littekens door zonnebrand!

Hoi,

Dit berichtje is meer om iedereen te waarschuwen voor de zon! Ik weet dat het eindelijk lekker is en je met je blote benen naar buiten kunt, maar alsjeblieft pas op en smeer je goed in!

Ondanks dat ik me goed had ingesmeerd ben ik zelf namelijk onlangs tweedegraads verbrand door de zon! Echt het kan, en het gaat makkelijker en sneller dan je denkt. Naast dat mijn huid rood en opgezet was ontstonden er blaren, het was zo pijnlijk dat ik 2,5 week geen bh en ook geen bikini onder mijn kleding kon dragen. Op die plek zitten dan nu ook littekens en deze plek kan in elk geval deze zomer niet meer in de zon, daarvoor heb ik nu zo’n lycra shirtje.
Daarnaast was het op mijn benen ook vrij heftig en hebben hier weken erna nog plekken gezeten die je kan vergelijken met wijnvlekken, gelukkig zijn deze wel weggetrokken.

Dit alles is gebeurd ondanks dat ik me nog redelijk regelmatig heb ingesmeerd met factor 50+! En oke het was in het buitenland en de zon is er iets feller, maar het kan ook makkelijk in Nederland gebeuren, dus pas alsjeblieft op en smeer je in met zonnebrand die past bij jouw huid, en dan bedoel ik niet alleen een juiste factor maar ook de soort zonnebrand is daarbij van belang. Smeer je ook regelmatig opnieuw in en ga uit de zon of bedek stukken van je huid als de zon te fel wordt.

bruin willen we allemaal wel worden, maar verbrand of littekens is echt een heel ander verhaal

Goede waarschuwing ja, je kunt het niet vaak genoeg benadrukken.

Vervelend wat er met je huid is gebeurt zeg, zal wel goed pijn hebben gedaan. Sowieso kan je huid anders reageren in het buitenland. Ik ben wel erg blank maar normaal verbrand ik niet echt zo makkelijk als ik me insmeer. Tijdens een reisje naar Kreta heb ik op een dag echt enorme zonneuitslag uit op mijn armen gekregen, dat was ook het enige blote deel van mijn lijf want ik had express een lange broek aangedaan… Sindsdien heb ik dus ook regelmatig last van zonneallergie. Echt heel erg balen.

Jeetje wat erg, goede waarschuwing inderdaad!

Erg goede waarschuwing idd! Gelukkig wordt ik heel snel bruin smeer me soms niet (factor 5 anders) in en ben ooit nog maar 1 keer verbrand en dat was op mijn neus lucky me :grinning:

klopt helemaal! Ik had het in mijn gezicht een aantal jaar terug, en mijn hele huid is verpest helaas, ontzettend droog en gevoelig etc.

Bruin worden is al een reactie van je huid op de zon, je niet insmeren is gewoonweg DOM… ondanks dat je niet echt verbrand bent is bruin worden ook al niet heel gezond door de verandering die er op treed. Echt ondanks dat je het geluk hebt pas een keer verbrand te zijn zou ik er toch nog eens over nadenken

Goede waarschuwing, maar hoe is dat bij jou dan veroorzaakt? Omdat je zegt dat je je wel regelmatig hebt ingesmeerd, of was je plekken vergeten ofzo?

Ik heb eens opgevangen dat je huid anders kan reageren op de felle zon in het buitenland.
Ik smeer mezelf ook heel regelmatig in met factor 30.

Fijn voor je dat je niet snel verbrandt, maar niet insmeren blijft gevaarlijk, of je nou verbrand of niet! Je goed insmeren doet geen kwaad en is dus wel slim om gewoon te doen.

Maar goede waarschuwing, TS! Ik wist dat niet insmeren dom is, maar dat het zo erg kan zijn is nieuw voor me. Beterschap!

Ik heb een paar jaar terug ook brandblaren opgelopen in het buitenland ondanks dat ik me had ingesmeerd met een hoge factor. Gelukkig heb ik er geen littekens aan over gehouden.
En inderdaad, leuk voor mensen dat ze niet verbranden, maar de zon is ook gewoon slecht voor je huid als je er vol in gaat zitten. Niet insmeren is gewoon dom. Smeer je dan op z’n minst in met factor 10 zodat je ieder geval je huid beschermt.

Goede waarschuwing!

ik ben ooit heel erg verbrand, waardoor ik nu plekken heb die nooit herstelt zijn en waar geen pigment meer inzit. :c

Ik heb het precies andersom, in Nederland verbrand ik extreem snel maar in het buitenland gaat het veel minder snel :stuck_out_tongue:.

Goede waarschuwing inderdaad. Ik ben ook eens tweedegraads verbrand omdat ik een plekje op de achterkant van mijn arm was vergeten waar ik niet goed bij kon.

auw.

gelukkig verbrand ik nooit :"D