Klompvoeten

Haaai,

Ik vraag me af of er meisjes zijn op GS met klompvoetje(s)

Een klompvoet (medische benaming Talipes equinovarus) is een aangeboren afwijking, die bij 1 op de 800 pasgeborenen voorkomt. Er worden tweemaal zoveel jongens met een klompvoetafwijking geboren als meisjes. Tevens hebben jongens vaker twee klompvoeten. Bijna altijd spelen erfelijke factoren een rol. De benaming klompvoet geeft veelal verwarring, omdat dit niets met een klomp te maken heeft. De Engelse benaming “clubfoot” (club staat hier voor golfstok) is in dat opzicht een betere benaming.
Bron:wikipedia

https://www.google.nl/search?q=stand+van+je+voet+klompvoet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vIN2UvuJE4rNtAb38oDQCQ&ved=0CFMQsAQ&biw=1366&bih=673#facrc=&imgdii=&imgrc=UAC2SqdhY44jpM%3A%3BITRy24dn984iRM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.babybytes.nl%252Fimages%252Fklompvoetje.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.babybytes.nl%252Fencyclopedie%252FK%252FKlompvoetjes%3B303%3B249

Ik zelf heb ze niet maar mijn zusje wel. Ze is bijna 3, heeft al 1 operatie gehad en heel lang in het gips gezeten. Spalken werkte voor haar niet en speciale laarzen ook niet dus draagt ze eigenlijk niks speciaals. Wel heeft ze hele stijve, waardoor ze geopereerd moest worden terwijl dit normaal niet hoeft.

Hebben jullie veel last van je klompvoeten?

Klompvoeten?

Geen idee wat het zijn dus ik heb ze duidelijk niet haha

Ik heb er ook nog nooit van gehoord…

Haha klopt
Ik zal de beginpost wat duidelijker maken

Aha ik snap het, maar ik heb ze dus duidelijk niet! Zie dit maar als een upje (:

Wat zijn klompvoeten nou weer.

Haha thanks!

Omg zijn dat die Chinese bindingsvoeten ofzo? Dan gaan ze je voeten in een bad met kruiden doen en 3 teenvingers breken en dan heb je zo’n scheve voet, dan kan je nooit meer lopen ofzo, echt eng.

Of bedoel je gewoon ‘klompenvoeten’.

Ik weet wel wat het is, heb er ooit een keer een presentatie over gedaan bij bio.
Maar nee, ik ken niemand met klompvoeten.

Haha nee dat zijn het niet, dit is een afwijking waarbij je bij je geboort je voeten in een verkeerde stand hebt staan

Oh zo. :")

Ik heb er net een plaatje bij geplaatst !