Littekentopic

Goed, beetje rare titel, maar ik vroeg me af of hier mensen zijn met (erge) littekens, kan vanalles zijn, zowel van brand- of snijwonden, acné, …
Zitten jullie er mee?
Zijn er middeltjes/operaties etc die jullie geprobeerd hebben om deze te verminderen en is dit gelukt? Zijn er aanraders qua crèmes of behandelingen of juist dingen die je echt zou willen afraden?

Topic voor alle littekens, verhalen hierover, onzekerheden, middeltjes etc. :slightly_smiling_face:

zoekfunctie (:

Slakkenslijmgel schijnt te helpen?

Ik had nooit littekens en nu in 2 maanden tijd 2 vanwege snijwonden. Een keer in m’n pols/onderkant hand gesneden na een val en 1x met een broodmes in m’n hand net onder m’n wijsvinger. Zijn hele rose/paarse littekens echt erg lelijk.

Eh tja. Ik weet alleen dat de zalf Madécasol niet werkt :’)

Ha, ik heb Madécasol ook geprobeert :slightly_smiling_face: Het bleekte wel een béétje, maar om nou echt te zeggen dat het resultaat boekte… Ik heb wel zo’n soort raar rubberachtig spul dat je op je huid moet plakken, van de apotheker, was irritant duur maar het zou de littekers zegmaar vlakker maken. Ben benieuwd.

En is dat waar, van dat slakkenslijmgel? Ik hoor er zo zwart/wit verhalen over?

Trouwens Yaxley, dat paars/rose trekt weg, dan worden ze wit en valt 't veel minder op :slightly_smiling_face:

Ik heb in mijn nek allemaal putjes en gaatjes overgehouden aan de waterpokken. Verder op m’n armen een paar kleine littekentjes van muggenbulten en in m’n gezicht heel veel littekens, van krentenbaard en acne. En een litteken in m’n knieholte van toen er overtollig huid werd weggesneden.

bio oil?

Ik heb dermatix gehad wat zou moeten hebben geholpen bij een brandwond in m’n nek, maar ik heb geen idee of het ooit heeft geholpen, want het is nog altijd dik en rood… Na dik een jaar (met een half jaar dat spul smeren)

En volgens mij werkt biodermal litteken creme best goed!

ik heb in mijn hals een heel groot litteken van een operatie. In het begin zat ik hier wel mee, had mn haar zelfs in een boblijn laten knippen zodat ik mijn haar niet meer in een staart kon doen en het dus zo verborg.
Ik smeerdere er een of andere siliconengel op, had ik op recept gekregen van de arts die me opereerde. ook gebruikte ik calendulan. Na ong een jaar heb ik een fruitzuur behandeling bij de schoonheidsspecialist gehad, dat is eigenlijk voor acne littekens, maar ze wilde het op mijn snijlitteken proberen. En het hielp!! je ziet er nu bijna niks van, het lijkt net gewoon een nekplooi.

ik heb een litteken precies op mijn wenkbrauw, ik lijk wel op scar van de lion king :pensive:
maar ik zit er niet mee ofzo, een keer dacht een jongen dat ik extra een stukje van mijn wenkbrauw had afgescheert om op tuig te lijken ghehehe

ik heb er zoveel, op mijn arm, van mijn kat die krouwt mevaak, 1 op mijn hand ook daardoor, 1 op mijn buik, van de waterpokken, op mijn schouders, kin en voorhoofd van acne, en nog 1 op me voorhoofd door het verwijderen van een moedervlek, de meeste zie je niet zo goed gelukkig, maar toch hah

Pinklieve, wat hield die fruitzuurbehandeling precies in?

Ik heb een litteken op mijn voorhoofd net boven mijn rechter wenkbrauw ^^

waardoor dat komt?

toen ik 1 was zat ik op mama’s schoot voorin de auto, achterin mijn 2 tante’s.
mijn vader werd toen boos en reed keihard onder een vrachtwagen, ik vloog eruit (: en allemaal scherven op mijn voorhoofd.
mama wondsjes, papa NIKS! allebei de tantes paar tanden kwijt.
en alleen ik heb een litteken grrr…

Wauw, als het zo klinkt heb je ECHT geluk gehad, je had even makkelijk dood kunen zijn. Maar goed, een litteken is niet fijn natuurlijk.

Ik snap trouwens niet zo goed wat er niet mooi is aan een litteken? Ik ben trots op al mijn littekens want ze maken je tot wie je bent en achter allemaal zit een verhaal.

Nou dan heb je mijn littekens nog niet gezien. Ik ben ook niet blij met het verhaal wat erachter zit want dat is bij beide gewoon oerdom.

@parsprototo
Nou ben jij echt trots op je littekens?
Ik heb zelf 2 van ongeveer 15 cm en nog een van 5 cm over mijn benen lopen van operaties, en of ik er nou trots op ben?
Ik hoef ze ook echt niet weg te hebben want ze horen nu eenmaal daar, maar trots ben ik niet.
Of bekijk jij het op de manier van een weergave van wat je hebt doorgemaakt?

Ik heb Biodermal Litteken Crème gebruikt, hielp naar mijn idee niet echt. Bio Oil staat hier maar eigenlijk vrij weinig gebruikt.
Wat ik wel aanraad bij verse littekens is ze uit de zon houden, of met factor 50 insmeren.