Maaike & Domenico

Hey meiden

Ik start hier het officiële Maaike & Domenico Topic, omdat ik helemaal verslaaft er aan ben geworden!
In dit topic kunnen we gewoon kletsen over het boek.

De serie boeken van Maaike & Domenco zijn echt heel erg mooi, ontroerend. spannend en leuk.
Ik heb een korte samenvatting gemaakt van alle delen, die ik ook voor mijn boekverslag heb gebruikt. :grinning:

http://i53.tinypic.com/52b4ie.jpg

[i]Deel 1
De veertienjarige Maaike is een buitenbeentje. Ze wordt vaak getreiterd door een stel meiden op school. Haar strenge vader maakt het haar ook niet gemakkelijk. Dan komt Domenico bij haar in de klas. Maaike weet eerst niet goed wat ze van Domenico moet denken. Ze valt voor zijn knappe uiterlijk, maar tegelijkertijd vindt ze hem maar een vervelende opschepper. Langzamerhand groeien de rustige Maaike en de brutale Domenico toch naar elkaar toe. Maaike ontdekt dat er achter het populair masker een heel andere Domenico schuilt, met zijn eigen problemen en onzekerheden. Samen zetten ze alle clichés aan de kant en ontwikkelen een bijzondere vriendschap.
Deel 2

De vijftienjarige Maaike kan het nauwelijks geloven: Leon, die nieuwe jongen op school heeft een oogje op haar. Maar eigenlijk staat haar hoofd daar helemaal niet naar. Ze kan haar bijzondere vriend Domenico niet vergeten, die al bijna een jaar samen met zijn tweelingbroer Mingo, die aan drugs verslaafd is, naar Sicilië verdwenen is. Maaike heeft maar één wens: Ze wil Domenico weer zien en weten hoe het met hem gaat. Totaal onverwacht gaat haar wens in vervulling. Ze gaat samen met haar vader een reis naar Sicilië maken. Maar zal ze werkelijk vinden, waar ze op hoopt? Uiteindelijk maakt het weerzien van Domenico en Mingo haar niet alleen onrustig maar staat ze ook voor een moeilijke beslissing. Heeft deze vriendschap toekomst? En welk geheim verbergt Domenico nog voor haar?

Deel 3
De bijna zestienjarige Maaike krijgt een brief van haar vriend Domenico uit Sicilië. De inhoud voorspelt niet veel goeds: Domenico en zijn tweelingbroer Mingo zitten in moeilijkheden. Ze zijn op de vlucht geslagen en terug in Duitsland. Alle gevoelens voor Domenico, die Maaike met veel moeite heeft geprobeerd te onderdrukken, steken de kop weer op. Als ze opnieuw tegenover de broers en hun halfzusje Bianca komt te staan, wordt duidelijk dat de situatie moeilijk op te lossen is. Er zijn problemen met de politie en andere instanties, Bianca heeft een ernstige infectie en Mingo’s drugsproblemen lijken uitzichtloos. Maaike, haar ouders en mevrouw Galiani proberen te helpen waar ze kunnen. Alles verandert als door een tragisch ongeluk Maaike’s leven opnieuw met Domenico’s lot wordt verbonden…

Deel 4
de 16-jarige Maaike en haar vriend Domenico zijn echt een stel. Maar nieuwe problemen kunnen natuurlijk niet uitblijven: Maaike die is opgegroeid in een gezin waar geld geen rol speelde en Domenico die zijn jeugd voornamelijk op straat heeft doorgebracht, het zijn ervaringen die ze ook in hun prille relatie met zich meedragen.
Daarnaast wordt Maaike in haar omgang met Domenico geconfronteerd met Bianca, de jaloerse halfzus van Domenico. En met Carrie, het meisje dat een kindje verwacht van Domenico’s gestorven tweelingbroer.
Tijdens een schoolreis naar Londen komen ze er achter wie de vader van domenico is…

Deel 5
Maaike is inmiddels zeventien en kijkt met gemengde gevoelens uit naar de terugkeer van Domenico uit Italie. Heeft de therapie hem geholpen om zijn verleden nu eindelijk te laten rusten? En hoe zal het nu verder gaan met hun relatie? Als Domenico eerder dan verwacht weer op de stoep staat, is inderdaad een hoop veranderd. En voor Maaike het beseft, is ze met Domenico onderweg op een avontuurlijke reis naar Noorwegen om domenico’s vader te zoeken
Deel 6
Dit deel is nog niet uit in Nederland, ik hoop dat ik hem heel snel kan lezen!
Maaike begreep niet precies wat haar vriend Domenico haar in haar oor heeft toe gefluisterd in het italiaans op het nachtfeestje.
Maar een ding weten ze zeker, nu dat haar moeder ernstig ziek is , heeft Maaike Domenico meer dan tevoren nodig. En ze is er nog niet uit of het mogelijk is met hun relatie of toekomst eens te kunnen worden of niet .
Want als een mens kan begrijpen in deze wereld hoe een diepe verdriet en angst domenico heeft…

De zeventienjarige Maakie en haar vriend Domenico zijn net uit Noorwegen terug gekomen.
Inmiddels weten ze het verschrikkelijke hartverscheurende nieuws over de moeder van Maaike. De moeder van Maaike heeft alvleesklierkanker. Maaike moet niet alleen innerlijk met deze moeilijke situatie omgaan, maar ook daarbuiten. Haar vader is met haar moeder naar een specialist in Basel gegaan. Maaike gaat in deze tijd bij haar tante wonen.
Er is maar één iemand die haar door deze moeilijke tijd heen kan helpen, dat is Domenico die haar overal mee zal steunen. Ondertussen is het leven van Domenico ook niet op orde en de uitdaging betreft Manuel ( het kindje van Mingo & Carry ), Carrie, Bianca en zijn eigen toekomst en ook de vraag of zijn moeder hem verwacht. Niettemin wordt Domenico ook bedreigt door straatbendes uit zijn oude omgeving. Hierdoor komt Maaike ook in gevaar. De laatste uitweg is een vlucht uit de stad. Wat Maaike en Domenico helpt, is een eigen vakantiehuis aan zee om daar over hun toekomst na te denken tot dat een nieuwe situatie hen dwingt snel een besluit te nemen…[/i]

Deze serie boeken zijn zeker een aanrader!

Ik ken ze niet… : )

Ik ook niet :slightly_smiling_face: Maar lijkt me we l grappig :stuck_out_tongue: xD

^^ Ja, zo heel bekend is het idd niet haha :stuck_out_tongue:

Ik ken ze wel! Maar heb vroeger alleen de eerste 2 gelezen. Misschien ga ik ze nog een keer lezen, al ben ik er stiekem een beetje te oud voor xD

Mijn nichtje van tien zei dat ik ze moest lezen, dus nu ben ik met het laatste boek bezig. Ik ben er eigenlijk al te oud voor, maar ze overhoort me steeds, haha, dus ik moet ze eigenlijk wel lezen. En ik vind ze voor kinderboeken nog wel redelijk goed geschreven!

Ik heb de eerste 2 gelezen, maar ze hebben de boeken niet in onze bieb;s daardoor was ik de serie een beetje vergeten;p Ik ga gelijk kijken of ik deel 3 kan reserveren!(aa)

Ik heb ze allemaal gelezen. Het is superverslavend. Zelfs nu ik er eigenlijk een beetje te oud voor ben vindt ik ze nog leuk.

Oww wat vinden jullie te oud dan??
Maaike & domenico zijn zelf rond de 17 hea! x

Ik heb het een keer gelezen, maar mijn eigen naam stoorde mij ofzo XD

^^ Hhaa :stuck_out_tongue:

trouwens. ik geloof dat deel 7 over 2 weken uitkomt! spannend.

ik ben nu bij deel 7 het zijn wel echt hele gave boeken!!!

Wojooow, jij bent ver gezocht XD
Maar dit zou toch bij boeken en films moeten?