Leeftijd verschil

hey allemaal! ik wil even echte serieuze antwoorden… ik ben 13 en heb een relatie met een jongen van 17. klinkt misschien voor sommige gek, maar ik wordt veel ouder ingeschat dan ik ben ( komt meerendeels doordat ik met alleen maar oudere ben opgevoed) ik heb dus nu een klein ding dat me zit… ik word 19 april 14 en mijn vriend wordt 20 april 18. hij zegt alleen dat hij dan liever geen relatie wil omdat hij bang is dat mensen en /of ouders dit erg gaan vinden omdat hij dan “ volwassen “ is en ik nog maar een puber. ik vind dit zelf echt zoo verselijk want we vinden elkaar ook gewoon serieus leuk. ik heb nog nooit zoveel van iemand gehouden… hebben jullie advies over wat kzou moeten doen? want anders moet ik wachten tot ik 16 ben om legaal weer een relatie te hebben met hem. maar 2 jaar zonder hem lijkt me zo erg.:frowning_face:
xx

( dankje wel voor de reacties maar we hebben gepraat en het boeit niet meer! de rede dat hij niet verder durfde dan is omdat hij van Marrokaanse afkomst is en dus Moslim is. en de Islam is streng met vriendinnetjes dus dat was eig het grooste probleem, sorry dat ik dat eerst niet had vermeld !!)

Dus hij kondigt nu al aan dat hij het uit gaat maken als hij 18 is? Dan twijfel ik wel heel erg of hij je wel zo leuk vindt.

Waarom ga je een relatie aan met hem als hij aangeeft dat hij het toch gaat uitmaken zodra hij 18 is?..

+ Hij is gewoon echt te oud voor je. Probeer hem te vergeten, je bent nog zo jong! Er zijn vast leuke jongens van jouw leeftijd die wél voor jou zouden willen gaan.

Te groot verschil.

Mensen denken te veel voor de buitenwereld (ik ook (nog) helaas), als hij je leuk vindt, dan maakt het toch niet uit wat andere mensen vinden?

Ik vind het trouwens wel apart, want laatst zag ik ook zo’n soort topic en dat leeftijdsverschil kon wel, terwijl hier het verschil bijna even groot is?

Edit: dat was 13 en 16, hier 13 en 17, maar wanneer trek je de grens, dit is voor iedereen anders :cold_sweat:

Maar als je weet dat hij het over een tijdje gaat uitmaken, waarom dan wachten?

Als je 18 bent ben je niet opeens volwassen hoor. Ja volgens de wet misschien, maar dan nog is het gewoon legaal wat jullie doen. Ik zou toch maar een goed gesprek met hem aangaan. Als hij je leuk genoeg vindt dan gaat hij het toch niet om die reden uitmaken? Ik vind het verschil zelf niet zo groot.

Ik vind net 16 en bijna 18 wel wat anders tbh
Toen ik net 16 was was ik ook totaal anders dan toen ik bijna 18 was.

-

Als deze jongen je echt leuk vindt, maakt hij het niet zomaar uit omdat hij zogenaamd volwassen wordt. Daarbuiten, als hij zichzelf volwassen noemt, moet hij ook volwassen genoeg zijn om zich niets van anderen aan te trekken die iets te zeggen hebben over jullie relatie.
Ga een goed gesprek met hem aan en maak duidelijk dat het nogal vreemd is dat hij het wil uitmaken als hij 18 wordt. En als hij toch niet van mening verandert, verdien jij een veel leukere jongen hoor. :slightly_smiling_face:

Ik vind persoonlijk het echt een te groot verschil. Nu weet ik natuurlijk niet hoe jij bent, maar naar mijn idee ben je op je 13e/14e nog echt een kind.

Ik heb het momenteel ook hoor, bij mij is het verschil zelfs 7 jaar. Het is niet altijd even makkelijk maar als jullie er zelf geen last van hebben dan moeten jullie toch lekker die andere meningen negeren? Ik zou er alleen inderdaad wel over nadenken of je dit wel wil als hij nu al aangeeft dan niks meer te willen, dan heeft hij dus niet alles voor je over…

gewoon in gesprek gaan met hem. al moet ik wel zeggen dat 14 en 20 wel een heeel erg groot leeftijd verschil is dus ik zou daar wel mee uitkijken als jullie besluiten om verder te gaan, want volgens de wet is dit niet legaal.