Last van darmen

Hey,

In de zomervakantie heb ik in het ziekenhuis gelegen in Turkije omdat ik heel veel pijn had in mijn buik. Ze dachten aan een acute blindedarm ontsteking maar op de echo was niks te zien. Ik kon niet meer rechtop lopen en in NL heb ik bloed laten prikken. Toen de uitslag er was had ik eigenlijk geen last meer maar in de uitslag had ik wel een ontsteking.

Ik had voor de vakantie last van ongewenste ontlasting. Gelukkig had ik dat alleen als ik lag. (Dus niet op school) Het ging een tijd goed tot nu weer. Ik heb nu weer regelmatig ongewenste ontlasting en heb super veel buikpijn steeds. Ik ben naar de huisarts geweest en die zei dat het ook niet normaal was. Ik ben doorverwezen naar een kinderarts. (Ja, ik ben 15) Ik heb dinsdag een afspraak. Maar ik ben super bang dat er echt iets mis zit in mijn buik.

Heeft één van jullie ook zoiets gehad?

Grtz xx’

Ik heb wel iets soortgelijks gehad, alleen was dat meer dat ik ook erbij overgaf. Ik heb toen ook niet in het ziekenhuis gelegen ofzo (het was in Egypte, mijn vader vond dat ik me aanstelde :’) ). Toen ik in nederland was heb ik er een week of twee nog heel veel last van gehad, en toen heb ik ook bloed laten prikken en is mijn ontlasting onderzocht. Maar ze konden niets vinden, en nu heb ik er nog steeds een beetje last van…ik zou dus geen idee hebben wat het is, maar ik weet wel dat het kut is.
Waarschijnlijk is het een bacterie die je daar hebt opgelopen, maar dat kan ik natuurlijk niet zeker weten.

Mijn broer heeft zoiets aan de hand gehad na een vakantie in Egypte. Mijn broer was toen ook al volwassen maar dat maakt niet zoveel uit als vergelijking denk ik. Hij bleek uiteindelijk hepatitus A te hebben en dat is vrij ernstig en je kunt er goed ziek van worden. Nu is mijn broer een eigenwijze man die er verder nooit naar een specialist is geweest, maar hij heeft nog steeds regelmatig last. Moet ik het wel nuanceren door te zeggen dat wij in de familie geen van allen gezegend zijn met heel sterke darmen, maar het is goed dat je naar de dokter gaat. Succes daarmee!

Ik heb wel veel last van mijn darmen, maar niet op de manier waarop jij het hebt. Ik heb juist continu verstopping wat niet weggaat. Lijkt me erg vervelend als je ongewenst ontlasting verliest… Ik wens je echt heel veel sterkte hier mee en succes bij de dokter en hoop voor jou dat het niet ernstig is of dat er in ieder geval iets aan gedaan kan worden!