Lange afstands jongen

Hallo,

Ik heb sinds 9 augustus 2013 (bijna 7 maanden) heel veel contact met een 15 jarige jongen uit Duitsland.
Zelf ben ik 13. Ik vind hem heel erg leuk en kan m’n gedachten eigenlijk niet van het afhouden.
Hij heeft ook gezegd dat hij mij ook heel erg leuk vindt. Hij wil geen lange afstand relatie beginnen, omdat hij denkt dat het niet echt gaat werken, zonder elkaar in het echt gezien te hebben, waar ik het helemaal mee eens ben.
Dus we hebben al besproken dat als we elkaar een keer ontmoeten, (wat we wel van plan zijn ooit) dat we het gaan proberen.
Er zijn alleen een paar dingen die me soms een beetje laten twijfelen of hij me echt zo leuk vindt.
Hij zegt bijvoorbeeld nooit uit zichzelf hallo tegen me, ik moet altijd beginnen. Als ik dat niet doe, praten we helemaal niet, terwijl we soms 5 uur achter elkaar praten. Wel met kleine pauzes soms…
En hij probeert de conversatie nooit op gang te houden. Als ik op een gegeven moment niks meer zeg, zegt hij ook niks. Dus ik probeer zoveel mogelijk onderwerpen te verzinnen waarop we door kunnen praten, wat soms nogal moeilijk is. Soms komen we ook niet verder dan “How are you?”…
Ook speelt hij heel vaak spellen als we aan het chatten zijn, waardoor hij vaak langzaam reageert. Opzich niet zo erg, maar hij zegt het ook niet, dus dan vraag ik me af waarom hij een half uur niet reageert…
Hij heeft ook z’n ouders nog niet over mij vertelt, omdat hij denkt dat z’n moeder dan gaat denken dat ik een pedofiel en zo ben.
Ik heb al geprobeerd om hem over te halen om het wel te vertellen, maar als ik dan zoiets zeg, om hem over te halen, reageert hij gewoon niet meer, als ik dan naar een ander onderwerp over stap, reageert hij wel weer. Toen ik vroeg of hij van plan is om het ooit een keer wel te zeggen, zei hij “Dunno…”. Wat me eigenlijk heel erg dwars zit.
Hij wil ook niet videochatten, omdat hij dat raar vindt. Kan ik inkomen, ikzelf ben er ook niet dol op. Ik heb een beetje doorgevraagd en ben erachter gekomen dat hij videochatten zonder geluid niet erg vindt. Dus dat gaan we doen. Hij moet alleen nog een programma zoeken waarmee zijn webcam het doet… Wat hij nog niet heeft gedaan, na 2 weken. Hij heeft het ook niet druk, ofzo. Hij heeft het eigenlijk heel erg rustig. Zit de hele dag op de computer. Heeft geen huiswerk. Ben eigenlijk best jaloers op z’n vrije tijd. Ik zit minimaal 2 uur per dag aan m’n huiswerk… We hebben wel foto’s naar elkaar gestuurd, dus ik weet wel hoe hij eruit ziet.
Hij gaat ook regelmatig offline zonder ook maar iets te zeggen. Soms midden in een gesprek. Wat soms een beetje irritant is, maar ook niet meer dan dat. Maar toch, als je iemand echt leuk vindt, zeg je toch wel even gedag, lijkt mij… Maar ja, iedereen is anders. En als hij wel gedag zegt, zeggen we altijd “KISS KISS MWAH”, dus dat is wel goed.
Hij vertelt me ook heel weinig over zijn dag, waar ik wel erg in geïnteresseerd ben, als ik dan verder vraag, geeft hij geen antwoord meer.
Ik heb al met m’n broer besproken dat ik hem een keer wil ontmoeten, wat hij goed vindt en hij wil graag met me mee gaan, zodat ik wel de mogelijkheid heb om te gaan. Wat ik een heel erg fijne gedachten vind.
Heb het ook al met die jongen besproken en hij wil me wel een keertje ontmoeten maar denkt dat het niet van z’n moeder mag.
Is dit allemaal normaal? Ik wil hem ook niets laten doen wat hij niet wil.

Alvast dank jullie wel voor jullie reactie!

Groetjes, Dawn.

P.S. Het is ook zo dat hij nooit zegt dat hij mij leuk vindt. Hij zegt het vrij regelmatig. Hij heeft me zelfs al z’n “Future wife” genoemd.
Als hij zoiets zegt, is het net alsof m’n hele dag weer helemaal goed is, wat vaak ook zo is.
Oh, ja, ik heb mijn ouders wel al over hem vertelt. Dus ze weten van hem.

Weet je zeker dat dit wel dezelfde jongen is als die op de foto’s? Want jullie hebben elkaar verder nog nooit gezien toch?

En je kunt hem ook niet dwingen hem over jou te vertellen aan zijn moeder…

Ja, hij heeft me al meerdere foto’s gestuurd. En er zijn meerdere tekens waaruit ik kan halen dat hij het wel is.
En precies. Dat is het ‘probleem’. Ik kan hem niks laten doen dat hij niet wil doen.

Zou wel eerst met hem skypen voor je gaat afspreken. Ik denk dat het ook voor hem moeilijk is. Hij is waarschijnlijk bang voor de reactie van zijn moeder, wat ik begrijp. Meisje uit Nederland, nooit ontmoet, alleen via internet. Zou het allemaal niet te erg forceren.

Ja, dat gaan we ook zeker eerst doen. En natuurlijk is het moeilijk om het te vertellen, het is niet zomaar iets. En ik zal het inderdaad ook erg forceren, gewoon nog even aankijken.

Je kunt toch nog ni zeker van zijn dat hij dat is op die foto’s ? Miss wel , maar ik kan Gwn gemakkelijk foto’s van vrienden uploaden en naar iemand anders sturen en eronder zetten dat ik dat ben( niet dat ik dat doe maar die mogelijkheid kan erin zitten) 7 maanden is een beetje vroeg ni?

Ja, dat zou kunnen. Hoewel ik nog steeds wel denk dat hij het is, maar het zou inderdaad wel kunnen, ja.
En ja, 7 maanden is nog vroeg om elkaar te ontmoeten. We wachten sowieso nog een jaar, denk ik.