Kluizenaar?

Mensen noemen me wel eens een kluizenaar.

Vakanties (zomervakantie, meivakantie, etc) zie ik als een tijd waar ik rust kan nemen en lekker thuis kan blijven zonder verplichtingen of zonder naar school te moeten gaan. Mijn vriendinnen daarentegen zien deze week/weken als de tijd waar ze eindelijk met vriendinnen kunnen afspreken.

Ik heb nu 4 weken schoolvakantie en in die tijd heb ik 3 keer iets met vrienden gedaan:

  1. Zwemmen met twee vrienden
  2. Slapen bij een vriendin
  3. Naar de stad met een vriendin
    Ik ben vaker gevraagd om bijvoorbeeld te gaan shoppen, bij hen te komen zwemmen, gewoon “chillen” etc. Hierop verzin ik vaak smoesjes…
    En áls ik met iemand een afspraak heb, kijk ik daar enorm tegenop.

Ik ben graag thuis. Ik ben graag alleen. Maar anderen begrijpen dat niet. Mijn moeder vindt het behoorlijk irritant en ze wil dat ik meer met vrienden ga doen. Één probleem: Daar word ik niet gelukkiger van.

Dat moest ik even kwijt.
En, zijn er mensen die dit herkennen? Of die tips hebben oid?

Ik ben ook echt een loner al trek ik er wel graag op uit (dan wel niet alleen). Je moet je niets van anderen aantrekken, het gaat erom dat jij gelukkig bent. Als je er niet blij van word om constant maar af te spreken met vrienden, dan moet je dat niet doen.
Je moet je natuurlijk ook niet afsluiten van de buitenwereld, maar denk niet dat jij dat doet.

Dit ja en zo ben ik ook ja. Ik ga ook wel graag weg maar ik ga net zo lief alleen of ik blijf thuis.

Inderdaad doen waar jij blij van wordt en leg je moeder ook uit dat je niet vriendloos bent of depressief ofzo, maar dat jij dit gewoon fijn vind.

Thanks!
Ik heb het vaak aan mijn moeder geprobeerd uit te leggen, en dan is het antwoord: “Het is niet gezond om op jouw leeftijd alleen maar thuis te zitten. Toen ik jouw leeftijd had deed ik met vrienden chillen.”

oke om het doorgehaalde zinnetje moest ik even lachen haha, dankjewel voor je reactie :wink:

Gisteren ook weer ruzie gehad met een vriendin, omdat ik zo vaak niet kan (wil). :flushed:

Jammer dat je moeder je zo weinig begrijpt :frowning_face:

Waarom krijg je ruzie met haar als je zegt dat je niet kunt?

Ik ben ook deels een kluizenaar in de vakantie, meestal verzin ik gewoon dat ik naar familie ga of naar de tandarts moet ofzo of moet werken :’)

Ik deel je gevoel niet maar begrijp het wel. Ik ben van mening dat iedereen zn vakantie lekker op zn eigen manier moet/kan invullen! Jammer dat je moeder dat niet begrijpt. Waarschijnlijk is ze bang dat je er later spijt van krijgt misschien?

Dat heb ik dus ook, ik vind het leuk om te stappen en dingen met mensen te doen maar na een tijdje is mijn batterij op en moet ik gewoon ff me time hebben. Irritant is dat als mensen dat niet snappen zo van je heb geen plannen dus je moet maar met hun wat gaan doen anders zijn ze gepikeerd. Mijn perfecte chill dag is lekker regenachtig,beetje in bed chillen, tekenen,gamen en lezen. Trek je er niks van aan als mensen je kluizenaar noemen, zolang je het maar naar je zin heb en niet in een sociaal isolement terecht komt is het goed toch.

Ik ben ook zo.

Graag alleen :slightly_smiling_face:

nog een!
Ik vind het moeilijk om een balans te vinden,
ik maak het me soms wel iets te saai, dat ik te weinig mensen spreek. daar wordt ik niet gelukkig van. Dus voor mij zou het eigenlijk iets meer moeten zijn. Maar wat je zegt, ik zie er zo tegenop (bij bepaalde dingen dan)
Ik hou er wel erg van om met mensen te gaan wandelen bijvoorbeeld, maar uitgaan, dat doe ik amper.

Same. Ik vind het wel leuk om leuke dingen te doen met vriendin/familie, maar ik zit net zo graag (misschien soms wel liever) thuis. :’)

Nouja… het woord ‘kluizenaar’ bestaat niet voor niets :stuck_out_tongue: Leg het uit aan je moeder dat je niet wilt socialiseren met mensen en liever thuis zit, dat je daar meer van geniet. Of ga doen alsof je naar je vrienden gaat om vervolgens ergens anders alleen te gaan zitten :stuck_out_tongue:

Ik heb precies hetzelfde, het verschil is alleen dat ik totaal niks met vrienden doe. En eigenlijk heb ik geen eens vrienden. Ik ga wel eens ergens naartoe maar dan altijd met mn ouders of alleen mn moeder. Ik heb er vrede mee. Zo ben ik gelukkig.

foutje

Precies!!!
Naja, de tweede zin klopt bij mij dan niet. Maar de rest, 100% herkenbaar!
En best vaak als ik bij mijn vrienden ben, bijvoorbeeld in de pauzes op school, voel ik me erg down/sad en wil ik het liefst even mezelf afzonderen van de rest door op het toilet te gaan zitten.

Ik heb dit ook best een beetje, maar het probleem is dat ik juist wat socialer wil worden! Ik heb nog best veel vrienden maar ik heb nooit zin om af te spreken. Maar als ik er dan eenmaal ben vind ik het gewoon hartstikke leuk, dus dat is gewoon iets waar ik me overheen moet zetten. Dat van dat me-time herken ik heel erg, ik kan niet telkens bezig blijven, soms moet ik even alleen zijn. Maar ik merk dat als ik teveel alleen zit, gevangen wordt in m’n gedachten. Lekker negatieve gedachten van je heb geen sociaal leven blaablaa slaat nergens op dus ik moet gewoon wat gaan doen. Maargoed het gaat steeds beter! :slightly_smiling_face: maar iig ik snap je heel goed heb het zelf ook maar ik wordt er niet altijd gelukkig van.

Me too, oeps, ik vind mezelf gewoon leuker dan sommige vrienden

Bedankt voor de lieve reacties!