Kunstacademie topic!

Wie van jullie is er van plan om naar de kunstacademie te gaan? Of wil je er graag heen? En welke opleiding?

Ik ben zelf toegelaten voor Lifestyle&Design aan de WdKA, nog meer mensen die hier toelating voor doen/hebben gedaan of die opleiding al volgen?

ik wil ook heel graag naar de kunstacedemie!
maar dat duurt nog wel een tijdje, zit pas in de 2de :frowning_face:
lijkt me wel super

Niet meer, ze hebben me afgewezen >__<

Lifestyle & Design schijnt niet zoveel voor te stellen, (tweedejaar). eerste jaar is over het algemeen hetzelfde als alle andere propedeuserichtingen. zelf doe ik Mode.

E_kid: wat vervelend voor je! Mááááaar Willem de Kooning of elke andere kunstacademie weerhoudt je niet van daar waar je wil komen of datgene wat je wil bereiken!! Er zijn meerdere mogelijkheden en ik wens je heel veel succes! (ik ben zelf tweedejaars mode)

Mijn back-up was Communicatie en Multi Media Design, dus dat doe ik nu. Daarmee kan ik ook grafisch ontwerper/illustrator worden.
Die opleiding is ook veel veelzijdiger.

Ik weet zelf ook nog niet precies welke richting ik op wil gaan, dus daarom vind ik zo’n orientatiejaar juist wel fijn! Maar waarom stelt het dan niet zoveel voor? En waar volg je mode?

Gefeliciteerd dat je bent toegelaten! :grinning: Ik ga over twee weekjes toelating doen bij de kunstacademie in Breda, ik heb namelijk de vooropleiding gedaan, maar dat stelde nie zoveel voor.
Ik wil grafisch ontwerp gaan studeren, maar k moet nog eerst een jaartje naar school. Ik ga denk k ook kijke of ik bij WDKA toegelaten word
Wat kun je eigenlijk allemaal worde als je die opleiding lifestyle en design doet?

Willem de Kooning;) daarom reageerde ik;)

ik heb hetzelfde als E_kid; grafisch design of illustratie lijkt me vet, maar dan moet je eerst een (strenge) toelating doen en dat is lastig om door te komen denk ik dan. en dat is lastig!

communicatie en multimediadesign lijkt me ook tof! dat is ook een optie voor mij :slightly_smiling_face:

het lijkt me echt wel wat om aan een kunstacademie te studeren, maar een probleem: kán je later aan het werk? vandaag (gisteren?) in de krant stond dat veel mensen die afgestudeerd zijn aan een kunstacademie vaak niet aan het werk kunnen en dus werkloos worden/zijn. lijkt me erg vervelend, dus hou er rekening mee!

Ja dat had ik ook gezien. En ook dat mensen te weinig voorbereid worden op de arbeidsmarkt.
Op mijn opleiding worden we daar wel op voorbereid.
De opdrachten die we krijgen zijn ook echte opdrachten(we zijn bijvoorbeeld een multimediale campagne voor Veilig Verkeer Nederland aan het maken)en er word ook daadwerkelijk 1 gekozen door de opdrachtgever.
Ook moeten we een persoonlijk ontwikkelingsplan maken en ik zag dat je dat ook moet hebben voor je baan :V

Wil ik doen, als ik blijf zitten.

Dankjewel! :slightly_smiling_face:
Je kan met lifestyle&design heel veel worden, oa: interieur/mode stylist, etaleur, modefotograaf, grafisch vormgever enz…

Oke. :slightly_smiling_face:
Maar ik ben wel benieuwd waarom jij denkt dat die opleiding niet zo veel voorstelt?

Yay, een schoolgenootje!
Ik ben ook toegelaten op de WDKA, maar dan voor Grafisch Ontwerpen :grinning:

Yes, 1e jaars fotografie student aan de KABK (L)

Ik ga de 28e naar de open dag van het HKU in Utrecht :slightly_smiling_face:

ik wil naar de design academy in eindhoven… maar het schijnt dat het heeel moeilijk is daar te worden toegelaten :/.

ik ben naar den haag naar de kunstacedemie gegaan om te kijken.
Maar het is niks voor mij. ik wil graag een financiele zekerheid later. En dan heb je niet altijd als ‘’ kunstenaar ‘’ ik wil fotografie gewoon liever als hobby houden.

Up.