lenzen, mascara, gevoelige ogen HELP

hallo

ik heb de laatste tijd heel veel last van me wimpers, misschien komt dit omdat ik lenzen heb. misschien gewoon gevoelige ogen. ik heb ook al vaker last gehad van een ontstoken ooglid.
nou vraag ik me af of meer meiden hier last van hebben?
en of jullie mascara gebruiken zo ja welke?
ik heb namelijk de laatste tijd zo last van me wimpers als ik ze aanraak doet het al pijn
hopelijk heeft iemand raad
oja ik maak elke avond mijn wimpers schoon dus daar kan het niet aan liggen denk ik.

x

Waarom ga je niet naar de opticien of ga je een bril dragen? Er is wel speciale mascara voor gevoelige ogen van Etos huismerk geloof ik (en er is vast nog wel meer keuze) maar het lijkt me echt niet goed als het zo’n pijn doet.

Heb je harde of zachte lenzen? Want als je harde hebt kan het daar ook aan liggen.
Verder kun je speciale mascara voor lenzen kopen.

-

misschien ligt het wel aan je remover of aan je dagcreme… probeer anders eens zo min mogelijk/liefst geen mascara te dragen en kijk dan of het weg gaat?

Had ik ook last van in het begin, altijd zere ogen. Ik begon gewoon met eerst mijn lenzen in te doen, en dan mascara (niet teveel) en op zoek gaan naar een mascara die niet ‘kruimelt’. Ik heb gewoon nog me mascara die ik voordat ik lenzen kreeg gebruikte. En anders opzoek naar een speciale mascara voor als je lenzen hebt. Clinique heeft een goede heb ik gehoord!

Kan allerlei oorzaken hebben, maar een ding. Je moet hier echt heel erg mee oppassen. Ik heb namelijk heel veel gedoe gehad met lenzen. ik heb eerst 2 jaar zachte lenzen gehad. Daar kreeg ik heel veel last van toen ben ik naar een normale opticiën gegaan en die dachten dat het allemaal niet zo erg was. Ik kreeg mijn lenzen alleen echt niet meer in het deed te veel pijn en had knalrode ogen etc. Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan en daar bij de oogarts geweest en uiteindelijk bij de opticiën binnen het ziekenhuis. Toen kreeg ik te horen dat ik langzaam mijn hoornvlies kapot aan het maken was en ik als ik de zachte lenzen in bleef doen ik blind zou worden. Dit kwam omdat mijn lenzen vacuüm op mijn ogen gingen zitten waardoor ik ze bij uitdoen dus lostrok en mijn hoornvlies beschadigde. Heb vervolgens harde lenzen genomen maar dat vond ik te veel gedoe dus na een paar jaar droeg ik die ook niet meer :stuck_out_tongue: Maar goed wees in ieder geval gewaarschuwd en bij twijfel laat je ogen goed nakijken en laat je goed adviseren want het zijn wel je ogen, wees er zuinig op! :slightly_smiling_face:

Het kan ook komen door een infectie bij het ooglid. Dit gebeurt weleens bij lensdragers. Als je je ooglid ‘omkrult’ zoals de oogarts doet, kan je misschien zien of er kleine bultjes zitten. Zo ja, minstens een week of twee even geen lenzen meer dragen. Sowieso misschien een goed idee.
Zelf heb ik ook gevoelige ogen, dus ik draag niet elke dag lenzen meer.

Ik heb zelf lenzen en ik had daar in het begin soms ook last van, maar dan deed ik mijn lenzen gewoon een dag niet in en geen mascara op en dan wad het weer goed.
~ ik heb Hema … Mascara (ben de naam vergeten, is met zo’n krom borsteltje) die is wel heel fijn.

Soms is het natuurlijk gewoon een ontsteking, maar als het lang duurt kan het ook een allergie zijn: dat heb ik ook een keer gehad en is idd erg vervelend. Ik zou zeggen: koop een hypo-allergene mascara (ik weet dat iig clinique dat is, maar dat is wel een dure, volgensmij heb je er bij de hema ook één), en gebruik die. En maak daarnaast je ogen vaak goed schoon met lauw water voor als het toch ‘gewoon’ een ontsteking is.

-

Je moet sowieso goede lenzen en goede lenzenvloeistof gebruiken. Dus de lenzen die je van de opticien krijgt en niet uit een of andere winkel die je zelf koopt. En ook lenzenvloeistof die je van de opticien krijgt en niet van de hema of kruidvat ofzo. Maakt echt verschil, heel belangrijk!

Ik heb zelf ook (zachte) lenzen en mijn opticien controleert regelmatig hoe mijn ogen eraan toe zijn. Op een gegeven moment heeft hij besloten mij een andere soort lenzen te geven, die meer zuurstof doorlaten, omdat mijn ogen te gevoelig waren voor die andere lenzen. En dat terwijl ik er zelf echt helemaal geen last had! Maar hij kon toch zien dat het anders in de toekomst misschien schadelijk zou zijn. Dus laat je regelmatig controleren bij de opticien. Als jouw opticien dit soort dingen niet doet, moet je even regelmatig een check-up doen bij een oogarts.

En verder hebben de andere meiden ook goede tips gegeven over hypo-allergene mascara’s enzo zie ik, dus probeer dat ook eens uit. En even een weekje of twee lens- en make-up vrij door het leven gaan is ook een goed idee (misschien wel het beste idee)

Het is trouwens ook heeel belangrijk om je lenzenbakje regelmatig schoon te maken (en houden)!

Elke week (ja elke week) moet je je bakje gewoon even in kokend water onderdompelen, dat doodt de bacteriën. Dus gewoon een glaasje kokend water, bakje erin voor een sec of 10 en eruit halen en laten drogen. Als je dit namelijk niet doet dan stop je dus eigenlijk weer vieze lenzen in elke ochtend. Je lenzenvloeistof doodt namelijk niet alle bacteriën, zeker na een tijdje niet meer.

En NOOIT je lenzenbankje dichtdoen als hij nog vochtig is van binnen, ALTIJD aan de lucht laten drogen. Als hij nog vochtig is van binnen en je doet hem dicht, dan sluit je de bacteriën in en dan gaat het broeien en dan wordt het alleen maar erger! Gewoon het bakje en de dekseltjes laten drogen op een stuk keukenpapier ofzo en dan elke keer nieuw keukenpapier gebruiken.

En af en toe je bankje gewoon weggooien en een nieuwe pakken, is ook een goed idee. (ik krijg altijd nieuwe bij mijn lenzenvloeistof, volgens mij is dat altijd zo als je je vloeistof bij de opticien koopt)

^Ik heb juist lenzenvloeistof van de hema, die ik echt fijn vind :’)
En mijn vader koopt mijn lenzen op internet, daarvoor kocht ik ze bij de opticien, maar misschien moet ik weer eens mijn ogen laten controleren :stuck_out_tongue:

^ Ja maar schijnt dus superslecht voor je ogen te zijn! Heb daar contact over gehad met specialisten in het LUMC die er onderzoek naar hebben gedaan en mijn eigen oogarts zei dat ook (dus niet mn opticien, omdat hij alleen zn eigen spul wilde verkopen :stuck_out_tongue:).

Mijn opticien zei verder ook echt op een gegeven moment dat mn ogen er slechter aan toe waren (geïrriteerd ofzo) dan een half jaar geleden en toen was ik toevallig net een paar maanden lenzenvloeistof uit de winkel gaan gebruiken (heb hema en kruidvat gebruikt). Dat was wel echt vreemd haha want dat wist hij niet :stuck_out_tongue:

Naja, verder weet ik het ook niet hoor, maar het schijnt dat het zo is…

Hema mascara voor gevoelige ogen vind ik erg fijn,
anders misschien wimpers laten verven bij een schoonheidsspecialiste, dan hoef je geen mascara meer op te doen. :upside_down_face:

hallo
ik zal eens gaan kijken naar die mascara dat die veel kost maakt mij niet uit! vind het belangrijker dat ik niet steeds last heb van mijn oogleden. aan de lenzen kan het niet liggen ik ga elk half jaar naar de opticien om me ogen te laten testen. ik gebruik ook geen lenzen vloeistof van de hema of kruidvat dat vertrouw ik niet. heb nu al een paar dagen me bril op en geen mascara. heb gekeken en heb weer een ontstoken ooglid dus dus die ben ik nu elke dag met water aan het behandelen. iig heel erg bedankt voor jullie reacties!

Even geen mascara dragen dan en kijken of het stopt?
Ik gebruikte gewoon mascara toen ik harde lenzen had en daar kreeg ik geen last van, nu met zachte lenzen ook niet. Wel vreemd.