Kleuren/licht

Ik heb net kleine meerkoetjes op foto gezet… Van die lieve kleine zwarte pluizebolletjes, echt heel schattig. Zou het graag met jullie delen maar de foto’s zijn FLUT. Deels door mijn camera omdat die maar 3x zoom heeft en ik natuurlijk niet in het water ga staan (alsof ze dan blijven zitten), deels omdat de kwaliteit van de foto’s (nog) minder wordt met zoomen en ook doordat het licht en de kleuren op de foto écht heel anders zijn dan in het echt…

http://i160.photobucket.com/albums/t193/IrisCharlotte_/Subalbum%202/IMG_7967.jpg

http://i160.photobucket.com/albums/t193/IrisCharlotte_/Subalbum%202/IMG_7957.jpg

Zoals je ziet (of eigenlijk niet ziet) zou ik veel verder moeten zoomen wil ik die beestjes er fatsoenlijk opkrijgen, maar dat kan mijn camera dus niet.

Ligt dit nou aan mij, aan mijn camera of aan het licht (tijdstip)? Of de instellingen? Ik heb die voor Landschappen gedaan omdat de kleuren van de omgeving normaal gesproken dan beter tot zijn recht komen… Ik ben sowieso van plan morgen of zondag het 's ochtends vroeg te proberen omdat het dan veel rustiger is, het is natuurlijk leuker als ze gewoon rondzwemmen ipv tegen de kant geplakt zitten.

Natuurlijk handig om te weten: Ik heb een Canon Powershot A75 uit 2004, 3.2 megapixels en 3 x zoom… Ben aan het sparen voor een SLR en in Augustus kopen we een nieuwe camera voor het hele gezin, op dit moment denk ik aan de Panasonic Lumix DMC- FZ18.

Sorry maar ik zie ze echt niet x]
Ik denk dat het ligt aan de weerspiegeling in het water, waardoor de omgeving veel te druk wordt, dat ze veel te ver liggen, en dat ze bruin zijn (dezelfde kleur als de takken dus)

Dezelfde sloot, vanaf een aantal meter verderop. Zo zijn de kleuren dus wél…

http://i160.photobucket.com/albums/t193/IrisCharlotte_/Subalbum%202/IMG_7928.jpg

Ik weet wel dat midden op de dag (rond drie uur in dit geval tenminste) niet het mooiste is qua licht maar hoe kan het dat het wel mooi lijkt in het echt maar niet op de foto? Heb het vanaf meerdere plekken geprobeert, al heb ik natuurlijk m’n beperkingen, kan niet dat hele nest verplaatsen en in het water gaan staan is zoals ik al zei ook niet echt een optie :stuck_out_tongue: (+ ik had de hond bij me)

Dat bedoel ik. Ik weet waar ze zitten (in het midden) maar alsnog moet ik zoeken. Ze zijn overigens zwart met oranje snaveltjes… Maar ik doel ook niet echt op de foto’s van de beestjes zelf maar vooral de omgeving, de kleuren zijn gewoon echt lelijk als je het mij vraagt… Normaal gesproken laat ik zulke foto’s in een mapje staan waar ik nooit meer naar kijk maar vraag me echt af hoe het kan dat het zo anders lijkt als in het echt. Als ze iets minder mislukt waren had ik ze gecropped en de kleuren voorzover ik dat kan wat bewerkt maar daar zijn deze foto’s echt te mislukt voor.

Ze zijn zo’n vijf meter van mij af, niet extreem ver lijkt me, al zijn ze wel heel klein natuurlijk.

heej ik heb je foto’s bewerkt waardoor het volgens mijn iets uidelijker wordt. hoop dat je er iets aan hebt. anders kunnen wij je ook niet helpen denk ik . mischien een keer andere instellingen proberen en anders weet ik het ook niet sorry

http://i42.tinypic.com/2cg0mj4.jpg

http://i41.tinypic.com/2md4g80.jpg

http://i42.tinypic.com/10xdg1f.jpg

ow er zit nauwelijks verschil in
heb alleen het constras veranderd

Een tip, gebruik de knopjes als landschap en portret enzo niet. Ik weet niet of je A, M, S of P hebt? Ikzelf werk met M, wat manual betekent en waar je alles zelf moet instellen. Zo krijg je het veel beter onder de knie en kan je meer experimenteren :slightly_smiling_face:

A staat voor diafragma, s voor sluitertijd en p voor programma. Ook met die kan je veel meer.

Manual gebruik ik soms, die anderen (nog) niet, weet niet of ik die allemaal heb maar met Manual kan ik ook diafragma en Sluitertijd bijstellen. Alleen kan ik dan nog niet heel veel kanten op, dat ligt toch echt aan het toestel hoewel ik die niet de schuld wil geven. Ik heb het tot nu toe voornamelijk gebruikt bij het fotograferen van dieren (actiefoto’s en nogal actieve kittens…) met korte sluitertijd dus.

@ Cheratje & Sunnyface: Op zich kan ik dat zelf ook wel, daar ging het ook niet om. Het gaat mij er meer om waarom de foto’s zo zijn geworden, zodat ik daar aan kan werken. Toch bedankt!!!

Rara waar is dat … (A) haha.
sorry ik wou even reageren ;d
Dus up ofzo dan maar :grinning: