Leuk of niet? (beroep)

heejheej (a)

ik zit dus te denken en twijfel over het beroep rechercheur.
zal ik het gaan doen of niet…
er zijn zoveel voordelen en nadelen aan dat beroep maar wat vinden jullie ervan?

xx thanks!!

up :grinning:

Dat is toch echt iets wat je zelf moet bepalen. Ik kan het bijvoorbeeld vre-se-lijk vinden en degene na mij kan het echt ge-wel-dig vinden. Misschien kun je een keer een dagje meelopen? -weet niet of dat kan-

upjee

het lijkt mij helemaal niks. en volgens mn vriend zit je dan ook veel binnen (dus weinig buiten echt aan t werk)

egt waar ;o wat vind je er dan zo vreselijk aan dan??

smaken verschillen…

Haha, nee ik zei: ‘Ik kan’. Dus het was gewoon een voorbeeld. Je hoeft trouwens niet na 3 minuten te uppen, zo snel typen we nou ook weer niet. :wink:

Het is echt niet zo leuk als het lijkt, je zit inderdaad geloof ik heel veel binnen en het is voornamelijk papierwerk…

haha sorry ;s

zijn er volgens jullie meerdere beroepen die te maken hebben met in de richting van politie, want dat lijkt me wel leuk xdd
heb nu ook al op google gekeken maar niks gevonden

je moet doen wat je zelf leuk vind.
en het maakt niet uit wat andere mensen er van zeggen.
asl jij het leuk vind moet je het gewoon doen.

Als je echt graag ook het straatwerk doet zou ik gewoon agent worden of hoofdagent, met hoofdagent heb je meer ‘‘verantwoordelijkheid’’. je kunt je dan daarna altijd gaan specialiseren in bijv. politie te paard, opsporing, zeden zaken etc. maar vaak moet je daarvoor een aantal jaar al (hoofd)agent zijn geweest ivm de ervaring van de praktijk.

Niet mijn ding. Je moet zelf beslissen of je het gaat doen of niet, wij kunnen je daar niet bij helpen. Loop een dagje mee zodat je weet wat je kan verwachten, en dan kun je hun vragen wat zij van de opleiding vinden en wat je dan leert.

ik zit nu in 6vwo en ik denk niet dat ik dan wijkagent ga worden haha maar wel bedankt voor je antwoord
ik denk toch dat ik dat maar laat zitten ;s
trouwens wat willen jullie allemaal worden??
want ik ben echt inspiratieloos en heb wel wat inspiratie nodig :grinning:
thanks!!xx

Geeft niet hoor :slightly_smiling_face:
Kun je niet naar een open dag van de politie gaan oid?

Als jij het wilt worden moet je het doen. maar als jij niet van binnen zitten houd zou ik toch gewoon niveau lager doen. Politie is niet zomaar iets wat je doet omdat het je wel leuk lijkt. Die mensen willen dat vaak al heel lang en een niveau lager om te doen wat je echt wilt zal dan geen probleem zijn.

Hallo, ga zelf op onderzoek uit. Het is wat JIJ leuk vindt en als JIJ rechercheur leuk vindt, dan moet je daar gewoon naar gaan kijken. En niet omdat anderen het niets vinden, jij 't eigenlijk ook niets vindt.

Ik heb ook vwo gedaan, en ben nu bijna aan het eind van de selectieprocedure bij de politie, niveau 5… Het leuke van dat niveau is dat je én op straat én op kantoor bezig bent, je hebt een mix van allebei. Je bent op straat omdat je moet weten wat er speelt, en op kantoor ben je bezig met het beleid, plannen maken, contacten met andere instanties e.d. Tip:http://www.kombijdepolitie.nl/Pages/default.aspx
Mss helpt dit je een beetje… Wat je wel moet onthouden, je moet doen wat jij leuk vindt! En als iets bij de politie je echt leuk lijkt, moet je het gewoon doen!

Waarom denk je dat iedereen een verschillend beroep heeft? Omdat iedereen een andere smaak heeft, iets anders leuk en interessant vind terwijl een ander dat doodsaai zou vinden. Gelukkig maar anders zouden we allemaal dezelfde baan willen doen en hadden we verder niks :’) Sorry meid maar dit is toch echt je eigen keus.