Lichte pigment vlekken&brandwondjes na IPL behandeling :S

Sinds vorig jaar juli krijg ik een ipl behandeling op mijn buik omdat ik daar al sinds ik klein ben veel haren heb. Ik moet echt om de paar dagen scheren enzo. Ik wilde heel graag een navelpiercing maar ik d8 dat kan nooit. Stel iemand wil t zien en ik heb niet geschoren etc etc…
Ik besloot wat prijzen op te zoeken. En zodoende ben ik begonnen met IPl bij een huidcoach. Helaas ging het de 7e keer verkeerd. Mijn buik was HELEMAAL rood! alsof ik hele dag in de zon had gelegen. Dus het was niet eens plaatselijk. Het deed ook vreselijk pijn als mijn shirtje er langs ging. Mijn huidcoach zei dat er iets niet goed was gegaan dit keer, maar wat er aan doen kon ze niet. Ze gaf me een creme mee tegen de brandwonden :S het hielp niks. Na een tijdje bed8 ik om bio oil te smeren en gelukkig was het toen binnen 2 dagen helemaal verdwenen!! 1 probleem…nu heb ik allemaal witte strepen (omdat de korstjes eraf zijn) op mijn buik van waar dat apparaat is geweest :s En het fijne is dat ik de komende maanden ook niet in de zon mag!!! en laat t nou net lente zijn. Ik baal dus echt ontzettend. Ik vraag me af of iemand er ervaring mee heeft en wat ik ermee kan doen? Want ik wil in de zomer toch echt wel in mijn bikini!

Dat is best wel kut… Als ik jou was zou ik voor de zekerheid even langs de huisarts gaan. Wat houdt een IPH behandeling trouwens precies in?

hoelang mag je niet in de zon??

IPL behandeling is net zoiets als haartjes weg laten laseren, maar dan met licht flitsen.
Hoelang ik niet in de zon mag is onduidelijk. Die vlekken moeten eerst weg. Omdat de huid daar nu dunner is, en als ik in de zon ga, word de rest bruin en die vlekken niet. Dus dan vallen ze alleen maar meer op :S

Tja nasty. Je kan langs de dokter gaan, vragen of hij nog een zalfje heeft tegen brandwonden… en verder alleen afwachten of het nog weg gaat. Ik weet niet hoeveel-graads brandwonden het zijn?

Wowwww dat is echt kut! Ik zou maar naar de dokter gaan

De wondjes zijn al weg. De korstjes zijn er nu af, en die huid daaronder is roze/wit vergeleken met de rest van de huid. Snap je wat ik bedoel? Alsof je bent gevallen en je korstje valt eraf. Dan heb je ook kleur verschil. Alleen ik heb dat dus in allemaal strepen over mijn buik heen.

up

Ja, dat zijn dus gewoon littekens. Het ligt aan de ernst van de verbranding (of wat er is fout gegaan) of die nog wegtrekken ofniet… Langs de huisarts lijkt me een goede oplossing. Die kan je evt. nog doorsturen naar een dermatoloog.

In ieder geval deze zomer niet met je buik in de zon! Als je naar het strand gaat kun je altijd een shirt ofzo aan doen. Doe ik ook wel eens, omdat ik snel verbrand. Niemand die daar raar van opkijkt :slightly_smiling_face:

het trekt wel weg maar het kan maanden duren. :frowning_face:
Misschien is de dokter indd de enige oplossing. Alleen ik vind het wel raar dat je niet in de zon mag, want als je ergens anders littekens hebt ga je ook gewoon in de zon. Ik snap het wel wat mn hele buik zit onder, maar ik zou dan denken dat ze beetje mee kleuren ofzo

up

omhoog

Hoi, ik maak nu hetzelfde mee. ik zit nu al 2 weken met die witte strepen en ze vallen neig op! heb voor de maand december al bij 4 dermatologen een consultatie geboekt. ik hoop dat 1 van hun mij kan verder helpen. nu wou ik weten hoe het met jou verder verlopen is?? heb je een behandeling ondergaan of heb je ermee leren leven?

Up voor adjnoen

tijdens de behandeling heb je het van te voren geschoren, geen lange haartjes, van te voren niet onder zonnebank of iets dergelijks geweest?

nee,heb zeker geen zonnebank ervoor gedaan. dit komt gewoon door onkunde van die schoonheidsspecialiste. graag had ik verder in contact willen komen met meiden die hetzelfde hebben meegemaakt. ik wil echt weten hoelang ik hiermee moet rondlopen. gaat het niet weg dan sleur ik haar voor de rechter!