Kramer gediskwalificeerd

Kramer verliest de 10 km door z’n coach. Wat vinden jullie hier nou van??

[i]De Nederlandse schaatser maakte op de 10 kilometer bij een wissel een fout door in de verkeerde baan verder te schaatsen.
Kramer lag op dat moment op koers voor goud. De 23-jarige Fries noteerde ook de beste tijd, maar werd na afloop gediskwalificeerd.

Door zijn misser ging het goud naar de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee: 12.58,55. Ivan Skobrev uit Rusland pakte in 13.02,07 het zilver, Bob de Jong pakte brons in 13.06,73.

Kramer werd waarschijnlijk op het verkeerde been gezet door coach Gerard Kemkers. De trainer van de TVM-ploeg leek naar de binnenbaan te wijzen toen Kramer hem halverwege de race op de kruising passeerde.

De schaatser besloot vervolgens op het laatste moment om - weer - de binnenbocht in te duiken. Kramer leek aanvankelijk niet te beseffen dat hij in de verkeerde baan zat.

De winnaar van het goud op de 5 kilometer kwam na zijn laatste ronde juichend over de finish, maar kreeg toen van Kemkers te horen dat hij een fout had gemaakt.

“Hij stuurt me gewoon de verkeerde baan”, brieste Kramer toen hij op een bankje op het middenterrein van de Richmond Olympic Oval was neergeploft, met een hoofdbeweging richting Kemkers. De coach zat op zijn knieën met de handen tegen het gezicht.

Seung-Hoon Lee profiteerde van de Nederlandse blunder. De Zuid-Koreaan reed een nieuw olympisch record en veroverde daarmee zijn tweede medaille in Vancouver.
Eerder pakte Lee zilver op de 5 kilometer. De Jong, vier jaar geleden in Turijn de winnaar van olympisch goud op de 10.000 meter, greep mede dankzij de diskwalificatie van Kramer opnieuw een medaille.[/i]

Whahahhaha…dat is sneu… :crazy_face:

http://forum.girlscene.nl…sven/list_messages/147014

jonge naaaa aper

Ja tering! Die trainer liep gewoon dik te roepen BINNEBAAN!

omg ik vond het zoo dom he !! ik vind het nog steeds te stom voor woorden van die kemkers

Wow, uit dat andere topic werd ik niet zoveel wijzer, maar wat erg joh :open_mouth: daar gaat goud… :frowning_face:

Inderdaad. Je zag hem zo ‘BINNEN’ roepen. Hij had nog maar tijd voor 1 slag en moest toen beslissen (dus een halve seconde ofzo). Achteraf had ie natuurlijk op zichzelf moeten vertrouwen, maar op zo’n moment kan je denk haast niet anders. Het was wel hét moment van z’n leven:O

*wordt een leuk sfeertje trouwens bij de ploegenachtervolging

is al topic over
net iets te laat:P

I know. Maar echt duidelijk is het daar niet;) *en staat bij film en media, vond ik toch een beetje vreemd

Aaaaargh !

Alsof iemand je een zak chips geeft en als je nèt een hap wil nemen hij hem gauw afpakt…

Frustratie! :rage:

Ja echt drama, wat een klote wedstrijd was dat om te kijken.
ervan uitgaand dat die het goud zou behalen en vervolgens pakt die de verkeerde baan :expressionless:
erg sneu voor hem, zeker omdat die zelf ervan uit ging dat die goud had behaald en dat kemker hem uiteindelijk moest vertellen dat het niet zo was.
overigens ook erg vreemd dat kemker hem niet meldde dat die verkeerde baan zat en dus al gedisqualificeerd was maar hem z’n rit gewoon uit liet rijden.

Idd, vond ik ook vreemd! Misschien is dat mentaal niet goed ofzo? xD no idea. Of hoopte hij nog dat ze hem niet zouden diskwalificeren? *ik kon het zelf niet zien, ik zat in de auto en ik moest gefrustreerd naar een wegvallende radio luisteren.

[i]Echt waar slaat dit op, ik bedoel je moet toch kunnen vertrouwen op je coach
(het lag aan zijn coach toch, dat is wat ik er uit begrijp?) En voor Sven zelf ook erg natuurlijk aangezien hij anders gewoon een tweede goude medaille had!

:expressionless: [/i]

Jup, denkfoutje van de coach met grote gevolgen!

is al een topic over!