Laag libido van vriend een probleem?

Beetje lang verhaal, maar ik moet het even kwijt en wil graag meningen horen…

Ik heb nu bijna 2 jaar lang een héle lieve vriend. We zijn naast een stelletje ook beste vrienden, delen dezelfde interesses, etc. Ik bewonder hem echt, ik ben gek op hem. Het is een hele integere, lieve jongen (jongen/man/jongeman; haha, hoe noem je iemand van in de 20?). Nu is er één probleem wat mij en hem een beetje opbreekt. Ik heb een hoog libido en hij een laag libido. Ik zit het liefst elke dag aan hem, maar hij kan mij soms dagenlang niet (op een seksuele manier)aanraken, terwijl ik dat voor mijn gevoel wel nodig heb. Het speelde al heel lang en het maakte mij héél erg onzeker. Ik begon ontzettend te twijfelen aan mezelf. Ben ik dan niet sexy genoeg? Mooi genoeg? Leuk genoeg? En dat terwijl ik, absoluut niet om op te scheppen, genoeg aandacht krijg van andere jongens en mannen. Ik sport veel waardoor ik een mooi figuur heb, probeer er altijd verzorgd uit te zien en kleding aan te trekken die HIJ leuk vind… Maar het maakte allemaal niet uit. Ik werd wekelijks boos op hem, waarom ie nou verdomme niet een keer aan me kon zitten, waarom hij nog een relatie met iemand had waar hij geen lustgevoelens voor heeft, etc. Hij werd nooit boos op mij maar zei simpelweg zoiets: Ik ben moe, ik ga slapen.

Een paar weken terug kon ik er echt niet meer tegen en besloot met hem te gaan praten. Op een rustige volwassen manier. Helaas word ik wel snel verdrietig dus tranen kwamen wel aan bod. Ik vroeg hem waarom hij zo weinig lust gevoelens voor me heeft en of het aan mij ligt. Toen werd hij een beetje verdrietig en zei ‘‘Ik weet het niet… Ik denk dat ik meer problemen heb dan jij…’’ Hij moest zelfs een beetje huilen en dat doet ie bijna nooit. Dus ik kwam dicht bij hem zitten en vroeg verder. Het komt erop neer dat hij zelf niet weet waarom hij zo weinig lustgevoelens heeft en dat het totaal niet aan mij ligt, dat ie me zo ontzettend mooi vind en dat hij eigenlijk zo’n mooi meisje niet verdiend. Hij is heel bang dat er een reden is (homo? o.i.d.) waardoor hij het niet heeft en daar zit hij heel erg mee. Toen begon ik zelf ook te huilen want ik dacht ‘fuck het zal toch niet echt zo zijn?’

We hebben goed gepraat en zijn niet op een oplossing gekomen, alleen dat we elkaar absoluut niet kwijt willen en dat ik graag wil dat hij meer over zijn problemen praat tegen mij. Dat is wel zo eerlijk voor mij.

Ik vraag me af wat jullie hier van vinden. Wat moet ik nu doen? Ik wil hem absoluut niet kwijt, maar ik vind het oneerlijk voor mezelf om met iemand te zijn die me wel mooi vind en waar ik het wel super gezellig mee heb, maar die weinig seksuele gevoelens voor me heeft; wat voor mij erg belangrijk is? Pff ik zit zo in de knoop hiermee.

+

Ik weet misschien wel, samen met zijn broer, het meeste van m’n vriend dan iemand anders in z’n leven… Hij heeft naast onzekerheden over bepaalde dingen een prima jeugd gehad. We hebben elkaar al heel veel verteld over het verleden bijvoorbeeld. Daarnaast gebruikt hij het ‘ik ben moe’ denk ik eerder om van mijn boosheid af te zijn… Het enige wat ik in de beginpost vergeten ben te vertellen is dat hij een jaartje terug (samen met mij) truffels heeft gebruikt en toen helemaal in de war is geraakt en dacht dat zijn ‘space’ hem iets wilde vertellen over zijn geaardheid. Hij vertelde me constant ‘Yas ik val volgens mij op mannen’ Hij is toen een paar weken er kapot van geweest en walgde ervan omdat hij geen homo is, maar dacht dat dat die dag naar boven kwam. Hij heeft zelf dingen op internet gezocht over of truffels je tot een openbaring kunnen leiden… Vandaar dat ik gelijk dacht, oh god zal het echt?’’

als ik met mijn vriend een gesprek wil hebben dan zorg ik meestal dat de sfeer rustig is, kopje thee koekje erbij.
Vraag eens aan zijn verleden, hoe hij is opgegroeit, je kan ook iets makkelijker beginnen met progamma’s van vroeger op te zoeken en daarbij dingen vertellen over vroeger dat je voor de tv zat. je kan dit ook doen met foto’s van vroeger. toen ik deed bij mijn vriend, kwam er ook dingen bij hem los, die ik na 9 maanden relatie nog niet wist.
je kan ook met hem in de tuin gaan zitten met een kleedje op de grond, lekkere dingen erbij en vragen over dingen, eerst over school en dan steeds verder die kant op. hou wel de vraag in je achterhoofd met vragen stellen, zou jij die vraag ook willen krijgen.
ga niet gelijk het ergste denken als hij iets zegt wat niet zo positief is.
als die moe is kun je altijd nog vragen of hij misschien wil slapen dan laat je hem even een uurtje slapen op de bank of als je bij hem bent op de bank. daarna kan je gewoon doen wat je wou doen, als hij nadat hij geslapen heeft nog moe is, dan kun je zeggen dat hij net geslapen heeft enzo.
wees ook niet zo onzeker, jij bent mooi op jouw manier en iedereen is speciaal op zijn of haar manier, kijk niet alleen maar naar je slechte dingen, denk ook eens aan de goede dingen. misschien heb je wel een heel mooi figuur,mooie ogen. en zeg het gerust tegen hem. hij helpt je er wel doorheen, jongens/mannen die kijken vooral naar de pluspunten bij vrouwen en denken niet zo na aan de minpunten.
volgens mij heb ik nu alles wel zoon beetje opgenoemd mocht je nog vragen hebben dan zet maar op deze topic.

Kan natuurlijk ook gewoon dat hij aseksueel is.

Kan, maar het is wel eens anders geweest. En dan zou je dat toch gewoon weten van jezelf?

@Roxy
Ik weet misschien wel, samen met zijn broer, het meeste van m’n vriend dan iemand anders in z’n leven… Hij heeft naast onzekerheden over bepaalde dingen een prima jeugd gehad. We hebben elkaar al heel veel verteld over het verleden bijvoorbeeld. Daarnaast gebruikt hij het ‘ik ben moe’ denk ik eerder om van mijn boosheid af te zijn… Het enige wat ik in de beginpost vergeten ben te vertellen is dat hij een jaartje terug (samen met mij) truffels heeft gebruikt en toen helemaal in de war is geraakt en dacht dat zijn ‘space’ hem iets wilde vertellen over zijn geaardheid. Hij is toen een paar weken er kapot van geweest en walgde ervan omdat hij geen homo is, maar dacht dat dat die dag naar boven kwam. Vandaar dat ik gelijk dacht, oh god zal het echt?

Please meer meningen?

Als er een verschil in libido is, dan is dat heel lastig op te lossen. Ik heb zelf echt nul komma nul libido en ik kan niet op een magische manier zin in seks krijgen. Terwijl ik mijn vriend wél leuk en aantrekkelijk vind. Het is ontzettend frustrerend om te weten dat jouw lage libido vervelend is voor je partner en ook te weten dat je er zelf niet veel aan kunt doen dat je geen zin hebt in seks. Het breekt mij in ieder geval echt op, en je vriend ervaart dat misschien hetzelfde. Je gaat alles na om maar een reden te vinden waarom je er geen zin in hebt en steeds meer aan jezelf twijfelen, het is echt slopend.

Dat hij geen hoog libido heeft zegt niet per se iets over zijn geaardheid. Mijn vriend heeft ook een heel laag libido maar hij is echt hetero, alleen ik heb echt nul libido dus daardoor ontstaan er toch conflicten zoals bij jou en je vriend, alleen dan omgekeerd natuurlijk. :stuck_out_tongue:

Kortom het is niet echt iets dat goed op te lossen valt omdat jij niet ineens minder zin krijgt en hij ook niet pats boem meer seks gaat willen. Blijf er echt goed over praten, misschien vinden jullie dan een oplossing. :frowning_face: Ga vooral niet wijzen, want hij kan er waarschijnlijk echt niks aan doen en zou waarschijnlijk net zo graag willen dat hij meer zin in seks had.

-Gebruikt hij medicijnen?
-Is er iets gebeurd in zijn jeugd?
-Vorige relaties?
-Heeft hij een dipje, of alleen een laag libido? Als hij een algehele dip heeft (ik vind depressief altijd zo’n groot woord, maar daar wil ik wel naartoe) dan kunnen hormoonlevels ook in de war zijn.

Kunnen allemaal oorzaken zijn… Sterkte!

Dankjulliewel voor de reacties! Goed om het ook eens van de andere kant te zien. Als onzeker iemand trek ik me dat gewoon heel erg aan…

Geen medicijnen, prima jeugd, ik ben z’n eerste relatie, is over het algemeen gelukkig. Dus daar zal het probleem niet mee te maken hebben…

Heb iets naar boven dit gereageerd:
‘‘Ik weet misschien wel, samen met zijn broer, het meeste van m’n vriend dan iemand anders in z’n leven… Hij heeft naast onzekerheden over bepaalde dingen een prima jeugd gehad. We hebben elkaar al heel veel verteld over het verleden bijvoorbeeld. Daarnaast gebruikt hij het ‘ik ben moe’ denk ik eerder om van mijn boosheid af te zijn… Het enige wat ik in de beginpost vergeten ben te vertellen is dat hij een jaartje terug (samen met mij) truffels heeft gebruikt en toen helemaal in de war is geraakt en dacht dat zijn ‘space’ hem iets wilde vertellen over zijn geaardheid. Hij is toen een paar weken er kapot van geweest en walgde ervan omdat hij geen homo is, maar dacht dat dat die dag naar boven kwam. Vandaar dat ik gelijk dacht, oh god zal het echt?’’

Vandaar die homo-gedachtes van mij en hem.

Persoonlijk vind ik je een beetje te heftig reageren. Ik snap dat het jou onzeker maakt en dat jij ook je behoeftes hebt maar dat zijn libido laag is kan hij niks aan doen en daar moeten jullie samen een middenweg in vinden maar boos worden op hem maakt het er echt niet beter op.

Deels herkenbaar wat je zegt. Bij mijn vriend spelen ook 2 van deze bovenstaande mee, iets in zijn jeugd meegemaakt en een slechte relatie hiervoor. Soms spelen dingen uit het verleden uit het niets op. Dat had mijn vriend in onze relatie toen we 4 jaar samen waren. Maar alles komt goed. Hadden wij ook en we zijn ondertussen bijna 5 jaar samen :wink: Elke relatie heeft z’n ups en dows. En bovendien, niet alles draait tegenwoordig om seks, ofwel?

En mocht je zelf veel behoefte hebben, masturbeer ofzo dan even, heb jij het gevoel even en hoef je ook niet hem steeds met je verlangens te confronteren, succes

Dat is ook zeker niet mijn mening hoor, dat alles om seks draait. Ik geniet ontzettend van alles wat we samen delen!

Ik doe het zelf dan inderdaad vaak, maar het voelt gewoon naar om naar iemand te verlangen die weinig zin in seks met je heeft. En ups en downs klopt. Maar aan zijn reactie te zien is het voor hem iets wat al een tijd speelt en waar hij zelf ook erg mee zit. Dus het lijkt niet zomaar een iets mindere periode van de relatie o.i.d.

Ik snap je. Het was eerder verdrietig dan boos. Eerst wist ik niet dat hij er zelf ook mee zat. Eerst dacht ik dat hij me gewoon niet meer moest. Van die gevoelens kan je soms érg boos worden. Ik zat echt al héél lang met allemaal vragen en ik kon er niet van slapen. Dus die boosheid/dat verdriet kwam puur uit onzekerheid.

Sommige mensen hebben nou eenmaal minder vaak zin dan andere mensen. Dat heeft niks met homo of hetero te maken. In een relatie is het niet verboden om jezelf te plezieren, dus probeer het eens met een vibrator of je vingers.

Als je seks echt zo belangrijk vindt ben ik bang dat je op zoek moet gaan naar een ander.

Heb je het gedeelte gelezen over de truffels? Het komt niet uit het niets dat ik aan zijn geaardheid denk…

Ah ja oke dan snap ik het. Ik dacht dat je boos werd omdat z’n libido zo laag was haha maar nee dit is inderdaad wel erg begrijpelijk…
Muh sterkte ermee!

Thanks! :wink:

maar even over of hij homo is of niet…
als hij verliefd op je is, is hij sowieso geen homo toch?:face_with_raised_eyebrow:? (hoogstens bi, maar dat is dan geen probleem)…

ik denk dus dat hij zich daar echt niet druk om hoeft te maken.

Op dat met die truffels na, exact the same ‘problem’ here…

Ik heb 1,5 jaar met mijn vriend, ben knetter gek op hem, maar hier het zelfde verhaal… Hij heeft een (extreem?) laag libido, ik een behoorlijk hoog libido. Ik voel me precies hetzelfde, niet mooi genoeg, niet goed genoeg etc etc etc

Wij praten er veel over, het onderwerp komt wekelijks aan bod… Ofja wij, ik doe mijn zegje, mijn gevoelens, met heel veel tranen naar hem toe.
Hij weet zelf ook echt niet wat hij er mee aan moet. Het enigste wat hij dan ook veel zegt is dat hij het zelf ook echt niet weet en dat ie mij ook heel mooi en alles vind. En ja ook bij mij weet ik dat er genoeg andere jongens zijn die me niet lelijk vinden… Maar ik wil hém, niet die andere jongens die mij ook wel zien zitten… Zelf leest ie de laatste tijd wel eens dingen over aseksualiteit en hij kan zich hier soms wel in vinden in die informatie… Ik kom met veel ideeën en tips om voor ons een middenweg te vinden, maar veel dingen staan hem niet aan (dokter bezoekje bijv of een aseksualiteit test of iets). Dus veel verder zijn we nog niet… Een paar maanden terug ging het een maand of twee heel goed opeens, ik voelde echt dat hij me wou, éindelijk, en we deden het ook vaker, langer en met veel nieuwe dingen… helaas was dat maar voor een tijdje, hij zelf heeft ook geen idee hoe het toen die tijd wel ‘goed’ ging…[/font][/size]

Ik snap iig hoe je je voelt als het gaat om niet goed/mooi/sexy genoeg vinden en of het soms nog wel ‘de moeite’ is om jezelf continue zo onzeker en afgewezen te voelen…

Als je wil praten, of wie weet kunnen we elkaar helpen? Doe me een berichtje?! Liefs

Hee ik heb/had precies hetzelfde met m’n vriend. Het is niet altijd zo geweest maar hij heeft nu veeeel minder zin dan in het begin van onze relatie.

In het begin was het bij ons ook een probleem dat we negeerde of waardoor we ruzie kregen omdat ik teleurgesteld was in hem. Hij heeft me echter gezegd dat als we het er savonds over hebben nadat hij bijv. aangegeven heeft dat hij écht niet wilt dat hij zich dan enorm schaamt. Ik kan dan praten wat ik wil maar het dringt niet tot hem door.
Probeer als je je teleurstelling wilt uiten of tips aan hem wilt geven om dat op een rustig moment te doen, een beetje vanuit het niets. Zeg gewoon “ik wil het even over seks hebben, vind je dat goed?”

We praten er nu gewoon heel open over, zo zei m’n vriend dat hij ook niet goed wist waarom het nu minder was. Wat hij wel wist is dat hij vaak vooral smiddags wél zin heeft alleen wij zien elkaar vnml. 'savonds. Dat is al iets waar we aan proberen te werken.

Daarnaast zei hij dat hij vaak onzeker is over of hij mij wel een pleziertje doet. Ik weet niet of dit voor jou bekend voor komt maar dat kan echt een impact hebben. Nogmaals praat er open over en zorg dat je het zo verwoord dat je hem geen schuldgevoel op legt. “Schat voor mij persoonlijk werkt dit niet… misschien als je het zo eens probeert is het beter” Of zoiets.

Ook weet ik niet of je vriend masturbeert? Want ik heb ergens gelezen dat als je vaker de hand aan jezelf legt je ook meer zin in het algemeen krijgt. Het zal voor hem misschien in het begin wat geforceerd zijn maar het kan helpen!

Over z’n geaardheid, ik zou er niet direct iets achter zoeken. Echt veel mensen hebben een ‘twijfel momentje’. Hij is niet voor niets bij jou! Het kan ook goed zijn dat hij voor zichzelf andere redenen wilt zoeken waarom hij zo’n laag libido heeft, wie weet. Dat je iets zegt tijdens een hallucinatie van truffels betekend niet dat het waarheid is. Je ziet misschien blauwe muren terwijl je die niet hebt, dat is ook niet waar.

Had ik niet. Maar misschien dat hij bi is dan?