Leraar moest huilen

hey allemaal,
Ik zal het eerst even uitleggen anders snappen jullie er toch totaal niks van :wink:

Ik weet dat het slecht is maar ik heb mezelf wel eens gesneden bij mijn pols afgelopen jaar omdat me leven echt een kutzooi is, het grootste gedeelte dan.
Vorig jaar aan het begin van het jaar heb ik 3/4 maanden met de helft van de klas handvaardigheid gehad van een hele aardige man ( heel gespierd doorfdat hij meubelmaker is naast lesgeven en met een best knap gezicht,). Toen had ik veel vriendinnen en me leven was zo ongeveer perfecht, maar wat kan er in een jaar veel gebeuren.
Nu hadden we gister weer een les van hem en btw we gaan een houten krukje maken, aan het eind van de les mocht iedereen gaan behalve 4 mensen die moesten vegen.
Daar zat ik dus ook bij. We hadden het met een paar en die leraar erover of we wel of niet veranderd waren in een jaar en de leraar maakte een grapje over dat me haar is veranderd (ik heb blauw haar) en het was gewoon chill.
toen was ik het veger en blik aan het opruimen en iedereen die moest vegen liep naar de deur.
Ik was als laatste en de leraar gaf me een hand maar bleef mijn hand vasthouden, hij had gesprongen adertjes in zn ogen en hij zei
Je bent wel veranderd,
ik heb het gezien op je pols en ik geef echt om je het raakt me echt, zie je dat? en hij trok me naar zich toe (niet op zon foute manier zeg maar) en hij had tranen in ze ogen. Toen liet hij mijjn hand los en zei
Sorry dat ik er iets van zei, het raakt me en ik wil dat je je veilig voelt. en toen huilde hij echt, maar geruidloos. Ik zag de tranen over zijn wangen rollen en hij zei Tot volgende week.
Zo’n stoere volwassen man (nog best jong btw) die huilt… sws om mij!
Zelfs mijn vader heb ik nog nooit zien huilen laat staan een veel stoerdere man die ik niet eens zo goed ken en die mijn leraar is. Volgens mij heeft er überhaubt nog nooit iemand over/om mij gehuild.
Toen liep ik weg enn pakte op de eerste verdieping mijn jas en liep naar de centrale hal.
(BTW toen dit gebeurde washet na het 8e dus niemand had IETS gemerkt)
In de hal liep mijn leraar, op weg naar een ander gedeelte in school.

Ik wou dit gewoon even vertellen aan iemand of meerdere mensen, en hun mening weten.
En nog eigenlijk wel heel belangrijk denken jullie dat hij mijn mentor gaat inlichten want die weet sws hier niks van.

Alvast bedankt voor het überhaupt lezen

XXX Pindakaass :sob::muscle:

/

Leraren zijn ook gewoon mensen die gevoelens hebben dus ik vind zijn reactie menselijk.
Hij hoefde je niet aan te raken vind ik maar ja zal wel door emoties komen dat hij dat deed.

Wie weet heeft hij zelf ervaring met automutileren, is er iemand in zijn omgeving aan de gevolgen overleden of iets in die richting. Dat hij een leraar is en stoer overkomt wil niet zeggen dat hij geen emoties heeft. Ik vind zijn reactie menselijk, al is de manier waarop wat ongepast.

Bijzondere situatie. Hou het idee vast dat hij je in de gaten houdt op een positieve manier. Als je iets kwijt zou willen, dan kan dat bij hem. Dat is toch fijn?

De meeste leraren geven écht om hun leerlingen en als ze dan merken dat het niet goed met ze gaat, kan ze dat echt raken. Ik heb ook wel eens tranen in mijn ogen gehad door verhalen die ik van of over leerlingen hoorde. Dat hij er zo erg geëmotioneerd door raakte is misschien omdat hij er in zijn nabije omgeving ervaring mee heeft? Mij raakt het bijvoorbeeld heel erg als ik leerlingen zie met een eetstoornis, omdat ik er zelf ook een heb en dus goed weet wat voor strijd er zich in hun hoofd afspeelt.

Ik denk dat hij binnenkort wel je mentor in gaat lichten ja, tenzij jij zelf het gesprek met hem aangaat en aangeeft dat je dat niet wilt. Het kan zijn dat hij binnenkort nog een keer probeert een gesprek met je aan te knopen hierover. Misschien fijn om er een keer met iemand over te praten? Als je je op je gemak voelt bij deze leraar laat dit wel zien dat hij duidelijk om je geeft en vast naar je zal willen luisteren. :slightly_smiling_face:

Dit ja. Een leraar is ook een mens en die hebben nu eenmaal emoties.

Ik heb het zelf ook gedaan, en ik denk dat het heel fijn en tegelijk vreemd is als er iemand om je huilt terwijl diegene je niet goed kent. Het betekend wel dat hij er voor je is al je moet praten en zo’n persoon had ik niet. Zulke leraren wil ik ook wel :wink:

Ik vind het heel lief van hem, maar snap niet zo geod wat de toegevoegde waarde is dat hij knap en gespierd is hahaha

laughing7. :grinning_face_with_smiling_eyes: Je hebt het zojuist voor elkaar gekregen mij te laten lachen op zo’n kutdag als vandaag. Dankjewel XD

Goh, lijkt me inderdaad een bijzondere ervaring. Wees er blij mee!
En ik zou het verder wel voor jezelf houden, want hij had niet voor niets gewacht tot de anderen weg waren, en sommige middelbare scholieren kunnen keihard zijn voor een leraar die gevoelens toont.

(Tenminste, dat heb ik al eens meegemaakt, dat een leraar die zijn gevoelens liet zien compleet belachelijk werd gemaakt, weg vertrouwen)

Ik vind dit echt mooi om te lezen

hahahaha

:grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

Een docent is ook maar een mens met zijn eigen levenservaringen waardoor dit wel eens hard kan aankomen bij hem.