[Kreukelwoord] Foto-topic

Hey girls (en verdwaalde jongens!)

Ik heb besloten om een topic te maken en daarin mijn foto’s te zetten. Nu moeten jullie weten dat ik het een lange tijd niet gedaan heb, en daarom qua niveau ook weer bij de bodem moet beginnen :’]
Ik zal -waar voor mijn gevoel nodig- ook een uitleg geven bij foto’s, zodat het niet altijd maar ‘gewoon geschoten’ is, maar het nodige verhaal erbij zit.
Tips, kritiek, alles van harte welkom, zo lang het op een normale manier gebracht wordt.

Voorbeeld:

Wanneer je iets niet zo mooi vind, is het prettiger als je het zo brengt, dan dat je zegt ‘Ik vind die en die foto lelijk’ .

In ieder geval bedankt voor het luisteren, en have fun.

En voor de lees-gierigen: Kreukelwoorden-topic Don’t be scared to take a look!

http://i50.tinypic.com/ht6045.jpg

Over de foto:
Deze 2 ‘poppetjes’ betekenen vrij veel voor mij. Deze 2 poppetjes zijn een peper&zout-stelletje, die mijn nichtje van nu 5(destijds 3/4) persé wou kopen voor haar ‘oma-beppe’, die dus mijn moeder is. Mijn moeder is overleden, maar deze poppetjes heb ik nog.

Daarnaast vond ik het wel mooi, omdat zwart&wit elkaar hier omarmen, iets wat tegenwoordig ook wel weer wat meer mag. Weg met de Geert Wilders-perikelen!

Heb hem genomen met een te hoge iso, alleen het was te donker dus zag ik zonder deze iso-instelling niks op de camera. De iso verklaart dus de ruis.

Over de foto’s:
Deze foto’s zijn wel ‘even snel geschoten’ , gewoon omdat ik foto’s van de vissies wou!

http://img411.imageshack.us/img411/4286/vissies.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/9526/idontknowz.jpg

Over de foto’s:
Ook bij deze foto’s heb ik geen uitleg. Ik was gewoon een beetje aan het spelen met de camera! Ontdekken is wat ik nodig heb!

http://img408.imageshack.us/img408/8595/dsc00551copy.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/2478/dsc00533copy.jpg

dat peper en zout stelletje, is echt een mooie foto!!
en gecondoleert met je moeder (jah, sorry weet niet hoe ik het anders moet zeggen)

mooi idee om dat perper en zout stelletje te fotograferen met die betekenis! Was het alleen geen optie om de poppetjes in wat meer licht te zetten waardoor je ook niet zo’ n hoge iso hoefde te gebruiken? Misschien is het leuk om het nog een keertje te doen en dan onder een bureaulamp zodat het lijkt dat “het licht van boven” komt wat jou betekenis achter de foto misschien wat aansterkt. Want zonder jou uitleg is er helemaal niks duidelijk van wat de foto voor jou betekend…En de 2 betekenissen die je eraan hebt gegeven liggen nogal vrij ver uitelkaar. Politiek en liefde. Het is misschien handiger om je maar op 1 betekenis te richten, en die nog sterker te maken… Ik hoop dat je er wat aan hebt! (Het is opbouwende kritiek hoor;) alleen met “goh wat mooi” kun je je zelf niet verbeteren:P)

Haha, ik maak ook altijd foto’s van m’n vissen :’).
Het peper & zout stelletje vind ik een mooie foto, maar eigenlijk vooral vanwege de uitleg die je erbij geeft. Is het geen idee om ‘m opnieuw te schieten, maar dan met beter licht? En om misschien de foto’s twee aparte foto’s te maken, in plaats van de ene foto ‘in’ de andere zeg maar. Ik vind persoonlijk dat de ‘grote’ foto dan redelijk druk wordt, en je niet echt weet waar je nu precies naar moet kijken als je de foto voor het eerst ziet (als je een beetje snapt wat ik bedoel :’).

Bij de foto van het meisje was het misschien een beter idee de achtergrond rustig te houden. Door de stoel op de achtergrond wordt de foto namelijk nogal vol, waardoor de aandacht die naar het meisje zou moeten gaan, naar mijn idee nét niet helemaal genoeg naar haar toe wordt getrokken.

Zo, hopelijk heb je er wat aan :].

Ten eerste: heel erg gecondoleerd met je moeder!

Ik vind het best mooie foto’s,
vooral van dat kindje en het zout en peper stelletje.
De beschrijvingen en de bedoelingen erachter zijn ook heel mooi,
keep up the good work :]

hey petra:)
mooie foto’s!!
en ik zie jou echt té weinig :frowning_face:
<3

Merci :’]
En over het peper&zout-stelletje: Ik heb zelf ook zitten denken om het opnieuw te doen in het licht, maar misschien is dit donkere juist wat het ‘n gevoel geeft:’]

Als je dat doet moet je ook zorgen dat het peper&zout-stelletje scherp is, want volgens mij is nu de bank [?] of iig de achtergrond scherp en niet het voorwerp, of is dat juist de bedoeling?

Over de foto’s:
Op de foto’s zie je ‘Tjechië’. Tjechië is een pop van porselein, en afkomstig uit - hee, hoe raad je het?- Tjechië! Sinds ze bij ons in huis is zijn haar benen gesneuveld, samen met haar linkerarm. Daarnaast vond mijn nichtje het enig om met een oranje stift te kleuren, en de restanten zie je op de foto. Heb ze gemaakt om even te kijken welke instellingen mooi leken etc.

http://img299.imageshack.us/img299/1573/dsc00558q.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/1512/dsc00549c.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/6471/dsc00548u.jpg

Up.

En die foto’s lijken ineens veelminder dan dat ik ze in eerste instantie vond.

Ik vind ze mooi hoor!

Over de foto:
Geschoten omdat het mij goed deed, de zon en de bomen, ze gaven me vertrouwen. Ik geloof weer dat de lente komt.

http://i49.tinypic.com/2eyxf9g.jpg

Verveling+lack of inspiration brings you:

http://img717.imageshack.us/img717/8467/nein224.jpg

http://img57.imageshack.us/img57/9526/nein178.jpg

http://img192.imageshack.us/img192/5247/nein171.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/5671/nein156.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/7237/nein154.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/5613/nein137.jpg

http://img251.imageshack.us/img251/6661/nein035.jpg

woei

bafbafboef

Ik blijf maar foto;s scheiten, gewoon zodat ik niet leeg wordt.
Ik wil inspiratie

Ik vind je laaste foto een beetje vakantie kiekjes geworden. De beste manier om inspiratie te krijgen is door goed om je heen te kijken. Kijk eens op internet, in tijdschriften en op de tv. Probeer er eens wat meer met compositie en kleur.

Haha, ja klopt. Maar ikmoet het doen momenteel met alles in en om het huis, vanwege ziekte kan ik niet echt ergens heen :’]
En ik wacht op mn andere lenzen:’] met 18-55 kan je niet zo heul veel.
Maar daarom zegik, ik blijf foto’s schieten om niet leeg te raken.

Zo sterk als de zwakste schakel.

http://img716.imageshack.us/img716/9833/dsc00909j.jpg

Deze nam ik eigenlijk omdat een vriendin van mij alles doet zonder na te denken. Ze gebruikt haar hersens niet, een kip zonder kop.

http://img12.imageshack.us/img12/8584/dsc00898sd.jpg