Laser ervaringen

Heyy

Ik wil graag sparen om mijn haartjes op mijn gezicht weg te laten laseren en ik vroeg me af of mensen hier ervaring mee hebben?

Ik wax al jaren de haartjes boven mijn lip maar het werkt voor geen ene meter. Na een paar dagen komen de haartjes weer terug en ik erger me er mateloos aan.

Ik wil graag wat ervaringen horen want het is toch op mijn gezicht en ik zou dan niet willen eindigen met brandplekken of littekens of dergelijke.

up?

Ik heb zelf ooit een flits / laser apparaat van Philips gehad, Lumia / Lumio idk hoe het heette precies. Ik vond 't echt heel chill! Er zaten verschillende standen op, verschillend voor je huidtype & kleur. Duurde wel lang als je bijv. je benen wilde flitsen, maar voor je gezicht zal 't neit zo lang duren.
Maar, zo’n flitser is best duur dus ik weet niet of je 't er voor over hebt.
En, je moet van te voren scheren & dan flitsen. Het zorgt ervoor dat de haartjes langzamer teruggroeien en op gegeven moment kun je gewoon twee maanden je benen niet scheren zonder dat er iets groeit :slightly_smiling_face:

Helaas heeft m’n broertje 'm in 't bad laten vallen & nou doet 'ie 't niet meer hahaha

Dit is super handig maar werkt niet op blond haar… (de haartjes op je gezicht zullen niet heel erg donker zijn toch?)

Ik heb een tijdje IPL gedaan bij schoonheidsspecialiste, maar dat werkte niet… Je moet sowieso wel scheren voordat je het gaat gebruiken. Het ook de Philips Lumea en die werkt wel heel goed onder m’n oksels! De helft is al weg. Maar hierbij moet je ook wel weer scheren.

heel veel huidtherapeuten werken met beharing! een huidtherapeut is een vrij onbekend beroep, maar als je googled zitten er toch een hoop verspreid in Nederland. je kan het oa laten lazeren of elektrisch ontharen, ik zou er is 1 bellen voor de opties.

Hee bedankt voor je antwoord.
Is t niet gevaarlijk om zoiets zelf te doen? Want ik wou het namelijk professioneel laten doen. :slightly_smiling_face:

Jawel de haartjes op mijn gezicht zijn zeer donker van kleur :stuck_out_tongue:

up

Een vriendin heeft het laten weghalen. Niet bij een schoonheidsspecialist ofzo maar echt bij zo’n kliniek. Het bevalt haar echt geweldig. Zij heeft het alleen op haar benen gedaan.

Bij mij wordt het laseren vergoed. Ik doe het bij de Bergman kliniek want ik heb een getinte huid en bij schoonheidsspecialisten wouden ze het nooit doen, en heb nu 6 behandelingen gedaan denk ik. Merk nog niet erg veel verschil.

Volgens mij wordt he tin je gezicht meestal vergoed

@Boyfriendcoat
Is je haar ook niet dunner/minder geworden?

@Soepstengel
Ik wil het ook bij een kliniek laten doen. Fijn dat je vriendin goede ervaringen ermee heeft! :grinning:

IPL is alleen geschikt voor fijne dunne donshaartjes, deze (goedkopere) behandeling wordt vaak gedaan door thuis behandelaars en werkt maar heel beperkt. IPL apparatuur is de laatste jaren betaalbaarder geworden waardoor veel schoonheid specialisten deze behandeling aanbieden met de valse belofte dat het effectief werkt.

Alleen de twee laatste laserbehandelingen resulteren na 5-6 behandelingen voor ongeveer 80 procent definitieve haar reductie.

Het verschil is de intensiteit (sterkte) en de golflengte van de laser.

-Philips Lumea werking is zeer minimaal (flitslamp).
-IPL (Intense pulsed light) werking is redelijk tot tijdelijk bij dons haartjes. (laserlicht ‘‘sterke flitslamp’’ met verschillende golflengtes).
-Alexandrite laser werking zeer effectief, alleen te gebruiken door ervaren specialist. Pijnlijk en zeer duur. Geschikt voor donker haar op lichte huid.
-Nd Yag laser werking zeer effectief, alleen te gebruiken door ervaren specialist. Pijnlijk en zeer duur. Geschikt voor licht haar op donkere huid.

Ja misschien wel dunner, maar ik heb er pas ong 6 gehad dus ben pas op de helft. Maar kan binnenkort niet meer als de zon gaat schijnen. dan weer wachten tot de winter om verder te gaan.

Ik heb ook licht haar, en bij mij werkte 't wel. Ik heb wel tussen blond & bruin haar in, dus niet heel licht, maar volgens mij zijn daar juist verschillende standen voor.

Oh, en TS je vroeg of 't niet gevaarlijk was: als je gewoon goed de handleiding door leest is er niks aan de hand! Ik heb er echt veel plezier van gehad hahah

Heb m’n benen en gezicht laten doen en ben er echt tevreden over. Mijn benen en gezicht zien er goed uit. Hiervoor had ik bultjes en ingroei op mijn benen maar na het laseren is het zo egaal. Enige nadeel was dat het wel pijnlijk was. Op mijn benen viel het mee maar mijn gezicht was echt pijnlijk. het kostte wel wat maar het werd gewoon vergoed. Ze deed het met een professioneel apparaat (geen IPL), maar lightsheer diode laser.

http://www.laser-ontharingspraktijk.nl/lightsheer-diodelaser/verschil-lightsheer-diodelaser-en-ipl.html

Moest je ook scheren?

Ik zit op dit moment in behandeling voor mijn oksels, maar dan met de soprano lezer. Na de eerste behandeling zag ik eigenlijk al resultaat, natuurlijk nog niet dat alles weg was, maar wel dat ik na een dag of twee me afvroeg of ik de vorige keer vergeten was een oksel te scheren (de eerste behandeling was maar op één oksel als proefbehandeling).
Het is ook vrijwel helemaal pijnloos. Bij de eerste behandeling voelde ik helemaal op het eind van de behandeling een prikkend gevoel alsof je een inimini beetje deo op een net geschoren oksel deed, maar dan eigenlijk nog minder pijnlijk. De huidthreapeute legde uit dat dat door de wrijving kwam tussen het apparaat en de haartjes.
Ik moet wel een dag van te voren scheren voor elke behandeling.

Na mijn oksels (of als ik er bijna mee klaar ben) wil ik ook mijn bikinilijn laten doen.
Mijn moeder wil binnenkort voor haar gezicht gaan, al heeft ze daar nu dus nog geen ervaring mee.