb ik zoiets van: kindje, je bent 13! Waarom heb jij nu al make-up nodig?

Een beetje mascara is goed genoeg, hoor. Je bent 13, je huid is echt nog te jong om er make-up op te smeren. Op deze leeftijd kan dat meer kwaad dan goed. Gewoon lekker laten ademen, 's avonds goed reinigen en meer hoef je op deze leeftijd echt niet te doen.

Gewoon doen wat je zelf mooi vindt. Anders ga je een keer naar de schoonheidsspecialiste ofzo en laat je je daar opmaken, kun je gelijk zien hoeveel je nodig hebt

Als jij het mooi vindt dan is het goed. Iedereen heeft wel zijn mening erover, de een vindt het erg als je met 13 jaar make-up draagt, de ander vindt het raar als je dan juist geen make-up draagt en weer iemand anders vindt het absurd dat iemand überhaupt make-up draagt. Dus, niks van aantrekken en gewoon doen waar jij je goed bij voelt. :slightly_smiling_face:

Ik vind dat sowieso heel erg veel, ongeacht leeftijd. Maar als jij dat graag wilt en je er goed bij voelt, dan is het toch goed? Ik denk alleen wel dat je echt nog geen foundation/bbcream nodig hebt op je 13e. Maar verder moet je je vooral niets van anderen aantrekken.

Als je je er goed bij voelt moet je het gewoon doen, maar weet je zeker of je het wel nodig hebt? Want op jouw leeftijd wordt je er vaak niet mooier op

Het klinkt best veel, maar het is ook moeilijk te beoordelen als wij nieteens een foto oid hebben. Ik vraag daar nu niet om, maar je kunt moeilijk op tekst afgaan. Het is ook maar net in welke hoeveelheden je het gebruikt.

Ik ben 15 en draag letterlijk helemaal niets, maar daar voel ik me het prettigst bij. Als jij je prettig voelt met zo veel make up moet je dat gewoon doen!

Ik vind het wel veel klinken, ik ben 21 en draag dat niet eens, ook nooit gedaan.
Want jij draagt dus:

  • oogschaduw
  • heel soms eyeliner
  • bb cream
  • concealer
  • blush
  • highlighter
  • anti red base primer
  • afpoedering
  • lipgloss

Heb je dat echt allemaal nodig? Gewoon mascara en lipgloss is toch ook voldoende? Niet lullig bedoeld maar je zit in de 1e klas he, je komt in feite nog maar net van de basisschool. Ik zou het gewoon ietsje langzamer opbouwen. Dus nu mascara en lipgloss, en dan volgend jaar/op feestjes oogschaduw etc.
Al die chemische troep is gewoon ontzettend slecht voor je huid en daar krijg je juist pukkels van. Die je dan weer wil verbergen met meer troep en zo gaat het maar door.

lieverd toch :sob::muscle:

Je voelt je er zekerder door en dat is heel leuk natuurlijk. Probeer het niet elke dag te doen want dan verliest het allemaal zijn waarde. Je gaat vooral verslaafd raken en zonder die dingen niet meer durven buiten komen

Geloof me met make up raak je niet mooier maar make up zal enkel en alleen je schoonheid steunen. Denk zeker niet dat jongens het leuk vinden, …