Maak ik nog wel kans?

Hoi allemaal,

Ik ben 16 jaar en zit nog op het vmbo-t. Ik wil heel graag een internationale opleiding doen. Je moet een 7 hebben voor Engels, Nederlands en Economie. Omdat ik in de derde jaar niet echt inzet heb getoond en allemaal 6,5’en sta gemiddeld is het moeilijk dit jaar om naar een 7 op te halen vanwege te weinig toetsen( ja ik weet het dom ). Engels is geen probleem sta ik een 8 voor, omdat ik dat super makkelijk vind zonder moeite ervoor te doen. Nederlands sta ik een 6,5 voor en Economie hebben we weinig toetsen voor maar haal wel allemaal achten ervoor dus op me rapport staat wel een 7,5 maar eindcijfer dus niet. Dus ik moet Nederlands en Economie ophalen naar een 7. Ik heb me al ingeschreven voor de opleiding… maar maak ik eigenlijk wel kans, omdat ik dus geen 7 sta voor die 2 vakken?

Alvast bedankt!

Dit jaar trouwens 0 onvoldoendes gehaald dus heb mezelf verbeterd kwa inzet!

Maar je staat toch wel een 7 voor Economie dan?
Misschien kun je voor Nederlands om een extra opdracht vragen… maar je hebt toch ook nog allerlei eindopdrachten die heel zwaar meetellen? Of dat was mij tenminste zo

Nee dat niet helaas… wel voor mijn cijferlijst van de 4e jaar maar niet voor mijn cijfers van de derde en vierde samen gemiddeld en daarvoor moet ik een 7 staan. En als ik die intake gesprek ga doen binnenkort en dan nog geen 7 sta ben ik bang dat ik afgewezen word!

Zou ik mogen vragen wat überhaupt je ambities zijn? Je kunt wel leuk een internationale opleiding gaan doen, maar als je filiaalmanager wilt worden heb je daar niet veel aan.

Bovendien is het me niet duidelijk wat je van ons verwacht. Jouw eigen kansen kun je toch beter zelf inschatten dunkt me?