Lekkere en gemakkelijke recepten

persoonlijk vind ik dat er vrij weinig lekkere en gemakkelijke recepten zijn op girlscene, dus dacht ik ik post er zelf even.
Bij deze:

Gemakkelijke en lekkere recepten
(als je een van de recepten hebt uitgeprobeert, laat zeker eens weten wat je er van vind (; )


Triffle van bramen, rozemarijn en mascarpone

Ingredienten:
-400g bramen
-30g suiker
-verse rozemarijn
-1 zakje vanille suiker

  • 150g mascarpone
    -20cl room
    -8 speculaas koekjes
  1. Kook de bramen met 20g suiker en rozemarijn gedurende 5 minuten
  2. meng de vanille suiker met de mascarpone
  3. klop de room stijf met 10g suiker. meng dit met de mascarpone
  4. vul enkele glazen met bramen en de mascarpone. werk af met verkruimelde koekjes.

[u]

Smoothie van bosfruit met wodka en honing[/u]

  • 200g gemengd bosfruit (bramen, aardbeien,…)
  • 1.5dl wodka
  • 1eetlepel honing
  • 1 liter volle melk
  • 3 eetlepels esdoornstroop
  • 4 eetlepels yoghurt
  • verse munt
  1. doe het fruit, wodka, honing en de esdoornstroop in de melk en mix grof
  2. lepel de yoghurt er door en giet in grote glazen
  3. serveer met een blaadje munt

Wentelteefjes speciaal (4personen)

  • 4 dikke sneden brood zonder korst
  • 4 eieren
  • 60g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  1. breek de eieren in een diep bord en breng op smaak met zout en peper
  2. verhit de boter en olie in een pan
  3. leg de sneetjes brood in het eimengsel en laat even uitdruipen
  4. bak de sneetjes aan beide kanten tot ze knapperig en goudbruin zijn
    *variatie: vervang zout en peper met suiker voor een zoete variant

Warm kruidenbrood

  • 1 stokbrood
  • 100g zachte boter
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  1. meng de boter met de kruiden en de knoflook
  2. maak inkepingen in het stokbrood, maar snij niet helemaal door!
  3. smeer in de inkepingen wat van de kruidenboter
  4. wikkel het stokbrood in aluminiumfolie en plaats in de oven
  5. laat 10-15minuten bakken in een oven van 200°c
  6. serveer warm

ik heb enkele leuke receptjes die je allemaal kan maken met maar slechts 12 ingredienten (je hebt ze niet alle 12 nodig voor 1 recept)

  • kerstomaatjes
  • gehakt
  • tortilla chips
  • gedroogde ham
  • scampi’s
  • verse kruiden
  • olijfolie
  • rode ui
  • bladerdeeg
  • mozzarella
  • champignons
  • chorizo

Bladerdeeg wafeltjes

  • 1 pak diepvries bladerdeeg
  • 200g mozzarella
  • basilicum
  • ham
  • peper
  1. verwarm het wafelijzer
  2. snij het bladerdeeg in vierkantjes, leg op de helft wat mozzarella en ham.
    Breng op smaak met wat basilicum en peper
  3. bedek met een plakje bladerdeeg en druk aan
  4. bak er een wafeltje van ( ongeveer 3 minuten)
  • variatie tips: mozzarella en tomaat, mozzarella en champignon, mozzarella rode ui en chorizo

Gevulde kerstomaatjes

  • 12 kerstomaatjes
  • 6 tortilla chips
  • 1/4 rode ui fijngesneden
  • 150g gehakt
  • 1 ei
  • peper
  1. snij de deksteltjes van de tomaatjes en leg ze apart
  2. hol de tomaatjes uit en laat ze omgekeerd uitlekken
  3. maal de chips in een blender en meng ze met rode uit, het gehakt, het ei en peper
  4. vul hiermee de tomaatejs en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
  5. leg op een schaarl en leg de dekseltjes er terug op
  • variatie tips: gehakt en verste kruiden, scampi en chorizo, champignons, knoflook en peterselie

gedroogde ham met tartaar van champignons

  • plakjes gedroogde ham
  • 250g champignons
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • sap van 1/5 citroen
  • peper en zout
  • fijngesneden peterselie en bieslook
  1. scheur de ham in stukken en leg ze naast elkaar op een vel bakpapier. bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 90°
  2. snij de champignons in blokjes en bak ze in olijfolie met de knoflook
  3. blus met citroensap en breng op smaak met peper en zout
  4. voeg de kruiden toe
  5. serveer kleine porties champignons met een stukje ham
  • variatietips: chorizo, ham blokjes tomat peterselie en rode ui, ham mozzarella basilicum en tomaat

Cheezy dipsaus voor tortillachipsµ

  • olijfolie
  • 1 rode ui, fijgesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 kerstomaatjes, fijgesneden
  • 400g gehakt
  • peper en zout
  • fijngesneden groene kruiden
  • 1 mozzarella in blokjes
  • tortilla chips
  1. verhit de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook glzaig
  2. voeg het gehakt toe en bak al roerend
  3. voeg de kerstomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. laat ongeveer 30 minuten prutelen
  4. haal van het vuur, voeg de kruiden en de mozzarella toe. roer goed
  5. serveer warm met tortillachips

    Salsa met scampi’s
  • 1 rode ui
  • 8 kerstomaatjes, fijngesneden
  • olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • fijngesneden basilicum en peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • cayennepeper, zout en peper
  • 1kg scampi’s
  1. meng de ui met de tomaatjes, 2 à 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, basilicum, peterselie en de fijgensenden knoflook
  2. breng op smaak met cayennepeper en zout
  3. haal de scampi’s uit hun schil en verwijder de zwarte darmkanaaltjes met een mesje
  4. bak ze kort in olijfolie met 1 teentje knoflook (fijngesneden) en kruid met peper en zout
  • variatietips: vervang de scampi’s door tortilla chips

upje!

Heee!
Leuk topic!
En lekkere recepten!
Ik ga ze zeker uitproberen!
Ik had ook nog een lekkere recept,
maar ik heb hem nog ergens staan…
Ik zal ff kijken en dan zet ik hem erbij.
Kusjeee <3

Upjevoorjou(L)

dit moet bij food&sport :wink:

http://www.getdressed-onl…etizer-for-sunny-day.html

OVERHEERLIJK