Knie??

[i]Ik heb al best wel lang last van m’n knie.
Tijdens het fietsen naar school knakt het de hele tijd en het doet echt pijn.
Maar sinds gister heb ik er ook last van als ik niet fiets…
Ik weet echt niet wat hetis ofzoo, en misschien weten jullie iets?

Ik wil best wel naar de dokter gaan, alleen ik ben dan bang dat ik misschien niet meer mag paardrijden of dansen, en dat wil ik echt heel graag blijven doen. een meisje die ik ken mag dat namelijk nu ook niet meer. En als ik moet stoppen met paardrijden en dansen word ik echt ongelukkig! :bored: [/i]

ik heb hetzelfde met dat knakken en die pijn!

Ga naar de dokter! op jouw leeftijd kreeg ik ook last van mijn knieen, knakte ook veel, had het vooral tijdens hardlopen en lang fietsen. Bij mij bleek het te zijn dat mijn binnnenste spieren niet genoeg werkte, waardoor de knieschijf naar buiten werd getrokken door de buitenste spieren. Na aantal keer fysio en niet meer skateboarden :frowning_face: :frowning_face: gaat het nu na 8 jaar stukken beter… Bijna geen last, alleen als ik bepaalde dingen doe (skateboarden kan nooit meer, kan niet in kleermakerszit zitten, springtouwen is ook niet bevordelijk) Maar misschien heb jij iets wat simpel verholpen kan worden! En knieen zijn zo belangrijk, dus loop er aub niet te lang mee door voor je het echt forceert en definitief maakt!

Oke bedankt :wink: , dan ga ik maar naar de dokter :bored:
weet iemand misschien nog iets wat het kan zijn??

hoe langer je er mee door blijft lopen, hoe langer het duurt voordat het weer moet herstellen en word het natuurlijk alleen maar erger. ga er gewoon zo snel mogelijk mee met naar de dokter.

En laat je bij de dokter niet zomaar afpoeieren met dat hoort of is de groei.
ik heb jarenlang ook heel veel last gehad van mijn knieen met sporten.
bij mij is er na een jaar of 5 uitgekomen, na al tig fysiotherapeuten gezien te hebben, bij de orthopeed uitgekomen dat ik jonge meisjes knien heb. mijn pezen zijn te sloom gegroeid ten opzichte van mn spieren en botten.
dus zeker langs de dokter gegaan!
en al moet je echt stoppen, ik heb op gegeven moment ook moeten kiezen voor mijn knie, en je vind heus nog wel wat leuks wat je kan doen!

Ik zou gewoon naar de dokter gaan. Dat je dan misschien niet meer mag sporten is natuurlijk niet zo leuk. Maar liever dat, dan heel je leven met je knie door te blijven lopen en uiteindelijk nooit meer mogen sporten!

je moet gewoon even naar de dokter toe gaan :wink:
Ik heb nu al een 2e blessure aan mn knieën en mag nog steeds korfballen en paardrijden, ik moet alleen veel rust nemen dus warschijnlijk mag je wel nog blijven sporten alleen moet je warschijnlijk rust nemen :wink:

als je niet naar de dokter gaat, wordt het mss wel erger, dan mag je misschien als dat nu dan nog wel kan dan niet meer paardrijden en dansen, dus ik zou het niet te lang uitstellen.

Naar dokter gaan! En laat je NIET ompraten dat het groeipijn etc kan zijn, deden ze ook altijd bij mij vroeger maar het was het waarschijnlijk niet.
Want ik heb al 10 jaar last van mijn knieën, ze hebben 10 jaar terug röntgenfoto’s gemaakt, maar er kwam niks uit, in die 10 jaar tijd (ben nu 13) heb ik heel vaak pijn gehad in mijn knieën én enkels, maar ze konden maar niks vinden. Nu ga ik naar een fysiotherapeut (net voor intakegesprek ding geweest) en die zag meteen dat het aan mijn stand van de knieën en enkels etc. ligt, en dat er iets niet goed is met mijn knieën.

Hiermee wil ik zeggen dat je als je vaker pijn hebt, moet ingrijpen hoor! Want die praatjes van groeipijn en alles is vaak niet het geval…

Sorry voor mijn lange verhaal btw

ik begon met hetzelfde en 3 jaar later heb ik er nog steeds last van. Heb foto’s gehad paar weken terug niks te vinden, mri scan gehad niks te vinden, heb al bijna 2 a 3 jaar fysio en vrijdag moet ik naar een specialist in knieën ofzo dus ik zou er wel mee naar de dokter gaan.

jup dokter ja.
Maar jou wilde weten wat het kon zijn? tja… dat hierboven, of vocht in je knie, dat heeft een vriendin van mij nu en dan doet nogal zeer zegt ze…

vocht in je knie heb je al heel snel, dat heb ik steeds gehad en kon de dokter niet verder onderzoeken pas als he t meeste vocht eruit was.

voorste kruisbanden verrekt??

dan voelt het net of er binnenin iets gedraaid zit ofzo, en je knie bewegen doet zeer, het voelt alsof het geblokkeerd zit.

Heb ik al heel lang last van

Ik hoor die knak als ik squads doe maar heb geen pijn. Nouja ik hoop dat je er wat tegen vindt!

Oke, bedankt allemaal. Ik ga zeker even naar de dokter :wink: