Krijgen jullie nieuwjaarsgeld?

Titel zegt het al

Krijgen jullie nieuwjaarsgeld, zo ja van wie en hoeveel?
Of heb je er nog nooit van gehoord?

Ik kwam er gisteren achter dat ik dat blijkbaar ieder jaar al kreeg… Mijn moeder stelde namelijk voor om naar een schoonheidspecialist te gaan. Dus ik vond dat natuurlijk leuk en vroeg of ik dat zelf moest betalen. M’n moeder zei dat ik dat voor nieuwjaar kan krijgen. Maar ik had er nog nooit van gehoord dat je iets krijgt omdat het nieuwjaar is. Toen vertelde mn moeder dat dat een traditie is ofzo en dat ik ieder jaar 50 euro van mijn oma krijg.
Eigenlijk nog nooit gemerkt, ook al hou ik mijn geldzaken wel goed bij :stuck_out_tongue:
Ben daarom dus wel benieuwd of de meeste mensen dit krijgen.

Kreeg ik dat maar. :’) Heb er zelf nog nooit van gehoord.

Nog nooit van gehoord.

Uhm nee nog nooit van gehoord :’)

Uhm nee. Snap het nut daar niet zo van. Het jaar verandert alleen maar van getal en kerst is net geweest.

Ik krijg altijd €25 van mijn opa en oma, ik vergeet het altijd dus dat is altijd een leuke verassing op nieuwjaarsdag :’)

Het heeft iets te maken met belasting ofzoiets. Want wanneer iemand overlijd moet je belasting betalen over het geld dat je erft. Dus oudere mensen kiezen soms om ieder jaar alvast een beetje te geven want dan hoeven ze er minder belasting over te betalen.
Maar mijn moeder zei dat het normaal geworden was om dan geld te geven bij nieuwjaar…

Voor nieuwjaar alleen krijg ik niets nee :’) Het is alleen wel rond deze tijd dat mijn opa er meestal achterkomt hoeveel geld hij over heeft van het oude jaar, dus meestal stort hij dan aan het eind van het jaar wat geld. Maar dat is gewoon een jaarlijks iets, omdat aan het eind van het jaar de belasting over je vermogen eraf gaat.
Maar juist lief toch, dat je dat van je moeder krijgt.

Nog nooit van gehoord

Zelf nog nooit van gehoord

Met Aziatisch nieuwjaar krijg ik ook altijd geld van mijn familieleden, maar dat is iets typisch Aziatisch om te doen als het nieuwjaar is. De ouderen geven de jongeren wat. Dan krijg ik inderdaad 20 tot 50 euro van iedere familielid.

mijn ouders hebben altijd wel geld gekregen van mijn opa’s en oma’s rond kerst. maar als ze ieder kleinkind 50 euro hadden moeten geven waren ze zo door hun geld heen geweest denk ik

Haha dit inderdaad, ik krijg van mijn oma altijd €50 maar vergeet altijd dat ik dat krijg op 1 januari.

Zoveel krijg ik niet eens op mijn eigen verjaardag :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ja, wij krijgen nieuwjaarsgeld.
Ik kreeg dit jaar 100 euro van mijn ouders en kreeg van mijn bomma altijd 50 euro. Mijn peter tot ik 18 was ook 50 euro ongeveer.

Ik kreeg van 2 tantes en mn opa en oma 5 euro. Van mn andere oma 10. Dat gaat denken ik door tot mn 18e, iig bij mn tantes.

Nog nooit van gehoord… Ga ik eens voorstellen thuis :’)

Nog nooit van gehoord.